Recents in Beach

Μάσκες προσώπου και ακοή. Επηρεάζονται τα ακουστικά βαρηκοΐας;

 


Τα ακουστικά βαρηκοΐας αποτελούν τον απόλυτο σύμμαχο στα άτομα που έχουν πρόβλημα με την ακοή τους. 

Με την πανδημία του κορονοϊού πολλά πράγματα έχουν αλλάξει. Πλέον για να προστατεύσουμε τους διπλανούς μας και τους γύρω μας τηρούμε κάποιους κανόνες και ένας από αυτούς είναι η χρήση προστατευτικής μάσκας προσώπου. 

Μπορεί τα οφέλη της να είναι πολλά όμως ταυτόχρονα δημιουργεί προβλήματα επικοινωνίας, ειδικά σε άτομα που έχουν θέματα με την ακοή τους καθώς επηρεάζει την ένταση της φωνής και τα λάστιχα που στηρίζουν τη μάσκα στα αυτιά μπορεί να προκαλέσουν φθορά στα βοηθητικά ακουστικά ή να πέσουν χωρίς αυτό να γίνει αντιληπτό. Επίσης, το γεγονός πως δεν παρακολουθούν τα χείλη των συνομιλητών τους ως επιπλέον βοήθεια ώστε να επικοινωνήσουν μαζί τους, δημιουργεί επιπλέον εμπόδια στη διαδικασία αυτή.

C:\Users\pgiannouli\Pictures\35688653563885633568635.jpg

Τι μπορείτε να κάνετε για να προστατεύσετε τα ακουστικά σας;

Επιλέξετε τη σωστή μάσκα

Προτιμήστε τις μάσκες που δένουν πίσω από το κεφάλι αντί αυτών που δένουν πίσω από τα αυτιά. Με αυτό τον τρόπο θα έχετε λιγότερες πιθανότητες να τα χάσετε από κάποια κίνηση προσπαθώντας να τοποθετήσετε ή να αφαιρέσετε τη μάσκα σας. 

Πιάστε έναν όμορφο κότσο

Φτιάχνοντας τα μαλλιά σας όχι μόνο θα δείχνετε περιποιημένη αλλά δε θα μπλέκονται στο λάστιχο της μάσκας. 

Προσοχή στην αφαίρεσή της

Φροντίστε να αφαιρείτε τη μάσκα και με τα δύο χέρια. Με το ένα μπορείτε να κρατάτε το ακουστικό και με το άλλο το λάστιχο της μάσκας ώστε να διασφαλίζετε πως τα ακουστικά παραμένουν στη θέση τους. 

Τι γίνεται όταν φοράτε και γυαλιά;

Είναι καλό να τα βγάζετε με μια αργή προς τα πάνω κίνηση. Έτσι, κάνοντας προσεκτικές κινήσεις, προστατεύετε τον εξοπλισμό που σας βοηθά. 

Επέκταση μάσκας προσώπου

Για μεγαλύτερη ασφάλεια προσθέστε στη μάσκα σας επέκταση. Μπορείτε να τα βρείτε εύκολα στο εμπόριο και το κόστος τους είναι ιδιαίτερα χαμηλό. Είναι ευπροσάρμοστα και επιτυγχάνεται καλύτερη εφαρμογή στη χρήση της.

Διπλοτσεκάρατε αφού τα αφαιρέσατε;

Αφού βρείτε ένα μέρος όπου μπορείτε με ασφάλεια να αφαιρέσετε τη μάσκα σας, ελέγξτε αν αυτά βρίσκονται στη θέση τους ή έχουν μπερδευτεί στα πιαστράκια της.

Μπορεί οι συνθήκες της καθημερινότητας να έχουν αλλάξει, όμως μπορούμε να δημιουργήσουμε καινούριες συνήθειες και μια νέα ρουτίνα ώστε η ποιότητα της καθημερινότητας να μην αλλοιωθεί!

Επισκεφθείτε ένα κατάστημα ΕΥΗΚΟΟΝ ώστε να λάβετε εξατομικευμένη ενημέρωση και να επιλέξετε ό,τι ταιριάζει στη δική σας περίπτωση.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

script data-cfasync="false" type="text/javascript" id="clever-core">