Recents in Beach

ΣΥΡΙΖΑ: Ανένδοτος για ακρίβεια, αιχμή του δόρατος η νέα γενιά – Η πρόταση για τη στέγαση των νέων

 


Με τη φράση «είστε η αιχμή του δόρατος για τη νίκη στις επόμενες εκλογές» ο Αλέξης Τσίπρας στη χθεσινή παρέμβασή του στο συνέδριο της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ έδωσε το στίγμα της στρατηγικής του με φόντο την εντεινόμενη φθορά της κυβέρνησης με τη σοβούσα κρίση αυξήσεων σε ενέργεια και προϊόντα.

Η δεξαμενή των 2.4 εκατ. ψηφοφόρων από 17 μέχρι 35 ετών αποτελεί ούτως ή άλλως παραδοσιακά ένα προνομιακό πεδίο για την Κουμουνδούρου, που εδώ και δέκα χρόνια – ακόμα και στην εκλογική ήττα του 2019 – διατηρεί σαφή πρωτοκαθεδρία. Στο πλαίσιο αυτό και με δεδομένη την πλήρη διάρρηξη των διαύλων της ΝΔ με τη νέα γενιά μέσα από τους κυβερνητικούς χειρισμούς σε όλο το εύρος της ατζέντας ο Αλέξης Τσίπρας επιχειρεί να εκφράσει τις αγωνίες και να δώσει απαντήσεις στα ερωτήματα της νέας γενιάς.

«Από τις εφόδους της ΕΛ.ΑΣ σε κινηματογράφους και τις συλλήψεις μαθητών, μέχρι την ωμή βία σε πλατείες με πρόσχημα την πανδημία. Από τα απλήρωτα 12ωρα και την κατάργηση του 8ωρου μέχρι την ασφαλιστική μεταρρύθμιση που εξασφαλίζει ότι οι νέοι δεν θα δουν ποτέ σύνταξη. Από την ΕΒΕ που πέταξε χιλιάδες μαθητές εκτός ΑΕΙ και τη συρρίκνωση του δημοσίου πανεπιστημίου με ελλείψεις καθηγητών αλλά προσλήψεις αστυνομικών μέχρι τη βρώμικη προπαγάνδα της ανεμελιάς και τη στοχοποίηση μίας ολόκληρης γενιάς ως υπεύθυνης για την εξάπλωση της πανδημίας» σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Τσίπρας, θέτοντας το ασφυκτικό πλαίσιο για τους νέους που έχει καλλιεργήσει η κυβέρνηση την τελευταία διετία.

Μέσα από το τρίπτυχο καλύτερη ζωή με «ασφάλεια, προοπτική, αυτονομία» η Κουμουνδούρου θέτει τις βασικές προγραμματικές δεσμεύσεις της έναντι των νέων, με αιχμή του δόρατος τα ζητήματα του μισθού και των εργασιακών σχέσεων, της στέγασης που εξελίσσεται σε μάστιγα για το σύνολο της νεολαίας και της εργασιακής προοπτικής.

Λίγο πριν την κατάθεση της πρότασης νόμου για την άμεση αύξηση του κατώτατου μισθού στα 800 ευρώ, ο κ. Τσίπρας παρέθεσε το συνολικό πλαίσιο του ΣΥΡΙΖΑ για την επαναφορά εργασιακής κανονικότητας, που βρίσκει εφαρμογή κυρίως στους νέους εργαζόμενους που σήμερα τελούν σε καθεστώς πλήρους εργοδοτικής ασυδοσίας με τη νομιμοποίηση της κυβέρνησης, μετά και την νομοθέτηση των απλήρωτων υπερωριών και της κατάργησης του 8ώρου. «Η Δεξιά του κ. Μητσοτάκη συνθλίβει τα όνειρα τους, κόβει και ράβει το μέλλον τους να χωρά στα 600 ευρώ» σημείωσε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα, για το θέμα της στέγασης, στην προμετωπίδα του ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται η πρότασή του για επιδότηση στέγασης ως απάντηση στην ξέφρενη πορεία των ενοικίων, που καθιστούν απαγορευτικό το «άνοιγμα» ενός σπιτιού για νέα ζευγάρια. Η μείωση φορολογίας σε ιδιοκτήτες ακινήτων αν νοικιάζουν σε νέους με προϋπόθεση και τη μείωση του ενοικίου και η επιδότηση ενοικίου για ζευγάρια μέχρι 40 ετών από 140 ευρώ το μήνα το πρώτο άτομο μέχρι 350 ευρώ το μήνα για ζευγάρι με δύο παιδιά (για εισοδήματα ως 25.000 για ζευγάρι με δύο παιδιά) αποτελούν σύμφωνα με την Κουμουνδούρου δεσμεύσεις άμεσης εφαρμογής την επομένη των εκλογών, μετά από νίκη του ΣΥΡΙΖΑ.

Ανένδοτος για ακρίβεια

Την ίδια ώρα στην Κουμουνδούρου εργάζονται πυρετωδώς για την εξωστρέφεια και την καμπάνια κατά της ακρίβειας, την οποία εισηγήθηκε ο Αλέξης Τσίπρας στο προχθεσινό Πολιτικό Συμβούλιο και η οποία θα αποτελέσει έναν νέο «ανένδοτο» για το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Η νωχελικές αντιδράσεις και η απροθυμία λήψης ουσιαστικών μέτρων από την κυβέρνηση για την αντιμετώπιση των εκρηκτικών ανατιμήσεων σε όλο το εύρος της καθημερινότητας των πολιτών και επιχειρήσεων αποτελούν ένα πεδίο, αν μη τι άλλο προνομιακό για ουσιαστική αντιπολίτευση με άμεσο ενδιαφέρον και αντίκτυπο στην τσέπη των πολιτών.

Ως εκ τούτου, η πρόταση για άμεση αύξηση του κατώτατου μισθού και μείωσης του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στα καύσιμα, στα πρότυπα του ισπανικού μοντέλου διαχείρισης της ενεργειακής κρίσης, θα αποτελέσουν τα βασικά προτάγματα τόσο της καμπάνιας όσο και των εκδηλώσεων που θα λάβουν χώρα σε όλη την επικράτεια το επόμενο τρίμηνο στο δρόμο για το Συνέδριο του Φεβρουαρίου.

Παράλληλα, αύριο Σάββατο η ΚΕΑ που θα συνεδριάσει αναμένεται να επικυρώσει τις αποφάσεις του Πολιτικού Συμβουλίου και να προχωρήσει στην συγκρότηση της Κεντρικής Οργανωτικής Επιτροπής Συνεδρίου και των Επιτροπών Θέσεων και Καταστατικού, ανοίγοντας και επίσημα την προσυνεδριακή περίοδο.

ieidiseis.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

script data-cfasync="false" type="text/javascript" id="clever-core">