Recents in Beach

Τι έλεγε ο Μητσοτακης για τον Αποστολάκη όταν έγινε υπουργός Άμυνας επί ΣΥΡΙΖΑ


 Τωρα τον υπουργοποιξσε ο ίδιος 

Από το  tvxs.gr στις

 15 Ιαν. 2019

Ο Μητσοτάκης συνέκρινε τον νέο υπ. Άμυνας με τον χουντικό Σπαντιδάκη [Βίντεο]



Έντονες αντιδράσεις προκάλεσε η σύγκριση του νέου υπουργού Άμυνας Ευάγγελου Αποστολάκη με τον στρατηγό της Χούντας Σπαντιδάκη, που έκανε ο αρχηγός της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά τη συζήτηση για την ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση, που διεξάγεται στη Βουλή.
«Ποτέ καμία κυβέρνηση δεν επέλεξε εν ενεργεία στρατιωτικό για υπουργό 'Αμυνας», δήλωσε, προσθέτοντας ότι ένα ιστορικό προηγούμενο υπάρχει, αυτό του Γρηγόρη Σπαντιδάκη επί δικτατορίας, φωτογραφίζοντας εμέσως πλην σαφώς την κυβέρνηση ως «χούντα».

Παίρνοντας τον λόγο, ο πρωθυπουργός ζήτησε από τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης να ανακαλέσει αμέσως τη σύγκριση που έκανε.

«Ο μόνος λόγος που ζήτησα τον λόγο είναι διότι θεωρώ -και θέλω να πιστεύω άθελά του -ότι ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης υπέπεσε σε ένα κολοσσιαίο ατόπημα, όχι απέναντι στο πρόσωπο αλλά απέναντι στις Ένοπλες Δυνάμεις: Συνέκρινε τον μέχρι χτες αρχηγό του ΓΕΕΘΑ, τον Βαγγέλη Αποστολάκη, με τον στρατηγό τη Χούντας Σπαντιδάκη. Και αυτό είναι μια μεγάλη προσβολή απέναντι στο δημοκρατικό φρόνημα των Ενόπλων Δυνάμεων του τόπου και ζητώ να ανακαλέσει», είπε.

«Δεν σας επιτρέπω κ. Μητσοτάκη να προσβάλετε έναν άνθρωπο που από το 1976 έχει υπηρετήσει με υψηλό και δημοκρατικό φρόνημα τη Σημαία, τις Ένοπλες Δυνάμεις και τη Δημοκρατία, με τον στρατηγό πραξικοπηματία της Χούντας, τον αυλικό τού βασιλιά τότε, Σπαντιδάκη».

Όπως επισήμανε, η μόνη σύγκριση είναι ότι και οι δύο κατάγονται από το Ρέθυμνο, «αλλά εσείς -γιατί κάποιος άλλος σας το έγραψε- μας λέγατε ότι ο Λαμπράκης είναι κάτι το οποίο έχουμε ξεχάσει και τώρα θυμηθήκατε τον πραξικοπηματία στρατηγό Σπαντιδάκη για να τον συγκρίνετε με τον Ευάγγελο Αποστολάκη». «Είναι ντροπή και να ανακαλέσετε. Δεν σας επιτρέπω να προσβάλετε το δημοκρατικό φρόνημα των Ενόπλων Δυνάμεων του τόπου» πρόσθεσε ο κ. Τσίπρας.

Μετά τη μερική ανάκληση της αιχμής απέναντι στο πρόσωπο του νέου υπουργού Άμυνας, ο κ. Τσίπρας συμπλήρωσε απευθυνόμενος στον αρχηγό της βουλής πως «πρέπει να γνωρίζετε, όμως, κ. Μητσοτάκη ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις του τόπου μας έχουν υψηλό φρόνημα και ότι σε τέτοιου είδους ζητήματα δεν μπορείτε να παίζετε και να δημιουργείτε εντυπώσεις».

Γιατί, υπογράμμισε ο κ. Τσίπρας, «το μήνυμα της επιλογής του ναυάρχου Αποστολάκη στη θέση του υπουργού Εθνικής Άμυνας είναι ένα μήνυμα ισχυρό απέναντι σε αυτούς που απειλούν την ακεραιότητα και την κυριαρχία της χώρας». «Είναι ένα μήνυμα ότι οι Έλληνες, απέναντι σε οποιαδήποτε αμφισβήτηση της εθνικής κυριαρχίας, θα έπρεπε να είναι και θα είναι ενωμένοι και λυπάμαι που αυτό δεν το καταλάβατε κ. Μητσοτάκη» κατέληξε ο πρωθυπουργός.


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

script data-cfasync="false" type="text/javascript" id="clever-core">