Recents in Beach

Αγωνιστικό Μέτωπο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ορεστιάδας: Nα μην περάσει η ιδιωτικοποίηση της Επικουρικής Ασφάλισης

 


Με την κατάθεση και την συζήτηση του νομοσχεδίου για την ιδιωτικοποίηση των επικουρικών συντάξεων στη Βουλή, η κυβέρνηση της ΝΔ προσθέτει άλλον ένα κρίκο στη μακριά αλυσίδα των ανατροπών στο σύστημα Κοινωνικής Ασφάλισης, των περικοπών σε συντάξεις και παροχές, της σταδιακής απόσυρσης του κράτους και της εργοδοσίας από τις υποχρεώσεις τους απέναντι στους εργαζόμενους.


Έρχεται να συμπληρώσει τις αντιδραστικές παρεμβάσεις που έγιναν στις κύριες συντάξεις πριν από πέντε χρόνια με τον νόμο - λαιμητόμο του ΣΥΡΙΖΑ (νόμος Κατρούγκαλου), ο οποίος με τις σχετικές προσαρμογές και συμπληρώσεις από τη σημερινή κυβέρνηση, το 2020, προδιαγράφει τη διαρκή συρρίκνωση σε επίπεδα πτωχοκομείου, "παλιών" και νέων συντάξεων σε βάθος 50ετίας, κατοχυρώνει τη μείωση της κρατικής χρηματοδότησης και ενισχύει την ανασφάλεια για ασφαλισμένους και συνταξιούχους.


Κεντρικός πυρήνας του νομοσχεδίου για τις επικουρικές είναι η παράδοση των εισφορών της νέας γενιάς εργαζομένων στα κοράκια του τζόγου. Στο νέο σύστημα "προκαθορισμένων εισφορών", ο ασφαλισμένος γνωρίζει μόνο τι θα πληρώνει κάθε μήνα, και βέβαια δεν του δίνεται καμία εγγύηση για το ύψος της επικουρικής σύνταξης στο τέλος του εργάσιμου βίου του.


Με τον "ατομικό κουμπαρά" που διαφημίζει η κυβέρνηση, πλέον η επικουρική σύνταξη, η προστασία των γηρατειών, γίνεται απολύτως "προσωπική" υπόθεση. Η σύνταξη παύει να είναι προστασία, μετατρέπεται σε "επένδυση" και οι ασφαλισμένοι σε "επενδυτές"! Αυτή άλλωστε είναι και η βαθύτερη στόχευση της λεγόμενης κεφαλαιοποίησης των εισφορών, η μετατροπή τους σε πηγή άντλησης τζάμπα χρήματος για τους επιχειρηματικούς ομίλους, που ήδη τρίβουν τα χέρια τους, αφού στην ουσία αποκτούν άλλο ένα "ταμείο ανάκαμψης", από τα εκατομμύρια των "ατομικών κουμπαράδων" των ασφαλισμένων…


Δε θα επιτρέψουμε να θυσιάσουν τους κόπους και τον ιδρώτα μας στο βωμό του κέρδους. Δίνουμε όλες μας τις δυνάμεις ώστε να μην περάσει η ιδιωτικοποίηση της κοινωνικής ασφάλισης, οργανώνουμε την πάλη διεκδικώντας Αποκλειστικά δημόσιο και δωρεάν σύστημα Κοινωνικής Ασφάλισης για όλους


Παλεύουμε:


- Για τη κατάργηση όλων των αντιασφαλιστικών νόμων που έχουν ψηφίσει διαχρονικά οι κυβερνήσεις της ΝΔ, του ΣΥΡΙΖΑ, του ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ.


Απευθύνουμε κάλεσμα συντονισμού και οργάνωσης της πάλης, για την προστασία της υγείας και των δικαιωμάτων των εργαζομένων, των ελευθεριών του λαού. 


Καλούμε το ΔΣ του Εργατικού Κέντρου Ορεστιάδας να συνεδριάσει άμεσα, να πάρει απόφαση  και να οργανώσει την συμμετοχή των σωματίων στης Ορεστιάδας, στην Συγκέντρωση των συνδικάτων στη Θεσσαλονίκη το Σάββατο 11 Σεπτεμβρίου.


Σε κάθε κλάδο, σε κάθε χώρο δουλειάς να φτάσει το κάλεσμα για ενωτικό μαζικό αγώνα. Για να μείνουν στα χαρτιά όλοι οι νόμοι των ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΚΙΝΑΛ που καταργούν εργασιακά και συνδικαλιστικά δικαιώματα όπως ο πρόσφατος νόμος – έκτρωμα Χατζηδάκη. Για να δυναμώσει η πάλη των εργαζομένων με επίκεντρο τις σύγχρονες ανάγκες


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

script data-cfasync="false" type="text/javascript" id="clever-core">