Recents in Beach

Ξεχασμένοι και φέτος από Κράτος και Ίντερνετ 120 μαθητές στον Έβρο


Χρονιά χωρίς εκπαιδευτικό αντίκρισμα ήταν η περσινή για τους μαθητές του σχολείου στην Αγριανή, που βρίσκεται στους πρόποδες του Ορεινού Όγκου Σουφλίου. Αλλά και φέτος η έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς δεν προοιωνίζεται αισιόδοξες εξελίξεις, καθώς ούτε φέτος έχουν πρόσβαση στο διαδίκτυο τα 120 παιδιά του χωριού με τους 600 κατοίκους.

Όταν πέρυσι, η πανδημία ανάγκασε τους μαθητές να σπουδάζουν διαδικτυακά, τα παιδιά της Αγριανης δεν είχαν την πολυτέλεια αυτή γιατί το δίκτυο είναι απαρχαιωμένο, κατασκευασμένο από χαλκό και για να έρθει από το Πρωτοκκλήσι μέχρι το χωριό τους, απόσταση τεσσάρων  χιλιομέτρων, περνάει ακόμη και μέσα από νερά αποχέτευσης.

Μίλησε για τις δυσκολίες των παιδιών στο καιρό της καραντίνας, για τις απουσίες που έπαιρναν από τα μαθήματα αφού δεν μπορούσαν να συνδεθούν, για την αναστάτωση της ψυχολογίας τους και για τη δική του κραυγή αγωνίας στους πολιτικούς του τόπου, (βουλευτές, δήμαρχο και αντιδήμαρχο), ενώ ανακοίνωσε ότι σε δυο! μήνες θα αρχίσουν οι εργασίες κατασκευής της νέας γραμμής, εξέλιξη που θα λύσει το πρόβλημα, αλλά με μεγάλη και πάλι καθυστέρηση, αφήνοντας για ακόμη μία χρονιά τους μαθητές εκτός Ίντερνετ.

«Άμα κλείσουν τα σχολεία ξανά, θα έχουμε πάλι πρόβλημα», δήλωσε ευχόμενος να προλάβουν όλα να τελειώσουν μέχρι τις αρχές του χειμώνα, που στον Έβρο είναι ιδιαιτέρως βαρύς!

Την ίδια ώρα, οι 600 κάτοικοι του χωριού ακόμη περιμένουν τη δημιουργία ενός ιατρικού εξεταστηρίου για να μην περπατούν οκτώ χιλιόμετρα μέχρι το κοντινότερο στο Πρωτοκκλήσι, καθώς δεν έχουν αυτοκίνητα, μόνο τρακτέρ και αναγκάζονται με χιόνι και με ζέστη ηλικιωμένοι άνθρωποι να πηγαινοέρχονται πεζή, για να γράψουν φάρμακα ή να εξεταστούν.

efsyn.gr




Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

script data-cfasync="false" type="text/javascript" id="clever-core">