Recents in Beach

Βόμβα Αποστολάκη: Δεν αποδέχομαι την πρόταση Μητσοτάκη για το υπουργείο Πολιτικής Προστασίας


 Ούτε δύο ώρες μετά την ανακοίνωση της νέας κυβέρνησης που περιελάμβανε την έκπληξη του Ευάγγελου Αποστολάκη στο νεοσύστατο υπουργείο Πολιτικής Προστασίας και η πρώτη βόμβα έσκασε.

Ο πρώην υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ, μετά τις οξύτατες αντιδράσεις που προέκυψαν από την Κουμουνδούρου με αφορμή την υπουργοποίησή τους, ανακοίνωσε ότι δεν δέχεται τη θέση.

«Δεν μπορώ να αποδεχθώ την πρόταση του κ. Μητσοτάκη υπό αυτές τις συνθήκες», είπε χαρακτηριστιΚά στην τηλεόραση OPEN.

«Αυτό έγινε με την προϋποθέση ότι θα υπάρξει μια δικακομματική συναίνεση. Αυτή ήταν η μία προϋπόθεση για ανεξάρτητο υπουργείο, στο οποίο συμφώνησε ο Μητσοτάκης. Το ένα τηρήθηκε σε ότι αφορά το υπουργείο. Δεν υπήρχε διακομματική στήριξη ή συζήτηση μεταξύ τους. Εγώ δεν αποφεύγω την ευθύνη. Αλλά δεν μπορώ να αποδεχθώ μία πρόταση που δεν έχει διακομματική υποστήριξη για ένα εθνικό ζήτημα. Με τιμά ιδιαίτερα η πρόταση του πρωθυπουργού, αλλά θα έπρεπε να έχει διακομματική υποστήριξη», είπε ο κ. Αποστολάκης μιλώντας στο και στο ieidiseis. gr. 

Σύμφωνα με πληροφορίες ο κ. Αποστολάκης την περασμένη Δευτέρα είχε επικοινωνήσει με τον Αλέξη Τσίπρα και του είχε πει ότι ο κ. Νικηφοράκης – ανήκει στο στενό περιβάλλον της οικογένειας Μητσοτάκη του είχε προτείνει να γίνει αναπληρωτής υπουργός Πολιτικής Προστασίας. Και σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες ο κ. Αποστολάκης φέρεται να τον διαβεβαίωσε ότι δεν πρόκειται να γίνει υπό αυτούς τους όρους υπουργός της Δεξιάς.

Ο Αλέξης Τσίπρας του απάντησε κατηγορηματικά ότι κάτι τέτοιο θα σήμαινε αποστασία καθώς η πρόταση του για εθνική συναίνεση για την αντιμετώπιση των προβλημάτων του περιβάλλοντος δεν είχε να κάνει με πρόσωπα αλλά με συγκεκριμένο σχέδιο.

Πηγές της Κουμουνδούρου ανέφεραν μεταξύ άλλων: «Προφανώς, για λόγους που μόνο εκείνος γνωρίζει, στη πορεία άλλαξε γνώμη. Του ευχόμαστε καλή τύχη. Ωστόσο καλό είναι να ξέρει ότι η ιστορία ποτέ δεν λυπήθηκε όσους δεν αναγνωρίζουν ότι στη ζωή υπάρχουν και αξίες σημαντικότερες από τα πρόσκαιρα αξιώματα».

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

script data-cfasync="false" type="text/javascript" id="clever-core">