Recents in Beach

Να δεις τι σου ‘χω για μετά…

 


Η ιστορία της ΔΕΗ είναι πολύ βρώμικη. Βρωμάει από παντού και δυστυχώς το χειρότερο είναι ότι εκτός σοβαρού απρόοπτου θα παρακολουθήσουμε την ιδιωτικοποίησή της – όπως και... όλες τις άλλες νομοθετικές ρυθμίσεις υπέρ των εργολάβων, επιχειρηματιών, φίλων τους γενικώς – αμέτοχοι κι αδύναμοι ν’ αλλάξουμε το προδιαγραμμένο μέλλον. Όλα θα ήταν αλλιώς υπό κανονικές συνθήκες, όμως υπό συνθήκες πανδημίας που σκορπίζει τον θάνατο όλα είναι διαφορετικά. Γι’ αυτό άλλωστε νομοθέτησαν ό,τι νομοθέτησαν τους τελευταίους μήνες, γιατί ξέρουν καλά ότι είναι δύσκολο να πραγματοποιηθούν μεγάλες και δυναμικές συγκεντρώσεις και πορείες, ικανές ν’ αλλάξουν τέτοιες νομοθετικές ρυθμίσεις που σε κανονικές δημοκρατίες θα είχε προηγηθεί δημόσια διαβούλευση μηνών ή ακόμα και ετών.


*** Στη δικιά μας χώρα, με αυτή τη μορφή που έχει πάρει η «δημοκρατία» (στα χαρτιά) από τον Ιούλιο του 2019 και μετά, μάθαμε για την ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ, ενώ προηγουμένως ο πρωθυπουργός έχει πάει στη ΔΕΘ, έχει πραγματοποιήσει και ομιλία και Συνέντευξη Τύπου (στα χαρτιά κι αυτή) και δεν έχει πει το παραμικρό. Ούτε καν για τα μάτια του κόσμου, έτσι για να διαβάσουμε από τα Πετσοταϊσμένα ΜΜΕ ότι πόσο καλό θα κάνει στην Οικονομία η ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ και πόσο έξυπνη είναι η κυβερνησάρα μας που το σκέφτηκε. Βζιιιιιν.

*** Θα ψάξει κάποιος σοβαρά το πώς κινήθηκε η μετοχή της ΔΕΗ τις τελευταίες μέρες στο Χρηματιστήριο μέχρι και την περασμένη Πέμπτη 23 Σεπτεμβρίου, όταν ανακοινώθηκε η αύξηση του Μετοχικού Κεφαλαίου της εταιρείας; Για ποιον λόγο υποχωρούσε καθημερινά η μετοχή της ΔΕΗ; Αν δεν πρόκειται για insider trading (εσωτερική πληροφόρηση), τότε τι; Οι μικροεπενδυτές αγόραζαν επειδή θεωρούσαν ότι η μετοχή της θ’ ανέβει με την πώληση του ΔΕΔΔΗΕ και κάποιοι άλλοι ξεφόρτωναν τις μετοχές τους για να γεμίσουν αργότερα κι άλλο τις ήδη βαθιές τσέπες τους.

*** Έξι δικηγόροι, διάβασα, κατέθεσαν μηνυτήρια αναφορά στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου ακριβώς γιατί «βλέπουν» ενδείξεις χειραγώγησης των μετοχών.
Το τι θα γίνει στη συνέχεια είναι άλλου παπά Ευαγγέλιο.

Διαβάστε περισσότερα από τη "Ντάμα" (documentonews.gr), ΕΔΩ...

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

script data-cfasync="false" type="text/javascript" id="clever-core">