Recents in Beach

Τη μία πόρτα μετά την άλλη τρώει ο Μητσοτάκης - Άρνηση και από Φλωρίδη για το υπουργείο Πολιτικής Προστασίας.

 


Την μία πόρτα μετά την άλλη τρώει πλέον ο Κυριάκος Μητσοτάκης που δείχνει αδύναμος ακόμη και να υλοποιήσει την αποκλειστική προνομία του πρωθυπουργού που είναι ο ανασχηματισμός.


Μετά την... απαξιωτική για τον ίδιο και τη κυβέρνηση υπαναχώρηση του Ευάγγελου Αποστολάκη από την ανάληψη του υπό ίδρυση υπουργείου Πολιτικής Προστασίας, την θέση αρνήθηκε και ο πρώην υπουργός των κυβερνήσεων του Κώστα Σημίτη, Γιώργος Φλωρίδης. Η άρνηση προκαλεί εντύπωση καθώς εδώ και πολλούς μήνες με σειρά αναρτήσεων στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο κ. Φλωρίδης καταφέρεται με μένος εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ και του Αλέξη Τσίπρα, στηρίζοντας παράλληλα την κυβέρνηση.

Κατόπιν και αυτής της άρνησης από το Μαξίμου έχει διαρρεύσει ότι αναζητούν πρόσωπο από τον χώρο των Ενόπλων Δυνάμεων που όμως να μην έχει τα πολιτικά χαρακτηριστικά του κ. Αποστολάκη. Η άρνηση του κ. Φλωρίδη έρχεται να προστεθεί σε πληροφορίες για αντίστοιχη άρνηση της Άννας Διαμαντοπούλου για το υπουργείο Παιδείας που τελικά ευνόησε την παραμονή της Νίκης Κεραμέως -στην οποία ο κ. Μητσοτάκης πρότεινε το Δικαιοσύνης για να του αρνηθεί και εκείνη.

Οι αρνήσεις όμως ακόμη και από τους παλιούς εκσυγχρονιστές δείχνουν ρήγμα στην σχέση τους με την ηγεσία Μητσοτάκη. Αποκαλύπτουν παράλληλα ότι είναι περισσότερο αποδυναμωμένος από όσο τα φιλοκυβερνητικά μέσα επιτρέπουν να φαίνεται.

Έρχονται δε να συμπληρώσουν την εικόνα της σύγκρουσης μεταξύ των επιχειρηματικών συμφερόντων που στηρίζουν τον Κυριάκο Μητσοτάκη και που για πρώτη φορά βγήκαν στην επιφάνεια την περασμένη Δευτέρα με αλληλοκατηγορίες περί πιέσεων από φιλιά ΜΜΕ. Το πολιτικό παζλ συμπληρώνεται από τις κινήσεις του Αλέξη Τσίπρα.

Με την στάση του στο θέμα του Ευάγγελου Αποστολάκη, ο Αλέξης Τσίπρας έστειλε το μήνυμα ότι εν αντιθέσει με τον πρωθυπουργό δεν υποκύπτει σε πιέσεις επιχειρηματικών παραγόντων. Παράλληλα έκοψε την πολιτική συναίνεσης του Κυριάκου Μητσοτάκη εν τη γενέσει της. Ο κ. Τσίπρας έδειξε ότι δεν έχει διάθεση να δώσει σωσίβιο σε μία κυβέρνηση που έχει τα δύσκολα μπροστά και κινδυνεύει με κατάρρευση από τους λάθος χειρισμούς στη πανδημία, στις πυρκαγιές και στην οικονομία.

Παράλληλα κόβει την συζήτηση για ενδεχόμενη κυβέρνηση ευρύτερης συνεργασίας με τη ΝΔ. Το ίδιο κάνει και το υποσύστημα των σαμαρικών εντός της ΝΔ με τη διαρροή της οργής για τον Ευάγγελο Αποστολάκη. Μόνο ο Κυριάκος Μητσοτάκης δείχνει να μην αντιλαμβάνεται την πραγματικότητα και εμφανίζεται για μία ακόμη φορά υπερ-αισιόδοξος για τη πορεία της οικονομίας.

documentonews.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

script data-cfasync="false" type="text/javascript" id="clever-core">