Recents in Beach

Νίκος Καραχάλιος: Η Ελλάδα που φλέγεται και τα γεγονότα του Αυγούστου - Στην αγκαλιά της δικής μας πολιτικής μετάλλαξης, θα πέσει το βράδυ των εκλογών..

Γράφει ο επικεφαλής της πολιτικής κίνησης "Δημοκράτες" Νίκος Καραχάλιος 

 Ο Αύγουστος είναι μήνας διακοπών σε όλο τον κόσμο και για τον απλό κόσμο. Δεν θεωρώ τον εαυτό μου εξαίρεση, γι’ αυτό και την περασμένη Κυριακή είπα να κατεβάσω τα «πολιτικά μολύβια», να μην ασχοληθώ μέχρι της Παναγίας με τα κοινά και να κάνω «ανέμελες διακοπές», ακολουθώντας  το πρότυπο του μοναδικού ΡΜ μας.

Δυστυχώς, δεν διαθέτω πια αθλητικό κορμί, όπως ΑΥΤΟΣ (ζήλεια;) ούτε ηλεκτρικό αυτοκίνητο TESLA όπως αυτό που διαφημίζει εκείνος (μεγαλύτερη ζήλεια;). Κυκλοφορώ με ένα μπλε λιονταράκι 208 της Peugeot, νοικιασμένο από την εταιρεία μου. Και εδώ έρχεται το «ευτυχώς». Είμαι μόνος μου. Το γεγονός ότι ένας τύπος χωρίς -εμφανή- handicaps είναι μόνος του στα 50 του, προφανώς κάτι λέει για τις «ισορροπίες» του. Όμως, γι΄ αυτό είμαι ευέλικτος, άρα μπορώ να πάω όπου θέλω, όποτε θέλω. Και κυρίως να λέω αυτά που θέλω και, αυτά που πιστεύω πως είναι σωστά.

Είχα πάρει λοιπόν τις αποφάσεις μου και κατέστρωσα το  TRAVEL PLAN της εβδομάδας. Θα περίμενα στη Μύκονο (όπου περνάω 3 μήνες κάθε χρόνο εργαζόμενος στον Τουρισμό), μέχρι την Τετάρτη 4 Αυγούστου τον «φίλο μου» τον Κυριάκος. Ήλπιζα πως θα ερχόταν στο Νησί των Ανέμων όχι για να σπείρει θύελλες, αλλά ως πρωθυπουργός, ως Πρόεδρος της Κυβέρνησης δηλαδή  (έτσι μου έχει ζητήσει να τον αποκαλώ γιατί είναι ΘΕΣΜΟΣ), για κάτι πολύ σημαντικό…

Στη Μύκονο δεν θα βρισκόταν για να εκθέσει το σμιλεμένο (και αποτριχωμένο) κορμί του στην κοσμική Ψαρρού, αλλά για να εγκαινιάσει μια έκθεση [εμπνεύσεως Γιάννας/Μενδώνη, με θέμα το 2021] και θέμα (άκουσον-άκουσον) «Το Αιγαίο Φλέγεται»!!!)

Ο τίτλος ομολογώ με ξεπερνούσε εξ αρχής, σκεπτόμενος την ένταση στα ελληνοτουρκικά. Μάλλον σκέφθηκα ότι κάποιος στο Υπ. Πολιτισμού έκανε black humour.  Όμως, ούτε στους πιο τρελούς μου εφιάλτες δεν μπορούσα να φανταστώ τι θα μεσολαβούσε από την 1η Αυγούστου, όταν και ο Λουδοβίκος των Χανίων ακκιζόταν στα Φαλάσαρνα μέχρι την 4η Αυγούστου, όταν η δεύτερη persona του, ο Κυριάκος των Αχρήστων, θα δοκιμαζόταν από τη μεγαλύτερη σε έκταση πύρινη καταστροφή της 20ετίας.

Δεν κρύβω μάλιστα από εσάς τους article funs μου, πως είχα σκεφτεί να τον τρολάρω, όχι μόνο αρθογραφικά, αλλά και «ακτιβιστικά», με έναν ωραίο τρόπο, μυκονιάτικο, δοτικά. Γνωρίζοντας καλά τη «Διαδρομή των Παραγόντων», θα τον περίμενα στο Γυαλό, σε ένα από τα γραφικά μας καφενεία, και θα τον «τρατάριζα» έναν «ελληνικό με ολίγη» (να μην τον πικράνουμε τον άνθρωπο), πρώτη φορά ως ΡΜ στο νησί μας. (Σκέφθηκα και λίγο πονηρά… Μπορεί να μας φέρει και τον Thom Hanks από εδώ, γιατί μας λείπουν οι celebrities… Φέτος, μόνο τον Ιούλιο, φιλοξενήσαμε την Charliz Theron με τα παιδιά της, τη Shaya, την hot izabel Goulart, τον Eros Ramazzoti, τη μισή Manchester United και την άλλη μισή Manchester City, για να μην σας πω, πως η πιο ακριβή μεταγραφή της Premier League των 140 εκατ. δολαρίων, του Grealish από την Άστον Βίλλα στη Σίτυ, έκλεισε εδώ. Και να μην προσθέσω τα λοκάλια Βέρτη, Ρεμο κ.ά. …

[Σημειώστε να πούμε στον ΡΜ, πως εμείς τους VIPS μας τους «προστατεύουμε» όσο μπορούμε από τους paparazzi. Δεν τους υπερεκθέτουμε, δεν τους κάνουμε αφίσα του ΕΟΤ κάθε τρις και λίγο, οδηγούμενοι από αρχοντοχωριάτικη λιγουριά δημοσιότητας...]

Δυστυχώς όμως, το «τρατάρισμα» αναβλήθηκε επ’ αόριστον, γιατί ο ΡΜ, αντί  για το «Αρχιπέλαγος Φλέγεται» «εκτέλεσε ένα άλλο έργο», πιο μεγαλεπήβολο, ανάλογο του πολιτικού του μεγέθους...

Τί;

    Ανέβασε ένα έργο που ταιριάζει  σε ένα Μεσσία Νέρωνα.

Δεν περιορίστηκε σε ένα ταπεινό Αρχιπέλαγος. Διεύρυνε τον πυρήνα της σκέψης του. Προχώρησε παραπέρα. Πολύ πιο πέρα…  «Η Ελλάδα στις Φλόγες», σε περιοδεία σε όλους τους νομούς μας!

Οι φωτιές είχαν αρχίσει να σιγοκαίνε όλο τον Ιούλιο. Αλλά ο «Θίασος του Επιτελικού Κράτους», οι «ΑΡΕΣΤΟΙ του Κούλη», μαζί με τα συστημικά κανάλια τους, ανέβαζαν άλλη παράσταση. Αντικείμενό τους τη διασπορά φόβου και διχασμό της κοινωνίας σε εμβολιασμένους και μη. Και ο ίδιος φωτογραφιζόταν ως πρότυπο υγιούς Pfizerman, ατσαλωμένος από τον φίλο  του και παραγωγό Αλβέρτο Μπουρλά, ως νέος Arnold Shwarchenegger στο Μαράθι να «στάζει αλμύρα». Τίτλος του prequel; «Στην αγκαλιά της μετάλλαξης –Δ».

[Προσοχή! όχι του «Δ» των ΔΗΜΟΚΡΑΤΩΝ! Στην αγκαλιά της δικής μας πολιτικής μετάλλαξης, θα πέσει το βράδυ των εκλογών..]

Τρομοκρατούσαν όλο το μήνα τους ανεμβολίαστους, λοκάρανε νησιά της χώρας όπου τολμούσαν και «έπαιζαν δυνατά Covid House μουσική!!!» και ετοιμαζόντουσαν να θέσουν σε διαθεσιμότητα άνδρες της ΕΚΑΜ, της Πυροσβεστικής και της Αστυνομίας,  γιατί δεν εμβολιαζόντουσαν τόσο πρόθυμα, όσο οι προϊστάμενοί τους υπουργοί...

Έλα όμως ντε, που οι φλόγες τύλιξαν ακόμη και την άκαυστη (στο μυαλό τους) Βαρυμπόμπη! Και τότε με πήρε ο Σμπίρος μου, ο «μυστικός πράκτορας» που έχω φυτέψει στο White House και μου μετέφερε τον κάτωθι διάλογο τον οποίο με τη σειρά μου σας χαρίζω σε αποκλειστικότητα:

ΡΜ: «Καίγονται κορώνα μου τα Βασιλικά Κτήματα στο Τατόϊ;»

Κ: «Καίγονται και παρακαίγονται ΘΕΣΜΕ μου!»

ΡΜ: «Καίγονται μωρέ τα Βόρεια Προάστια επί ΝΔ;»

Κ: «Καίγονται και τυφλώνονται από τις στάχτες ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΕ μου…»

ΡΜ: «Τολμούν να απειλούν οι φλόγες την Εκάλη και την Κηφισιά επί Κυβερνήσεως Μητσοτάκη του Δεύτερου;»

ΡΜ: «Θα κάψουμε μωρέ αυτούς που μας ψήφισαν; Τους ΣημιτοΚαθημερινάκηδες;»

Κ: «Κάνουμε ό,τι μπορούμε ΑΡΧΟΝΤΑ μου, αλλά έχουμε 115 εστίες, ακριβώς όπως μας ενημέρωσε ο Nick ο Hard. Και βέβαια μόνο ένα Beriev να βοηθάει τα Canadair…».

ΡΜ: «Καλά δεν σας πήρα 8 νέα καναδέζικα; Το συνεννοήθηκα προσωπικά με αυτόν τον κούκλο τον Τριντώ! 4 δις ξόδεψα από το ΤΑΜΕΙΟ μου!»

Κ: «ΥΠΕΡΤΑΤΕ, να σας θυμίσω ότι το ΚΥΣΕΑ τα ενέκρινε μόλις πριν από 40  ημέρες… και τα χρήματα του Ταμείου Ανάπτυξης ακόμη τα περιμένουμε… Επίσης στον Προϋπολογισμό είχαμε μόνο 1,7 εκατ. για έξοδα δασοπυρόσβεσης».

ΡΜ: «Γιατί τα δίνουν στον Super Mario και όχι σ’ εμένα;»

Κ: (σκέφθηκε) «Μήπως γιατί εσάς σας θεωρούν SUPER Μ…..Α;

ΡΜ: «Τέλος πάντων και πού βρίσκονται τώρα; Γιατί δεν τα ακούω;»

Κ: «Στη Μεσσηνία, ξέρετε τώρα τί συμβαίνει αν αρχίσει Ο ΑΛΛΟΣ τις φωνές; Μπορεί να πέσουμε…»

ΡΜ: «Καλά-καλά» και στην Ολυμπία; Δεν έχουμε Ολυμπιακούς; Δεν έχουμε Εκεχειρία; Δεν σας διέταξα στην ΕΡΤ μου να δείχνει συνέχεια Τόκυο και μετάλλια;»

Κ: «Μας την έπεσε αυτός ο αρσιβαρίστας και είπαμε να κάνουμε έκτακτη σύνδεση με Ροβιές για αντιπερισπασμό».

ΡΜ: «Ω ρε γαμώτο! Στην ΕΡΤ μου έχω αυτό το ΑΧΤΥΠΗΤΟ ΦΙΛΕΤΟ, που τη βγάζει στη ζούλα, νομίζοντας πως προεδρεύει… Ποιός άχρηστος κατευθύνει την ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗ ΜΟΥ;»

Κ: «Ο Τσουβάλας ΥΠΕΡΤΕΡΑΣΤΙΕ».

ΡΜ: Ποιός; Αυτός ο Μ………ας, ο Αρχηγός της Αστυνομίας που έκαψε και το Μάτι;»

Κ: «Μάλιστα ΓΙΓΑΝΤΑ ΜΟΥ»

ΡΜ: «Αλήθεια τώρα είναι Γενικός Γραμματέας του Υπ. Προ. Πο; Ποιός τον έβαλε εκεί;»

Κ: «Ο ανιψιός της ΕΞΟΧΟΤΗΤΑΣ ΣΑΣ;»

ΡΜ: «Τί; Γιατί δεν με ενημέρωσε η Μαρέβα; Όλα εγώ πρέπει να τα κάνω σε αυτό τον υποανάπτυκτο τόπο;»

Κ: «Σας κάλεσε η ΠΡΩΤΗ ΚΥΡΙΑ ΥΠΕΡΓΥΜΝΑΣΜΕΝΕ ΜΟΥ, αλλά κάνετε T-REX εκείνη την ώρα και έχετε πει να μην σας διακόπτω για τίποτα όταν κάνετε stretching».

ΡΜ: «Μα ‘’τίποτα’’ το λές ότι κάηκε η μισή Ελλάδα, ανόητε;»

Κ: «Όχι ακριβώς. Μόνο όσα είχαν καεί την τελευταία 15ετία, τα κάψαμε εμείς σε 2 χρόνια».

ΡΜ: «Φύγε από μπροστά μου, φώναξε τον Άκη τον Πρασινομάτη».

Κ: «Στις διαταγές σας, ΣΤΡΑΤΗΓΕ της ΝΙΚΗΣ, αλλά είναι άφαντος από τότε που άρχισαν οι πυρκαγιές, όπως και όλοι οι Σημιτοφρουροί του καθεστώτος».

ΡΜ: «Τότε ρίξτε τα όλα στα καλώδια της ΔΕΗ. Μετατρέψτε την κρίση σε ευκαιρία, όπως με μάθανε στο HARVARD. Τώρα θα πετύχουμε 2 σε 1, θα πουλήσουμε την επιχείρηση!  Θα πούμε ότι φταίει «αυτή» και ο Φωτόπουλος μαζί, που δεν έστελναν τους εναερίτες να σταματήσουν τα βραχυκυκλώματα. Η λιγνιτική ΔΕΗ που δεν πουλάει και μας μολύνει και το περιβάλλον από πάνω. Και οι Συνδικαλιστές! Αυτοί φταίνε για όλααα!»

Κ: «Δεν γίνεται ΠΑΜΜΕΓΙΣΤΕ. Ο Φωτό έχει συνταξιοδοτηθεί. Βγήκε ήδη ο Σκρέκας ο RED BULL και το διέψευσε, η πονηρή αλεπού…».

ΡΜ: «Ποιός είσαι εσύ τελικά;»

Κ: (με πρόσεξε!) «Ο νέος σύμβουλός σας από την ΟΝΝΕΔ Χανίων…» (ψέλισε ο Kyriakista φοβισμένα).

ΡΜ: «Και ποιός σε έστειλε στο Μέγαρο;»

Κ: «Ο Στέλιος ΤΙΤΑΝΑ μου».

ΡΜ: «Γιατί; Πού είναι οι άλλοι; Πού  είναι οι ΠΡΑΙΤΩΡΙΑΝΟΙ ΜΟΥ;»

Κ: «Έχουν πάει να σώσουν τα σπίτια τους που καίγονται, ΠΡΙΓΚΙΠΟΠΟΥΛΟ ΜΟΥ».

ΡΜ: «Γιατί μυρίζει καμένο εδώ μέσα; Αφού η Μ. Γκρ. έχει βάλει αποσμητικό χώρου Λεβάντας από το Φαράγκι της Σαμαριάς;»

Κ: «Είναι η στάχτη από τις Αδάμες…» (ψυθιριστά)

ΡΜ: «Πού είναι πάλι αυτές;»

Κ: «Δίπλα στο Ρέμα της Χελιδωνούς…» (σβηστά)

ΡΜ: «Πού; ΔΕΝ ΣΕ ΒΛΕΠΩ!» «Τί έγινε, έπεσε και το ρεύμα; ΣΤΗΝ ΗΡΩΔΟΥ ΑΤΤΙΚΟΥ ΣΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΚΑΤΟΙΚΙΑ ΕΝΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ, έχουμε blackouts; ΦΥΓΕΤΕ ΟΛΟΙ ΑΠΟ ΜΠΡΟΣΤΑ ΜΟΥ!!!».

Κ: «Ποιοί όλοι; Δεν έμεινε κανείς για να διώξετε πια… Μόνοι μας είμαστε, οι δυο μας… Εσείς κι εγώ»

ΡΜ: «Ποιός είπαμε πάλι πως είσαι εσύ;»

Κ: «Ο Μανωλιός, ένας μικρός Kyriakistas…»

ΡΜ: «Και η First Lady;»

Κ: «Πήγε με ένα σκάφος στις Ροβιές να βοηθήσει στην εκκένωση των πυρόπληκτων».

ΡΜ: «Και εδώ; Ποιός θα ‘’εκκενώσει’’ το Πρωθυπουργικό Γραφείο;»

Κ: «Τα γεγονότα, Πρόεδρε, τα γεγονότα… Έτσι μου είπε ο Νίκος ’87 να σας πω…».

Νίκος Καραχάλιος ΄87 για τους Dimokrates.gr

ΥΓ. Για τους kyriakistas και τα τρολς του Λουδοβίκου των Χανίων που θα σπεύσουν να μας την «πέσουν» με το πολιτικά ορθό επιχείρημα «δεν είναι ώρα για χιούμορ», απαντώ προκαταβολικά πως το black humour –δυστυχώς- αναδεικνύει τον τραγέλαφο που ζούμε ΜΕ ΜΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΗΣ ΠΛΑΚΑΣ… της οποίας προΐσταται ένας αλαζονικός εμμονικός και ανίκανος ΡΜ

Πηγή : www.pronews.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

script data-cfasync="false" type="text/javascript" id="clever-core">