Recents in Beach

100 Χρόνια Επιμελητήριο Έβρου – «Αναδρομή στην Ιστορία»

 


Με την εκδήλωση υπό τον τίτλο «Αναδρομή στην Ιστορία» συνεχίστηκε ο εορτασμός της επετειακής χρονιάς του Επιμελητηρίου Έβρου, που στις 05 Οκτωβρίου συμπλήρωσε και τυπικά 100 χρόνια λειτουργίας (σ.σ. το -τότε- βασιλικό διάταγμα για την έναρξη της λειτουργίας του είχε υπογραφεί στις 05/10/1921). 

Η εκδήλωση ήταν αφιερωμένη στις ρίζες του Επιμελητηρίου Έβρου και στα πρόσωπα που στηρίξαν και υποστήριξαν τη λειτουργία του όλα αυτά τα χρόνια. Αυτά τα πρόσωπα δεν είναι άλλα από τους έμπορους, τις εμπόρισσες, τους/τις καταστηματάρχες, τους βιοτέχνες και τους βιομηχάνους του Έβρου που στέκονται αρωγοί στις προσπάθειες του Επιμελητηρίου διαχρονικά. 

Από αυτούς/ές τους ανθρώπους άλλωστε προέρχονται τα μέλη των εκάστοτε διοικήσεων και ως εκ τούτου, σε όλες και όλους οφείλεται ένα «ευχαριστώ» το οποίο εξέφρασε από το βήμα της εκδήλωσης ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Έβρου Χριστόδουλος Τοψίδης. «Οι κόποι σας έβαλαν τις βάσεις ώστε να μπορούμε να σήμερα να καλούμε επενδυτές για να πάμε την οικονομική δραστηριότητα της περιοχής μας ένα βήμα πιο μακριά, οπλίζουν τη φαρέτρα των διεκδικήσεων μας στις συναντήσεις με τους πολιτικούς, μας δίνουν κίνητρο να προσπαθούμε για περισσότερα και μεγαλύτερα πράγματα που όμως θα αποτελούν πάντα φυσική συνέχεια όσων όλοι και όλες εσείς δημιουργήσατε» είπε μεταξύ άλλων ο κος Τοψίδης απευθυνόμενος στους παριστάμενους και τις παριστάμενες της εκδήλωσης που προέρχονταν κατά κύριο λόγο από τον εμπορικό και επιχειρηματικό κόσμο της περιοχής. Από το ίδιο βήμα απηύθυναν χαιρετισμούς ο Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης Γιάννης Ζαμπούκης, ο πρόεδρος της ΟΕΒΕΣ Έβρου Τριαντάφυλλος Χατζάκης, ο νυν και ο πρώην πρόεδρος του Σωματείου Συνταξιούχων του ΟΑΕΕ Δημήτρης Αλεξίου και Κώστας Πανταζίδης, αλλά και ο επίτιμος πρόεδρος του Επιμελητηρίου Έβρου 
Νίκος Δαστερίδης. 

Η εκδήλωση φιλοξενήθηκε στον χώρο στάθμευσης του Επιμελητηρίου Έβρου, μετά από κατάλληλη διαμόρφωση, ενώ λίγο νωρίτερα είχε τελεστεί στον Ι.Ν. του Αγίου Νικολάου μνημόσυνο υπέρ αναπαύσεως των κεκοιμημένων εργαζομένων, προέδρων και μελών της Διοίκησης του Επιμελητηρίου. 

Στη διάρκεια της εκδήλωσης παρουσιάστηκαν και σημαντικά στοιχεία της επιμελητηριακής ιστορίας του Έβρου από τους ερευνητές Μιχάλη Πατέλη και Θεόδωρο Ορδουμποζάνη. 

Απόδοση τιμής στον Ιωάννη Ουζουνόπουλο

Η επετειακή εκδήλωση της 10ης Οκτωβρίου ολοκληρώθηκε με την απόδοση μετά θάνατον τιμής στον διατελέσαντα πρόεδρο του Επιμελητηρίου Έβρου Ιωάννη Ουζουνόπουλο, το όνομα του οποίου φέρει πλέον η αίθουσα συνεδριάσεων του 2ου ορόφου. 

Ο Ιωάννης Ουζουνόπουλος διετέλεσε Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Έβρου σε δύο περιόδους (1958 – 1967 & 1975-1982) και ως εκ τούτου υπήρξε ο τελευταίος πρόεδρος του Φορέα προ της εγκαθίδρυσης του στρατιωτικού καθεστώτος στην Ελλάδα και ο πρώτος πρόεδρος μετά την αποκατάσταση της Δημοκρατίας. 

Τις περιόδους της προεδρίας του χαρακτηρίζουν οι προσπάθειες του για την ανάπτυξη του Έβρου και της Θράκης εν γένει. 

Επιχειρηματικά, ο αείμνηστος Ιωάννης Ουζουνόπουλος δραστηριοποιήθηκε από το 1955 έως και τον θάνατό του, στους «Μύλους Θράκης ΑΕ – Ι. Ουζουνόπουλος ΑΕ» συμβάλλοντας καθοριστικά στον εκσυγχρονισμό της οικογενειακής επιχείρησης που είχε παραλάβει από τον πατέρα του και θέτοντας τις βάσεις για την ισχυρή Αλευροβιομηχανία που είναι σήμερα γνωστή στην Ελλάδα και το εξωτερικό

Τέλος, πρέπει να σημειωθεί ότι στον ανατολικό τοίχο του parking του Επιμελητηρίου Έβρου έχει ξεκινήσει η δημιουργία ενός mural graffiti υπό τον τίτλο «Παράθυρο στο μέλλον», ωστόσο οι καιρικές συνθήκες των τελευταίων ημερών επηρέασαν αρνητικά το χρονοδιάγραμμα της ολοκλήρωσης του και γι’ αυτό θα παρουσιαστεί επίσημα σε δεύτερο χρόνο.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

script data-cfasync="false" type="text/javascript" id="clever-core">