Recents in Beach

Της επικοινωνίας τα εννιάμερα...


 Όλες αυτές τις μέρες, έχει καεί και η Αττική και η Ηλεία και η Αργολίδα και η Φωκίδα και και…


Και καίγονται ακόμα.

Η κυβέρνηση απούσα.

Και στο έδαφος, με πυροσβέστες να σπανίζουν, αλλά δεκαπλάσιους αστυνομικούς να γκαρίζουν «ΕΚΚΕΝΩΣΤΕ». Χωρίς εκπαίδευση, χωρίς σχέδιο αλλά με... συνεχώς νέους στόλους από βανάκια μεταγωγής κρατουμένων.

Αλλά και στον αέρα. Με εναέρια μέσα πυρόσβεσης να μην υπάρχουν, αλλά σύμφωνα με τον Σκέρτσο να υπάρχουν. Σύμφωνα με πληρωμένα δημοσιεύματα, να είναι τεχνολογίας μάλλον “stealth” που ούτε ακούγονται, ούτε διακρίνονται και σύμφωνα με τα φίλια στην κυβέρνηση ΜΜΕ, να κάνουν και συνεχείς ρίψεις.
Άσχετο που οι κάτοικοι που παλεύουν με τις φωτιές μόνοι τους ή βρίσκονται παστωμένοι σε παραλίες και πλοία μπας και σωθούν από τις φλόγες που γιγαντώνει το επιτελικό κράτος, δεν βλέπουν ούτε ένα.

Τυφλοί θα είναι ή ΣΥΡΙΖΑΙΟΙ.

Μια κυβέρνηση που δεν ήταν καν παρούσα στο αγαπημένο της παιχνίδι. Την επικοινωνία.

Σιγή αρίστης ιχθύος. Σιγή για τα δεδομένα τους δηλαδή.

Ο Χαρδαλιας έδινε ενημερώσεις μονολόγους, χωρίς δυνατότητα ερωτήσεων.

Ο Στέφανος Κολοκούρης, επικεφαλής της πυροσβεστικής, να κάνει αυτοματοποιημένες δηλώσεις, σαν όμηρος πολέμου, πως η κυβέρνηση λειτούργησε άψογα. Το γεγονός πως ήταν επικεφαλής της ΕΜΑΚ στο Μάτι και επί ΝΔ πήρε προαγωγή, ενώ εκκρεμεί ακόμα έρευνα εις βάρος του, θα είναι εντελώς συμπτωματικό.

Ακόμα και το πιο πιστό τους άλογο, ο Άρης Πορτοσαλτε, δηλώνει δημοσίως πως η κυβέρνηση είναι αδικαιολογήτως απούσα, που ίσως μεταφράζεται σε μια απέλπιδα έκκληση για παροχή μια κυβερνητικής, οποιαδήποτε, κυβερνητικής "γραμμής".

Και αυτή η "γραμμή" φαίνεται πως θα αργήσει μερικές μέρες.

Σήμερα ανακοινώθηκε πως «κάποια στιγμή, μέσα στην εβδομάδα» ο πρωθυπουργός θα κάνει δηλώσεις.

Δηλώσεις που θα έρθουν μετά το «νίπτω τας χείρας μου» διάγγελμα και μετά τις σκηνοθετημένες επισκέψεις σε συντονιστικά κέντρα όπου σαν ενσάρκωση του Νέρωνα από τον Ρόουαν Άτκινσον, στεκόταν με τα χέρια στις τσέπες μπροστά σε πιλότους canadair και με χαμόγελο μπροστά στις κάμερες και την καταστροφή.

Επικοινωνία που θα έρθει μετά την νεκρική πυρά που καίει τόσες μέρες όλη τη χώρα.

Και αν δεν θα είναι ακριβώς εννιά, είναι σίγουρα εννιάμερα.

Για την κυβέρνηση, πολλοί θα πουν, ίσως.

Για τους ανθρώπους που είδαν το βιός τους και τους κόπους μιας ζωής να παραδίνονται στην ολοκληρωτική ανικανότητα και τις εγκληματικές (αν)ευθύνες της κυβέρνησης, όλοι θα πουν, σίγουρα.

Δεδομένου όμως του συνθήματος που κατακλύζει social media και αμοντάριστες τηλεοπτικές δηλώσεις πολιτών, για τον Μητσοτάκη, το τέλος έχει επέλθει ήδη.

Και το λένε ήδη πολλοί.

Αρκεί να τους αφήσουν τα κανάλια να μιλήσουν...

James Veikos

2020mag.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

script data-cfasync="false" type="text/javascript" id="clever-core">