Recents in Beach

Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού!

 


Η φετινή Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού βρίσκει το Δήμο Αλεξανδρούπολης, σε μία δυναμική προσπάθεια να τοποθετηθεί και μάλιστα σε περίοπτη θέση στον τουριστικό χάρτη της χώρας.
Αυτό το ξεκίνημα πρέπει να μας κάνει όλους πιο αισιόδοξους, πιο αποφασιστικούς και συνεργάσιμους ώστε όλοι μαζί να κερδίσουμε το στοίχημα.

Είναι η 1η χρονιά που η Αλεξανδρούπολη επενδύει φιλόδοξα και με υψηλές προσδοκίες στην τουριστική της προβολή.
Είναι καθοριστικό για το μέλλον του Δήμου το γεγονός ότι το 2020 το Δημοτικό Συμβούλιο Αλεξανδρούπολης ψήφισε και ενέκρινε στον προϋπολογισμό ένα αξιόλογο ποσό,  ξεπερνώντας πολιτικές αντιθέσεις και αντιπολιτευτικές συγκρούσεις, υποστηρίζοντας το μέλλον και την ενδυνάμωση  της τοπικής οικονομίας και της τοπικής κοινωνίας.

Τα μέλη της Οικονομικής επιτροπής ενέκριναν μέχρι σήμερα όλους τους κωδικούς της τουριστικής επένδυσης.

Στη συνέχεια η γενική γραμματεία επικοινωνίας και ο ΕΟΤ ενέκριναν στο σύνολο τον σχεδιασμό που αποφάσισε το Δημοτικό Συμβούλιο, ανοίγοντας έτσι τον δρόμο στην εξωστρέφεια, στην δημιουργική και  “επιθετική προβολή” του Δήμου Αλεξανδρούπολης προς κάθε κατεύθυνση για να παρουσιάσει στους Έλληνες και στους ξένους, ότι είναι ένας πανέμορφος τόπος έτοιμος να καλοδεχθεί και να φιλοξενήσει όσους θέλουν να τον εξερευνήσουν.
  • Νέα μοντέρνα  ιστοσελίδα υψηλής αισθητικής που συγκεντρώνει όλη την ομορφιά και την ιδιαιτερότητα του τόπου μας, αφιερωμένη ειδικά στους επισκέπτες.
  • Ισχυρή παρουσία στα κοινωνικά δίκτυα και στο διαδίκτυο σύμφωνα με τις τάσεις που επιτάσσει η εποχή.
  • Στοχευμένες και αποδοτικές δράσεις προβολής που “τοποθέτησαν” το Δήμο μας πρώτη φορά σε όλα τα μεγάλα ειδησεογραφικά μέσα αλλά και σε μεγάλα ταξιδιωτικά πρακτορεία ως τουριστικό προορισμό υψηλών προσδοκιών.
  • Θεμέλια για την δημιουργία της τουριστικής μας ταυτότητας και την πιστοποίηση μας ως προορισμός τεσσάρων εποχών, φιλικός στο ποδήλατο, φιλικός στην οικογένεια, στους νέους  και στα παιδιά, φιλικός στα ζώα, φιλικός στο περιβάλλον, φιλικός στην ίδια τη ΖΩΗ.
Αυτή τη δύσκολη χρονιά και μετά από την  σκληρή δοκιμασία της πανδημίας, ξεκινήσαμε με λίγους εκλεκτούς  συνεργάτες , με ευθύνη, μεράκι, όρεξη και κυρίως με στόχευση, οργάνωση και κανόνες, την υλοποίηση αυτού του  στρατηγικού σχεδίου για ένα Δήμο εξωστρεφή και φιλόξενο σε όλους.
Προσωπικά ώς ειδικός σύμβουλος του Δημάρχου Αλεξανδρούπολης σε θέματα τουριστικής προβολής, ευχαριστώ θερμά αυτούς τους ξεχωριστούς συνεργάτες που εργάστηκαν μαζί μου μέχρι σήμερα για να ξεκινήσουμε αυτό το ταξίδι.

Ευχαριστώ τον Δήμαρχο που μου εμπιστεύτηκε αυτή την ευθύνη. Τους αρχηγούς των δημοτικών παρατάξεων και τους δημοτικούς συμβούλους που επέδειξαν αίσθημα ευθύνης ξεπερνώντας κάθε διάθεση σύγκρουσης και ενέκριναν την πρόταση για την τουριστική προβολή του τόπου.

Αξίζουν ευχαριστίες στα ΜΜΕ που με τον έλεγχο, την αυστηρή κριτική και τις προτάσεις τους συνδράμουν θετικά σε αυτό το εγχείρημα που ξεκίνησε φέτος.

Είναι πολλά ακόμη που δρομολογήθηκαν να   γίνουν, μέχρι το τέλος του 2021,  για να τιμήσουμε την εμπιστοσύνη των εκπροσώπων των Δημοτών που είναι  οι δημοτικοί σύμβουλοι και να  μπορέσουμε να αποδείξουμε σε κάθε έναν ξεχωριστά τη μεγάλη θετική συνεισφορά του τουρισμού στην οικονομία και στην κοινωνία, ακόμη και κάτω από τις πιο αντίξοες συνθήκες.

Η αρχή έγινε και ο δρόμος που έχουμε χαράξει θα είναι απολαυστικός όχι μόνο για τους τουρίστες αλλά και για όλους εμάς που ζούμε εδώ, αγαπάμε τον τόπο μας και θέλουμε να τον δούμε να ανασταίνεται οικονομικά και να ομορφαίνει.
 
Αντώνης Καμελίδης
Ειδικός Συνεργάτης
Δημάρχου Αλεξανδρούπολης

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

script data-cfasync="false" type="text/javascript" id="clever-core">