Recents in Beach

Οι δήμαρχοι Αλεξανδρούπολης, Ξάνθης, Ορεστιάδας και Καβάλας στον χώρο κατασκευής της Μονάδας Επεξεργασίας Απορριμμάτων (Μ.Ε.Α.) Αλεξανδρούπολης

 


Τον χώρο όπου κατασκευάζεται η νέα Μονάδα Επεξεργασίας Απορριμμάτων (Μ.Ε.Α.) Αλεξανδρούπολης επισκέφτηκαν σήμερα μαζί με τον Δήμαρχο Αλεξανδρούπολης Γιάννη Ζαμπούκη, ο Δήμαρχος Ξάνθης και Πρόεδρος της ΔΙΑΑΜΑΘ, Εμμανουήλ Τσέπελης, ο Δήμαρχος Ορεστιάδας και Πρόεδρος ΠΕΔ ΑΜΘ, Βασίλης Μαυρίδης και ο Δήμαρχος Καβάλας Θεόδωρος Μουριάδης.
Οι κύριοι ξεναγήθηκαν στους χώρους από εκπρόσωπο της αναδόχου εταιρείας και ενημερώθηκαν για την εξέλιξη των εργασιών που τοποθετούνται εντός χρονοδιαγράμματος και αναμένεται να ολοκληρωθούν στο τέλος της χρονιάς-αρχής της επόμενης, όποτε και θα ξεκινήσει να λειτουργεί η μονάδα πιλοτικά.
Η Μ.Ε.Α. Αλεξανδρούπολης αποτελεί ένα έργο πνοής, ένα έργο πιλότο τόσο για τη νέα Μ.Ε.Α. Καβάλας όσο και για τις μικρότερες μονάδες επεξεργασίας απορριμμάτων που πρόκειται να κατασκευαστούν στην Ορεστιάδα και την Ξάνθη.
Πρόκειται για έναν πυλώνα περιφερειακής ανάπτυξης που με τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας θα συμβάλλει αποφασιστικά στην επίτευξη του στόχου για τη μείωση του όγκου των απορριμμάτων. Ένα έργο με σημαντικό περιβαλλοντικό αποτύπωμα που εντάσσεται στον ευρύτερο σχεδιασμό για την προώθηση της πράσινης ανάπτυξης και της κυκλικής οικονομίας τόσο στον Δήμο Αλεξανδρούπολης όσο και την ευρύτερη περιοχή της Περιφέρειας Αν. Μακεδονίας και Θράκης.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

script data-cfasync="false" type="text/javascript" id="clever-core">