Recents in Beach

Ομιλία Καραμανλή με αιχμές για κοινωνική δικαιοσύνη

 


Με δύο αναφορές με έντονη οσμή κριτικής προς τα πεπραγμένα της διακυβέρνησης Μητσοτάκη κύλησε η σύντομη ομιλία του πρώην πρωθυπουργού και πρώην προέδρου της ΝΔ Κώστα Καραμανλή, στην εκδήλωση του Ιδρύματος Κ. Καραμανλής.

Πιστός σε αυτό που κάνει εδώ και χρόνια ο κ. Καραμανλής έδειξε πίσω από τον λόγο του τις όποιες προθέσεις του. Συγκεκριμένα η ομιλία του ήταν σχεδόν αφιερωμένη στην αναγκαιότητα του αισθήματος κοινωνικής δικαιοσύνης από την πλευρά των πολιτών και ειδικά των πιο αδυνάτων.

Όπως είπε χαρακτηριστικά αν οι πολίτες δεν νοιώθουν ότι η Πολιτεία τους θεωρεί συμμέτοχους, ότι η Πολιτεία είναι αρωγός στα προβλήματά τους τότε απομακρύνονται από αυτήν. Είναι κάτι παραπάνω από προφανές ότι οι αναφορές αυτές του πρώην πρωθυπουργού βρίσκονται στον αντίποδα της περίφημης «ατομικής ευθύνης» του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Η δεύτερη αναφορά του κ. Καραμανλή που θα μπορούσε κάλλιστα να εκληφθεί ως αιχμή κυρίως προς τον Αντώνη Σαμαρά αλλά και τον σημερινό πρωθυπουργό αφορούσε στα εθνικά θέματα. Ο Κ. Καραμανλής είπε ότι «Έχουμε την κακή συνήθεια να καθιστούμε τα εθνικά μας θέματα αντικείμενο έντονων πολιτικών ανταγωνισμών οι οποίοι πολλές φορές περνούν την μορφή της πατριδοκαπηλίας».

Ειδικά η αναφορά στην «πατριδοκαπηλία», όπως είναι κατανοητό, αποκλείει το ενδεχόμενο η κριτική του κ. Καραμανλή να στρέφεται προς τον ΣΥΡΙΖΑ για τη στάση του στο θέμα των εξοπλισμών και την πρόσφατη Ελληνογαλλική Συμφωνία και δείχνει προς την κατεύθυνση της Συμφωνίας των Πρεσπών.

Το γεγονός δε ότι σχεδόν κανένα Μέσο δεν φιλοξένησε την ομιλία Καραμανλή είναι η καλύτερη απόδειξη ότι αποδέκτης του μηνύματος του πρώην πρωθυπουργού και πρώην Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας ήταν πρωτίστως ο σημερινός πρωθυπουργός και πρόεδρος του κόμματος.

Δημήτρης Χατζηνικολσς στο Documento news.gr 

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

script data-cfasync="false" type="text/javascript" id="clever-core">