Recents in Beach

6ο Φεστιβάλ Via Egnatia στην Περιφερειακή Ενότητα Έβρου

 



«Έπεσε» η αυλαία του 6
ου Φεστιβάλ Via Egnatia για την Περιφερειακή Ενότητα Έβρου και την πόλη της Αλεξανδρούπολης, το οποίο πραγματοποιήθηκε από την Παρασκευή 10 έως και την Τρίτη 14 Σεπτεμβρίου 2021. 

Το πλούσιο φετινό πρόγραμμα περιλάμβανε έκθεση ζωγραφικής με θέμα την Αλεξανδρούπολη, ομιλία με θέμα «Ταξιδεύοντας στην Εγνατία Οδό: Μια περιήγηση στην αρχιτεκτονική του εμπορικού άξονα κατά τον 17ο – 19ο αιώνα», εργαστήρι κατασκευής χειροποίητου κοσμήματος με θέμα το μέταλλο και το κουκούλι, προβολή ταινιών με αναφορές στον Έβρο, παιδικές παραστάσεις θεάτρου σκιών. 

«Οι δράσεις που επιλέγουμε πάντα για το Φεστιβάλ Via Egnatia έχουν στόχο να φωτίσουν τη διαχρονικότητα και την πολυπολιτισμικότητα της Αρχαίας Εγνατίας Οδού. Της Οδού που ένωσε και έφερε κοντά τους πολίτες στο παρελθόν και μπορεί να μας οδηγήσει και στο μέλλον. Ευχαριστώ όλους τους φορείς που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμά μας για την επιτυχή διοργάνωση και υλοποίηση ενός πλούσιου σε δράσεις Φεστιβάλ, τηρουμένων των υγειονομικών πρωτοκόλλων για τον περιορισμό της διασποράς του COVID-19. Ευχαριστώ και όλους τους πολίτες που συμμετείχαν σεβόμενοι τα ισχύοντα μέτρα», δήλωσε ο Αντιπεριφερειάρχης Έβρου Δημήτριος Πέτροβιτς. 

Το 6ο Φεστιβάλ Via Egnatia πραγματοποιήθηκε με την υποστήριξη του Δήμου Αλεξανδρούπολης, σε συνεργασία με το Σύλλογο Φίλων Χειροποίητου Κοσμήματος Αλεξανδρούπολης «ευ-κοσμώ» και την Κινηματογραφική Λέσχη Αλεξανδρούπολης. Η είσοδος – συμμετοχή σε όλες τις εκδηλώσεις ήταν δωρεάν.




Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

script data-cfasync="false" type="text/javascript" id="clever-core">