Recents in Beach

Αλαλούμ. Τσακωμοί, φόβος και χοντράδες τα πολλαπλά επικοινωνιακά λάθη για τα εμβόλια μόνο τις τελευταίες ημέρες


 του Αλέξανδρου Γιατζίδη, διευθυντή σύνταξης, medlabnews.gr iatrikanea

Συνεχίζεται το επικοινωνιακό αλαλούμ σχετικά με τον κοροναϊό. Και φυσικά αυτά τα τραγικά λάθη δίνουν τροφή σε όλους τους αντιρρησίες του εμβολίου να λένε τα δικά τους. Τα λάθη σε διάστημα μόνο τριών ημερών είναι αρκετά. 

Το σημαντικότερο είναι ότι ο ένας ειδικός αντικρούει με τα λεγόμενά του τον άλλο ειδικό. Μάλιστα αυτή η αντιπαράθεση γίνεται δημόσια στην τηλεόραση. Ο,τι χειρότερο δηλαδή στην επικοινωνία. Χαρακτηριστικό παράδειγμα ο τσακωμός του Διευθυντή ΜΕΘ του Παπανικολάου κ. Καπραβέλου με τον καθηγητή Πνευμονολογίας του ΕΚΠΑ κ. Βασιλακόπουλου.

Η αντιπαράθεση πήρε αμέσως διάσταση και διαδόθηκε το video σε όλο το διαδίκτυο. Ανάγκασε δε το Υπουργείο να πάρει θέση και να προβεί σε διαψεύσεις των όσων έλεγε ο κ. Καπραβέλος.

Το άλλο λάθος ο τρόμος που σπείρουν τις τελευταίες ημέρες οι ειδικοί για να τρέξουν όλοι οι ανεμβολίαστοι να εμβολιαστούν. Εκεί τα ξεπέρασαν όλα. Έφτασαν να ισχυριστούν ότι όλοι οι ανεμβολίαστοι ΘΑ ΝΟΣΗΣΟΥΝ!!! Από που προκύπτει αυτό; Από πουθενά. Είναι εντελώς λάθος. Προφανώς έμπλεξαν το ΘΑ ΚΟΛΛΗΣΟΥΝ και θέλοντας να δώσουν έμφαση είπαν ΘΑ ΝΟΣΗΣΟΥΝ. Όπως καταλαβαίνετε είναι χονδροειδέστατο λάθος που δίνει και πάλι λαβή σε αντιεμβολιαστές να λένε τα δικά τους. Οι ανεμβολίαστοι διακρίνονται σε αυτούς που έχουν νοσήσει άρα έχουν αντισώματα από την νόσηση και σε όσους όντως απλά δεν έχουν εμβολιαστεί. Όμως όσοι κολλήσουν κοροναϊό ένα μεγάλο ποσοστό δεν θα το καταλάβει. Το μεγαλύτερο ποσοστό θα τον περάσουν ασυμπτωματικά. Συμπτώματα θα αναπτύξει ένα μικρό ποσοστό αλλά θα μείνουν στο σπίτι τους με την παρακολούθηση του γιατρού τους και κάποιοι από αυτούς που θα έχουν συμπτώματα, θα πρέπει να αντιμετωπιστούν σε νοσοκομείο. Κάποιοι από αυτούς δυστυχώς θα διασωληνωθούν. 

Άλλο πάλι λάθος αυτό με τον Τσιτσιπά. Όλοι έπεσαν να τον φάνε. Πρωτίστως δεν τον είχαν βάλει να υπογράψει δέσμευση για να μην εμπλακεί σε καμία διένεξη για τα εμβόλια και δεύτερον λάθος χειρισμός αφού έγινε η δήλωση. Βγήκε ο κάθε ειδικός και μη και άρχισε να καταχεριάζει με τον δικό του τρόπο τον Τσιτσιπά. Μέχρι και απειλές ακούστηκαν του είδους ότι αν αρρωστήσει κινδυνεύει να έχει πρόβλημα για την υπόλοιπη ζωή του. Απίστευτο.

Τέλος με τον Κούβελα. Μπαίνει ο εισαγγελέας να λύσει το πρόβλημα με έναν καθηγητή Πανεπιστημίου; Mεχρι χθες αυτός ο καθηγητής ήταν υπεύθυνος σε διάφορα πόστα. Τον είχες Ελληνικό κράτος εκπρόσωπο στον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων, τον είχες πρόεδρο στην Αξιολόγηση των Φαρμάκων και τώρα επειδή λέει κάτι που δεν σου αρέσει του στέλνεις εισαγγελέα; Και τι θα πει ο καθηγητής, που το έγραψε ήδη στον λογαριασμό του; Θα πει:  είπα αυτό που ορίζει ο κανόνας να συμπληρωθεί κίτρινη κάρτα και να διερευνηθεί αν υπάρχει συσχέτιση με ό,τι έπαθε ο Χαρδαλιάς με το εμβόλιο. Άλλο ένα λάθος για να λένε οι αντιεμβολιαστές τα δικά τους.

Επιτέλους θα πρέπει να σταματήσει αυτό το αλαλούμ που κάθε μέρα γίνεται και χειρότερο. Θα πρέπει να οριστεί κάποιος που θα δίνει την γραμμή και θα πρέπει να σταματήσει αυτή η παρέλαση των πάντων από τα κανάλια. Τέλος θα πρέπει να σταματήσουν και όλοι αυτοί οι δημοσιογράφοι που έγιναν ειδικοί στα θέματα υγείας όπως γίνονται ειδικοί για τις φωτιές ειδικοί για τους σεισμούς και πάει λέγοντας. Φτάσαμε ακόμα και αθλητικά site πλέον γράφουν για θέματα υγείας!!! Υπάρχουν οι ειδικοί στην επικοινωνία συντάκτες υγείας (καμιά τριανταριά) που τόσα χρόνια προ πανδημίας ενημέρωναν και γνώριζαν. 

Ο καλύτερος τρόπος επικοινωνίας για τα πάντα ειδικά στην χώρα μας δεν είναι ούτε ο φόβος ούτε το ΜΗ. Μάλλον θα πρέπει να το ξανασκεφτεί κανείς όλο το σχέδιο επικοινωνίας. Είναι λάθος ο φόβος, η απειλή και η καταστολή, που οδηγούν στα χείριστα αποτελέσματα. 

Χρειάζεται θετική αντιμετώπιση.



Πηγή: medlabnews.gr iatrikanea https://medlabgr.blogspot.com/2021/08/alaloum-tsakomoi-fobos-kai-chontrades-ta-pollapla-epikoinoniaka-lathi-gia-ta-embolia-mono-tis-teleutaies-imeres.html#ixzz74TTzGezb

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

script data-cfasync="false" type="text/javascript" id="clever-core">