Recents in Beach

“Απέναντι” στην κυβέρνηση και οι στρατιωτικοί για τις αναστολές εργασίας

 


Η Πανελλαδική Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών με ανακοίνωση της δηλώνει ότι θα σταθεί δίπλα στους στρατιωτικούς υγειονομικούς που παρέλαβαν τις αποφάσεις του ΥΕΘΑ που τους θέτουν σε αναστολή εργασίας. Τους υπενθυμίζει ότι μπορούν να υποβάλουν σχετική αναφορά. Στην ίδια ανακοίνωση υπενθυμίζει τα “μπράβο” και τα “ζήτω” που εισέπρατταν όταν η κυβέρνηση αδυνατούσε να αντιμετωπίσει την πανδημία και έσπευσε να αναζητήσει βοήθεια σ΄ όσους σήμερα αφήνει χωρίς μισθό.

Η ανακοίνωση:

Προς κάθε ενδιαφερόμενη/ο συναδέλφισσα και συνάδελφο των δομών υγείας των Ενόπλων Δυνάμεων.

Αγαπητές συναδέλφισσες – αγαπητοί συνάδελφοι.

Χτες (08.9.2021), όσες και όσοι από εσάς, για οποιοδήποτε και προσωπικό λόγο, δεν εμβολιασθήκατε μέχρι και την 01η Σεπτεμβρίου 2021, σας κοινοποιήθηκαν σχετικές αποφάσεις του Υπουργού Εθνικής Άμυνας, κου Νικόλαου Παναγιωτόπουλου, με τις οποίες ανεστάλησαν τα καθήκοντά σας και για όσο χρόνο θα είναι σε ισχύ η αναστολή ο χρόνος αυτός δεν θα λογίζεται ως χρόνος πραγματικής υπηρεσίας και δεν θα σας καταβάλλονται αποδοχές.

Όλες και όλοι εσείς είστε τα ίδια φυσικά πρόσωπα που με τη φυσική σας παρουσία και προσωπικό χρόνο, πέραν των καθηκόντων σας ως στρατιωτικών, μακρυά από τα αγαπημένα σας πρόσωπα και τις οικογένειές σας και για αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα, δώσατε τον καλύτερό σας εαυτό, όταν αυτοί που αναστέλλουν σήμερα τα καθήκοντά σας σάς ζήτησαν (με διαταγή) να βάλετε πλάτη και να βοηθήσετε άλλους κρατικούς φορείς που αδυνατούσαν να εξυπηρετήσουν τις ασύμμετρες απειλές που εμφανίστηκαν.

Εσείς δεν ήσαστε που υπηρετούσατε και υπηρετείτε στα διάφορα hot spots ανά την Επικράτεια, όταν αυτοί που αναστέλλουν τα καθήκοντα σας σάς ζήτησαν (με διαταγή) να το κάνετε, παρέχοντας ιατρική, νοσηλευτική ή διοικητική υποστήριξη, χωρίς η ενέργεια αυτή να είναι μέσα στην αποστολή των Ενόπλων Δυνάμεων, όταν άλλοι φορείς αδυνατούσαν να το κάνουν; Και το κάνατε μέσα από την καρδιά σας. Τότε τί σας είπαν; Είστε πάνω απ΄ όλα στρατιωτικοί και μετά ιατροί, νοσηλευτές, μάγειροι, οδηγοί, τεχνικοί κλπ

Εσείς δεν ήσαστε που συνδράματε, όταν αυτοί που αναστέλλουν τα καθήκοντά σας σάς ζήτησαν (με διαταγή) να το κάνετε, χωρίς η ενέργεια αυτή να είναι μέσα στην αποστολή των Ενόλων Δυνάμεων, λαμβάνοντας δείγματα για την πρόληψη έναντι του covid-19, σε κάθε πύλη εισόδου της Χώρας (αεροδρόμια, λιμάνια, χερσαία σύνορα), όταν άλλοι φορείς αδυνατούσαν να το κάνουν; Και το κάνατε μέσα από την καρδιά σας. Τότε τί σας είπαν; Είστε πάνω απ΄ όλα στρατιωτικοί και μετά ιατροι, νοσηλευτές, διοικητικοί κλπ.

Εσείς δεν ήσαστε που μεταφερόμενοι σε ακριτικά νησιά, με διαταγή αυτών που σήμερα αναστέλλουν τα καθήκοντά σας, εξετάσατε και συνεχίζετε να εξετάζετε συμπολίτες μας, όταν άλλοι φορείς αδυνατούν να το κάνουν; Το κάνατε, το κάνετε και θα συνεχίσετε να το κάνετε μέσα από την καρδιά σας. Τότε τί σας είπαν; Είστε πάνω απ΄ όλα στρατιωτικοί και μετά ιατροί, νοσηλευτές, διοικητικοί κλπ.

Σήμερα λοιπόν τί άλλαξε; Σήμερα δεν είστε στρατιωτικοί; Πού πήγαν τα χιλιάδες εύγε και μπράβο; Πώς μπορεί να ανασταλεί η στρατιωτική σας ιδιότητα; Πώς θα βρεθούν αύριο πάλι μπροστά σας για να σας πούν τα μεγαλόστομα μπράβο και εύγε;

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι.

Χτες, με την κοινοποίηση των αποφάσεων αναστολής των καθηκόντων σας, αποδείχτηκε αυτό που όλες και όλοι μας σιγοψυθιρίζαμε στις Μονάδες μας.

Η Πανελλαδική Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών (Π.Ο.Ε.Σ.) δηλώνει ότι θα σταθεί δίπλα σας και θα συνδράμει με όλες τις δυνάμεις της για την υποστήριξή σας. Η απόφαση όμως είναι δική σας. Διεκδικείστε σήμερα αυτό που θα αφήσετε ως παρακαταθήκη στις επόμενες γενιές, στις οικογένειές σας, στα παιδιά σας. Διεκδικείστε το δικαίωμα στη ζωή και στην αξιοπρέπεια. Δεν μένει καμία και κανείς μόνη και μόνος του.

Για οποιαδήποτε διευκρίνηση, απορία ή νομική βοήθεια και νομική υποστήριξη μη διστάσετε να ενοχλήσετε τις Περιφερειακές Ενώσεις μας, την Ομοσπονδία μας στο τηλ. 2168004777, τον Πρόεδρο του ΔΣ στο τηλ 6974365800 και το νομικό μας παραστάτη, κ. Αντωνακόπουλο Γεώργιο, στο τηλ. 210 3615430 & 427.

Παρατίθεται κατωτέρω υπόδειγμα αναφοράς την οποία μπορείτε να καταθέσετε, όποια και όποιος το επιθυμεί:

ΠΟΕΣ – ΑΝΑΦΟΡΑ ΓΙΑ ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΚΑΘΗΚΟΝΤΩΝ by ΠΟ ΕΣ on Scribd

militaire.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

script data-cfasync="false" type="text/javascript" id="clever-core">