Recents in Beach

Ο Μητσοτάκης που έκανε ντοκιμαντέρ την… γκαντεμιά του!


 Λέγεται Κωστής Μητσοτάκης, είναι Κρητικός, αλλά δεν έχει σχέση με την οικογένεια του πρωθυπουργού. Τα Χριστούγεννα του 2011 χαρακτηρίστηκε από τους Ισπανούς «ο γκαντέμης της χρονιάς», ίσως και της δεκαετίας θα λέγαμε εμείς…

Τι είχε συμβεί; Ο Μητσοτάκης της ιστορίας μας ερωτεύτηκε κάποτε μια Ισπανίδα. Την ακολούθησε στη χώρα της, αλλά ενώ το ειδύλλιο δεν ευδοκίμησε ο ίδιος αποφάσισε να μείνει εκεί. Τόπος το Σοντέντο, ένα μικρό αγροτικό χωριό στα βορειοδυτικά της χώρας. Εκεί ζούσαν με ρυθμούς δεκαετίας του ’50 περίπου 2000 κάτοικοι. Καλλιεργούσαν τα χωράφια τους και αγωνίζονταν να αποπληρώσουν τα χρέη τους προς τις τράπεζες που απειλούσαν να τους πάρουν τα σπίτια.

Βρισκόμαστε παραμονές Χριστουγέννων του 2011. Ο συνεταιρισμός των κατοίκων αγοράζει 1.000 λαχνούς του Χριστουγεννιάτικου λαχείου. Ένας από αυτούς ο 582688 κερδίζει 100 εκάτ. ευρώ. Ξαφνικά το χωριό γεμίζει εκατομμυριούχους! Όλοι είναι νικητές, εκτός από τον Μητσοτάκη που δεν ανήκε στον συνεταιρισμό, άρα δεν μετέχει και στα κέρδη!

Αντί να πέσει σε κατάθλιψη αποφασίζει να κάνει τύχη την ατυχία του. Σκηνοθέτης στο επάγγελμα αρχίζει να καταγράφει με την κάμερα την αλλαγή που συντελείται στο χωριό.

Οι κάτοικοι φτιάχνουν τους δρόμους, αγοράζουν νέα τρακτέρ κι αποπληρώνουν τα χρέη τους. Το ντοκιμαντέρ λέγεται «Cuando Toco» (όταν παίζω) και κρατά κάτι παραπάνω από 20′

newscenter.gr/

Δείτε το τρέιλερ:

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

script data-cfasync="false" type="text/javascript" id="clever-core">