Recents in Beach

Δεν το χωράει το μυαλό μου - Τι ζόρι τραβάει η σημερινή κυβέρνηση με τη νεολαία και τις νεωτέρες γενιές των συμπολιτών μας;

 


Δεν το χωράει το μυαλό μου.

Ειλικρινά: Τι ζόρι τραβάει η σημερινή κυβέρνηση με τη νεολαία και τις νεωτέρες γενιές των συμπολιτών μας;
Από τη πρώτη μέρα που βρέθηκε στην εξουσία τα έβαλε μαζί τους. Λες και κάτι τους έχουν κάνει. Περίεργα πράγματα. Ανεξήγητο χούι.
οο Οι νέοι φταίγανε στην αρχή της πανδημίας για τη δήθεν μετάδοση στις μεγαλύτερες ηλικίες.
οο Οι νέοι βρέθηκαν μετά στο στόχαστρο γιατι οργάνωναν πάρτυ στις πλατείες
οο Στους μαθητές και τους νεους γύρισε τη πλάτη η κυβέρνηση και τους υποχρέωσε να κάνουν τηλε-μαθημα για δυο σχολικές χρονιές.
οο Μετά ανακοίνωσε η κυβέρνηση την ίδρυση της κατάπτυστης πανεπιστημιακής αστυνομίας.
οο Όταν οι νέοι τόλμησαν να διαμαρτυρηθούν, στη Θεσσαλονίκη, στη Νέα Σμύρνη κι άλλου, έστειλαν πάνοπλους αστυνομικούς να τους μαυρίσουν στο ξύλο.
οο Ξαφνικά -- και χωρίς καμμιά προειδοποίηση -- η κυβέρνηση άλλαξε, και μάλιστα εν μέσω πανδημίας, τις προϋποθέσεις για εισαγωγή στα ΑΕΙ αφίνοντας έξω πάνω από 40.000 υποψήφιους.
οο Τωρα ο καινούργιος υπουργός ΠΡΟΠΟ, γνωστός για τις οβιδιακές πολιτικές του μεταμορφώσεις, τρίζει τα δόντια στη νεολαία.
Εξήγηση πειστική δεν βρίσκω. Εκτός κι αν η κυβέρνηση θέλει έτσι να χαιδέψει τα αυτιά των μεγαλύτερων σε ηλικία συμπολιτών μας που αποτελούν παραδοσιακά τη μαγιά της εκλογικής της πελατείας. Αλλά μπορεί να είναι τόσο κοντόφθαλμη; Δεν καταλαβαίνει ότι όλοι αυτοί που δήθεν θέλει να καλοπιάσει έχουν και παιδιά κι εγγόνια που τα βλέπουν να πιέζονται και να ασφυκτιούν; Δεν αντιλαμβάνεται ότι οι νεωτερες γενιεςς, ας πούμε οι άνθρωποι μέχρι τα 40, είναι ό,τι πιο ζωντανό διαθέτει μια κοινωνία οπουδήποτε στον κόσμο; Ότι έχουν μέσα τους το ζωοποιό "μικρόβιο" της απειθαρχίας και τηε αμφισβήτησης; Δεν έχει συνειδητοποιήσει ότι ειδικά αυτές οι γενιές της γυρνάνε μαζικά την πλάτη -- συν τοις άλλοις γιατί έχουν χορτάσει από υποσχέσεις του Μησοτάκη και φως δεν βλέπουν; Δεν καταλαβαίνουν ότι αντί να ανταγωνίζονται τη νεολαία θα έπρεπε να την πλησιάσουν; Αλλά θα μου πεις πως να το κάνουν; Οταν οι περισσότεροι από αυτούς που συνθέτουν το λεγόμενο επιτελικό κράτος δεν μπορούν να πιάσουν το σφυγμό του μέσου νέου Έλληνα αφού γεννηθηκαν και μεγάλωσαν μακριά του;
Θα το βρουν μπροστά τους. Από τις τελευταίες εκλογές έχουν προστεθεί δυο χρονιές 17αρηδων που απόκτησαν εκλογικά δικαιώματα. Αν ο Μητσοτάκης έμπαινε στον κόπο και (πολύ πιο δύσκολο!) κατάφερνε να βρει έναν ειλικρινή κώδικα επικοπινωνίας με κάποιους απ αυτούς θα διπιστώνε ότι τον έχουν γραμμένο στα μαύρα κατάστιχα. Με το να τους "στήνει" συνέχεια στον τοίχο, είναι σα να σκάβει το λάκκο του ακόμη πιο βαθειά. Αλλά που να το καταλάβει.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

script data-cfasync="false" type="text/javascript" id="clever-core">