Recents in Beach

Τελικά ποιος φταίει για την ακρίβεια κ. Γεωργιάδη;...


Πριν μια βδομάδα ο Υπουργός Ανάπτυξης έψεγε τον ΣΥΡΙΖΑ για την φρενήρη άνοδο των τιμών, σήμερα του φταίει η... ανάπτυξη...

Μόνο που δεν πανηγύρισε ο Άδωνις Γεωργιάδης με τις αυξήσεις στις τιμές των προϊόντων που έχουν... προκαλέσει ασφυξία στους οικογενειακούς προϋπολογισμούς.

Ο υπουργός Ανάπτυξης υποστήριξε αφήνοντας ενεούς του τηλεθεατές του Mega, ότι η αύξηση των τιμών στα προϊόντα είναι αναπόφευκτη λόγω της εκρηκτικής οικονομικής ανάπτυξης που έχει επιτευχθεί στη χώρα.

Όπως είπε, η αύξηση των εξαγωγών που παρατηρείται με την ανάπτυξη της χώρας, η έλλειψη των προϊόντων λόγω της αύξησης των εξαγωγών αλλά και οι καλύτερες τιμές που παίρνουν οι παραγωγοί, έφεραν αύξηση στις τιμές των προϊόντων.

Ο Άδωνις Γεωργιάδης με ύφος χιλίων καρδιναλίων, είπε ότι «αυτά είναι βασικά οικονομικά» και επανέλαβε ότι είναι φυσιολογική η ακρίβεια στα προϊόντα λόγω της επιτυχημένης οικονομικής πολιτικής της κυβέρνησης.

Στο ερώτημα, βέβαια, για το τι θα κάνει η κυβέρνηση για να αντιμετωπίσει το κύμα ακρίβειας, υποστήριξε ότι η κατανάλωση αυξήθηκε πράγμα που σημαίνει ότι αυξήθηκε και το διαθέσιμο εισόδημα γιατί για να καταναλώνεις έχεις και ξοδεύεις.

Ο Άδωνις Γεωργιάδης προ ημερών είχε ανέβη ακόμα ένα σκαλοπάτι στην πολιτική απάτη, υποστηρίζοντας σε συνέντευξή του (13/9/21) ότι ο ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ και ο Αλέξης Τσίπρας φταίνε για την ακρίβεια και τις τιμές που έχουν πάρει την ανιούσα!

Ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων με φθηνή επιχειρηματολογία έριξε την δική του ευθύνη και της κυβέρνησης Μητσοτάκη αλλού, μιλώντας στην ΕΡΤ1 λέγοντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ «προτρέπει τις επιχειρήσεις να αυξήσουν τις τιμές από τώρα αντί να προσπαθήσουν να κρατήσουν για τρεις τέσσερις μήνες τις τιμές χαμηλά».

Και πρόσθεσε: «Όποιος δημοσίως διαφημίζει ότι αυτές οι αυξήσεις θα συνεχιστούν και του χρόνου, είναι σαν να λένε στις επιχειρήσεις, αυξήστε τις τιμές. Να το προσέξει αυτό ο κύριος Τσίπρας και η αντιπολίτευση μήπως χειραγωγούν την αγορά προς τα πάνω και χρεώνουν τον καταναλωτή υψηλότερες τιμές».

Το ερώτημα που προκύπτει από τα παραπάνω είναι αν έχει καταλήξει ο αντιπρόεδρος της ΝΔ και κορυφαίος Υπουργός της «τις πταίει» για την ακρίβεια. Μάλλον την ανικανότητα της ίδιας της κυβέρνησης που μετέχει δε τη προσμετρά ως παράγοντα...

left.gr 

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

script data-cfasync="false" type="text/javascript" id="clever-core">