Recents in Beach

WTT Youth Contender Ορεστιάδας: Μέχρι την προσεχή Τετάρτη οι δηλώσεις συμμετοχής


 Προχωρούν οι ετοιμασίες για το διεθνές τουρνουά επιτραπέζιας αντισφαίρισης νέων της Ορεστιάδας, που θα διεξαχθεί στο χρονικό διάστημα 1 με 7 Οκτωβρίου. Οι άνθρωποι του τοπικού Γ.Σ. Φιλία και οι συνεργάτες τους «τρέχουν» το πλάνο, έχουν τακτοποιήσει όλα τα βασικά θέματα και περιμένουν τους καλύτερους Έλληνες αθλητές των μικρών ηλικιών, όπως και αξιόλογα ταλέντα από διάφορες χώρες του εξωτερικού, να δώσουν το αγωνιστικό «παρών» και να χαρίσουν πολλές όμορφες στιγμές. Το WTTYouth Contender θα φιλοξενηθεί στο κλειστό γυμναστήριο «Νίκος Σαμαράς» (Βασιλίσσης Όλγας 1) και αφορά στο αγώνισμα του απλού στις ηλικιακές κατηγορίες κάτω των 13, των 15, των 17 και των 19 ετών σε αγόρια και κορίτσια. Οι δηλώσεις συμμετοχής λήγουν την Τετάρτη 1 Σεπτεμβρίου και υποβάλλονται μέσω των εθνικών ομοσπονδιών στο on line σύστημα της διεθνούς ομοσπονδίας του αθλήματος (https://wtt.ittf.link/). Οι δηλώσεις δεν είναι πολλές προς το παρόν, αλλά αναμένεται να κορυφωθούν στις τελευταίες ημέρες. Στη σελίδα της διοργάνωσης στο σάιτ της ITTF (https://www.ittf.com/tournament/5312/2021/wttyouthcontender-orestiada/) υπάρχουν η προκήρυξη και όλες οι απαραίτητες πληροφορίες. Καλό είναι επίσης, όσοι ενδιαφέρονται να κάνουν τις πρώτες εμφανίσεις τους σε Contender και άλλα τουρνουά να ρίξουν μια ματιά και στην εγκύκλιο για τις δηλώσεις συμμετοχής σε διοργανώσεις της ITTF (http://www.httf.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=6091:egkyklios-3-oi-diloseis-symmetoxis-sta-wtt-youth-contender-wtt-youth-star-contender-ittf-international-open-kai-oles-tis-agonistikes-diorganoseis-tis-ittf&catid=2:2012-03-08-10-19-52&Itemid=8).  

Το WTTYouth Contender της Ορεστιάδας φιλοδοξεί να γράψει ιστορία για την ελληνική επιτραπέζια αντισφαίριση, καθώς η χώρα δεν έχει φιλοξενήσει άλλη φορά τέτοιο τουρνουά παγκόσμιας εμβέλειας στις μικρές ηλικίες. Ο τοπικός Γ.Σ. Φιλία έχει κανονίσει τα πάντα αναφορικά με τα υλικά, τα αγωνιστικά τραπέζια, τη διαμονή, τις μετακινήσεις από το αεροδρόμιο της Αλεξανδρούπολης και το γυμναστήριο κτλ. Επιπλέον, επειδή ακριβώς πριν από το τουρνουά της ακριτικής πόλης υπάρχει το YouthContender του Βελιγραδίου (27/09-03/10) έχει οργανώσει, σε συνεννόηση με την παγκόσμια ομοσπονδία, επίσημη μεταφορά από τη σερβική πρωτεύουσα στην Ορεστιάδα για αθλητές, που θέλουν να μετάσχουν και στα δύο όπεν (υπάρχει σχετική αναφορά και στο προσπέκτους).      

Τα τοπικά Μέσα ενημέρωσης στον Έβρο έχουν προβάλλει τη διοργάνωση. Η παρουσία θεατών δεν επιτρέπεται ακόμα σε αυτά τα τουρνουά, πάντως οι εξελίξεις με τον κορονοϊό δεν είναι ανησυχητικές για την πορεία της προσπάθειας. 

Να θυμίσουμε ορισμένες ακόμα χρηστικές πληροφορίες:  

Το όπεν χωρίζεται σε δύο μέρη. Από τη 1 έως τις 3 Οκτωβρίου θα διεξαχθούν οι αγώνες των κοριτσιών, η 4η Οκτωβρίου είναι μέρα ρεπό κι από τις 5 έως τις 7 θ’ αγωνιστούν τα αγόρια. 

Υπάρχει όριο συμμετοχών στις κατηγορίες. Όπως αναφέρει η προκήρυξη για την Ορεστιάδα οι αγωνιστικές παρουσίες θα είναι μέχρι 16 στο απλό U13, μέχρι 36 στις U15, U17 και U19 και οι αριθμοί είναι ίδιοι για αγόρια και κορίτσια. Εάν το επιτρέψει το πρόγραμμα οι συμμετοχές μπορούν ν’ αυξηθούν.  

Κάθε χώρα μπορεί να εμφανίσει έως και 3 αθλητές/τριες σε κάθε κατηγορία και η διοργανώτρια Ελλάδα έως 6.  

Η πρώτη φάση γίνεται σε γκρουπ, η δεύτερη σε νοκ άουτ και κάθε αθλητής/τρια έχει το δικαίωμα να δηλώσει και στη μία παραπάνω κατηγορία από τη δική του. 

Όλα τα ματς κρίνονται υπέρ του καλύτερου (της καλύτερης) των πέντε σετ και κανένας αθλητής δεν περνά απευθείας στο νοκ άουτ ταμπλό.  

                                                ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ 

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

script data-cfasync="false" type="text/javascript" id="clever-core">