Recents in Beach

WTT Youth Contender Ορεστιάδας: Δημοσιεύτηκε η προκήρυξη του τουρνουά

 


Το διεθνές τουρνουά επιτραπέζιας αντισφαίρισης νέων της Ορεστιάδας μπαίνει στο βασικό στάδιο της προετοιμασίας του. Οι επίλεκτοι Έλληνες αθλητές μικρών ηλικιών μπορούν να σχεδιάζουν τη συμμετοχή τους στο πρώτο διεθνές όπεν νέων, που θα γίνει σε ελληνικό έδαφος και οι ξένοι ταλαντούχοι αθλητές μπορούν να βάλουν στο πλάνο τους το ταξίδι στη χώρα μας, καθώς δημοσιεύτηκε η προκήρυξη των αγώνων, οι οποίοι θα γίνουν στην όμορφη ακριτική πόλη από τη 1 έως τις 7 Οκτωβρίου 2021. Αφορούν μόνο στο αγώνισμα του απλού, περιλαμβάνουν τις ηλικιακές κατηγορίες κάτω των 13, των 15, των 17 και των 19 ετών σε αγόρια και κορίτσια και θα φιλοξενηθούν στο κλειστό γυμναστήριο «Νίκος Σαμαράς» (Βασιλίσσης Όλγας 1). Ο Γ.Σ. Φιλία Ορεστιάδας είχε το όραμα όταν υπέβαλε πέρσι το αίτημα για τη σπουδαία αθλητική εκδήλωση. Τον Νοέμβριο την είδε να μπαίνει στο καλεντάρι των επονομαζόμενων Youth Contender του World Table Tennis και τώρα μαζί με διάφορους συνεργάτες ...σηκώνει τα μανίκια για να κάνει πραγματικότητα μία μεγάλη επιθυμία πολλών χρόνων εκπεφρασμένη από το σύνολο των ανθρώπων της ελληνικής επιτραπέζιας αντισφαίρισης. Στη διεύθυνση https://www.ittf.com/tournament/5312/2021/wttyouthcontender-orestiada/ άνοιξε η σελίδα της διοργάνωσης στο σάιτ της Διεθνούς Ομοσπονδίας Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης (ITTF) κι εκεί οι ενδιαφερόμενοι βρίσκουν το prospectus και άλλες πληροφορίες.

Η Ορεστιάδα, που επί σειρά ετών καμαρώνει στην 1η κατηγορία την ανδρική ομάδα της Φιλίας, έχει φιλοξενήσει αρκετές φορές τα τελευταία χρόνια κορυφαίους αγώνες της Ε.Φ.Ο.Επ.Α. στην Α1 κατηγορία ανδρών. Τώρα επιχειρεί μεγάλο βήμα με τουρνουά παγκόσμιας εμβέλειας και περιμένει καλή ανταπόκριση από τις ξένες χώρες. Την ίδια ώρα ελπίζει φυσικά να κυλήσουν όλα ομαλά στην προσπάθεια αντιμετώπισης του κορωνοϊού και να μην υπάρξουν ανατροπές. Οι ηλεκτρονικές δηλώσεις συμμετοχής έχουν ανοίξει και η σχετική προθεσμία λήγει στη 1 Σεπτεμβρίου.

Το τουρνουά στο κλειστό γυμναστήριο «Νίκος Σαμαράς» χωρίζεται σε δύο μέρη, όπως σταθερά γίνεται από την έναρξη αυτής της σειράς αγώνων για το 2021. Από τη 1 έως τις 3 Οκτωβρίου θα διεξαχθούν οι αγώνες των κοριτσιών, η 4η Οκτωβρίου είναι μέρα ρεπό κι από τις 5 έως τις 7 θ’ αγωνιστούν τα αγόρια.

Όπως σε κάθε WTT Youth Contender (τουλάχιστον για φέτος) μπαίνει όριο συμμετοχών στις κατηγορίες. Σύμφωνα λοιπόν, με την προκήρυξη, στην Ορεστιάδα οι αγωνιστικές παρουσίες θα είναι μέχρι 16 στο απλό U13, μέχρι 36 στις U15, U17 και U19 και οι αριθμοί είναι ίδιοι για αγόρια και κορίτσια. Εάν το επιτρέψει το πρόγραμμα οι συμμετοχές μπορούν ν’ αυξηθούν. Η πρώτη φάση γίνεται σε γκρουπ, η δεύτερη σε νοκ άουτ και κάθε αθλητής/τρια έχει το δικαίωμα να δηλώσει και στη μία παραπάνω κατηγορία από τη δική του.

Επίσης κάθε χώρα μπορεί να εμφανίσει έως και 3 αθλητές/τριες σε κάθε κατηγορία και η διοργανώτρια Ελλάδα έως 6. Event Director είναι ο πρόεδρος του Γ.Σ. Φιλία Ορεστιάδας Σόλων Μαυρίδης και Event Supervisor ο competition manager της ITTF Δημοσθένης Μεσσήνης. Στην αρχική σελίδα του ιστότοπου για το τουρνουά θα υπάρχει μόνιμα φωτογραφία της πρωταθλήτριας Ελλάδας σε όλες τις νεαρές ηλικίες Μαλαματένιας Παπαδημητρίου. Στην προκήρυξη υπάρχουν και τα υγειονομικά πρωτόκολλα για τον κορωνοϊό, όπως και οι πληροφορίες για τη διαμονή, τις μετακινήσεις κ.α.

 

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

script data-cfasync="false" type="text/javascript" id="clever-core">