Recents in Beach

Αφού δεσμεύτηκε ο υπουργός στον Καλακίκο .....αυτός ησύχασε !! - Του είπε για τα "λουκέτα" στο Τυχερό;

 


Ότι ο δήμαρχος Σουφλίου ανήκει στη ΝΔ  είναι γνωστό, (δεν το κρύβει άλλωστε) όπως είναι γνωστό  ότι το 2012 ήταν υποψήφιος με το κόμμα της Ντόρας Μπακογιάννη "Δημοκρατική Συμμαχία" στον Έβρο. Αυτό όμως που προξενεί εντύπωση είναι ότι ο κ. Καλακίκος  τα βλέπει όλα καλά στην κυβέρνηση του Κ. Μητσοτάκη,  και  στα ΔΤ μετά από συναντήσεις πάντα αναφέρεται στις δεσμεύσεις των υπουργών της πιο αναξιόπιστης κυβέρνησης στη μεταπολίτευση. 

 Στον δήμο του οποίου είναι δήμαρχος έχουμε λουκέτα, τα έθεσε στον κ. υπουργό; του είπε για την κινητή μονάδα της τράπεζας Πειραιώς που έκλεισε στο Τυχερό; ( αφορά τους αγρότες όλης της δημοτικής ενότητας) του είπε για την υποβάθμιση των ΕΛΤΑ; για την υπολειτουργία του περιφερειακού Ιατρείου ( 7 φορές το μήνα ΕΝΑΣ γιατρός) 

Όσο για το αρδευτικό του Τυχερού για το οποίο οργάνωσαν φιέστα πριν δυο χρόνια μαζί με τον κ. Μέτιο γιατί θα ...θα .θα ..δημοπρατούσαν την μελέτη  όλα καλά ; Φαντάζομαι ότι ο υπουργός εξέφρασε την ικανοποίηση του για την πορεία του έργου και την αποτελεσματικότητα της περιφέρειας.

Διαβάστε το ΔΤ του δήμου Σουφλίου για την επίσκεψη Λιβανού και βγάλτε τα συμπεράσματα σας 

Στο Δημαρχείο Σουφλίου υποδέχθηκε χθες, ο Δήμαρχος Καλακίκος Παναγιώτης τον Υπουργό  Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων  Λιβανό Σπήλιο, τον Γενικό Γραμματέα Ενωσιακών Πόρων και Υποδομών Παπαγιαννίδη Δημήτρη και την Γενική Γραμματέα Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Καλογήρου Χριστιάνα.  Τον υπουργό συνόδευαν οι βουλευτές Έβρου  Αναστάσιος Δημοσχάκης και Χρήστος Δερμεντζόπουλος, ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Έβρου Δημήτρης Πέτροβιτς και ο Περιφερειακός Σύμβουλος Βασίλης Δελησταμάτης.

O Δήμαρχος Σουφλίου αναφέρθηκε σε θέματα που απασχολούν τον πρωτογενή τομέα στο σύνολο της έκτασης του Δήμου. Ανέπτυξε την αναγκαιότητα άμεσης δημιουργίας αρδευτικών δικτύων σε περιοχές του Δήμου που δεν υπάρχουν, αλλά ταυτόχρονα τον εκσυγχρονισμό των αρδευτικών δικτύων, όπου αυτά είναι απαρχαιωμένα.

Η Δημοτική Αρχή κατέστησε σαφές,  πως επιθυμεί η περιοχή του Δήμου Σουφλίου να είναι αυτή που θα αποτελεί το σημείο αναφοράς για Πανεπιστημιακές και Επαγγελματικές Σχολές που θα σχετίζονται με την πρωτογενή παραγωγή. Πιο συγκεκριμένα, έγινε αναφορά για τη δημιουργία Επαγγελματικής Σχολής Γαλακτοκομίας- Τυροκομίας στα πρότυπα του ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ, καθώς  σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας δημιουργία Τμήματος Κτηνιατρικής  Σχολής στο ΔΠΘ με έδρα την πόλη του Σουφλίου.

Στα πλαίσια αυτά ζητήθηκε να επισπευστεί η διαδικασία της δημιουργίας νομοθετικού πλαισίου, ώστε να διευθετηθεί τάχιστα η δημιουργία του πρώτου πανελλαδικά Μελισσοκομικού Πάρκου, το οποίο σε συνδυασμό με την έναρξη λειτουργίας του ΔΙΕΚ από το έτος 2022 στα αντικείμενα της Μελισσοκομίας, της Σηροτροφίας και της Αμπελουργίας-Οινολογίας, θα θωρακίσει και θα δώσει ώθηση τόσο στον πρωτογενή τομέα της περιοχής, αλλά και θα καταστήσει την περιοχή του κεντρικού Έβρου ως σημείο αναφοράς.

Ο Υπουργός κ. Λιβανός δεσμεύτηκε πως θα προχωρήσουν τάχιστα οι διαδικασίες για την εξεύρεση λύσεων και τη διεκπεραίωση  των σχετικών αιτημάτων της Δημοτικής Αρχής.


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

script data-cfasync="false" type="text/javascript" id="clever-core">