Recents in Beach

Η αθλητική διατροφή που ανταποκρίνεται στις ανάγκες σου από τα χέρια του ειδικού

 1_D-ktBQk4oBTr-aWPY5fZGg.png

Στόχος κάθε αθλητή είναι η μέγιστη απόδοση και τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα! 

Για να επιτευχθούν αυτά, προηγείται πολύωρη και εντατική προπόνηση, καθημερινά και αδιάλειπτα, για μεγάλο χρονικό διάστημα. Η διαδικασία της προετοιμασίας, όπως και η στιγμή του αγώνα, απαιτεί πολύ υψηλά επίπεδα ενέργειας, τα οποία καθορίζονται από διάφορους παράγοντες, με βασικότερο τη διατροφή.

Ένας Διαιτολόγος-Διατροφολόγος, που ειδικεύεται στην αθλητική διατροφή, αποτελεί το “κλειδί” στη διασφάλιση της καλής ενέργειας και υγείας κάθε αθλητή ή πρωταθλητή. Ο κλινικός αθλητικός διαιτολόγος Αθανάσιος Τσιούδας μπορεί να σχεδιάσει για σένα το κατάλληλο διατροφικό πρόγραμμα, που θα ανταποκρίνεται στις προσωπικές σου ανάγκες.


Διατροφή VS Αθλητική διατροφή 

Αν αναρωτιέσαι, σε τι διαφέρει ένα αθλητικό διατροφικό πρόγραμμα από ένα οποιοδήποτε άλλο πρόγραμμα διατροφής, η ενότητα αυτή σε αφορά άμεσα.

Κατ’ αρχάς, η ενέργεια που καταναλώνει ένας άνθρωπος, που προπονείται σκληρά, απέχει πολύ από εκείνη που χρειάζεται ένας μέσος άνθρωπος. Οι διατροφικές ανάγκες που δημιουργούνται για την αποκατάστασή της είναι, φυσικά, πολύ διαφορετικές και αυξημένες.

Επιπλέον, η ενυδάτωση που έχει ανάγκη ένας αθλητής, έπειτα από μία εξαντλητική προπόνηση, δεν μπορεί να συγκριθεί με εκείνη που μπορεί να δημιουργηθεί από άλλες, λιγότερο έντονες, δραστηριότητες. Τα γεύματα, επίσης, ως προς τη συχνότητα και την ποσότητα δεν ταυτίζονται με τα προτεινόμενα και συνήθη για έναν άνθρωπο με μηδενική αθλητική δραστηριότητα.

Τέλος, κατά τη διάρκεια μιας προπόνησης ή ενός αγώνα μπορεί να προκύψουν μικροτραυματισμοί ή και σοβαροί τραυματισμοί. Το γεγονός αυτό κάθε άλλο παρά σπάνιο είναι, γι’ αυτό και μία διατροφή πλούσια σε απαραίτητα θρεπτικά συστατικά μπορεί να θωρακίσει καλύτερα τον οργανισμό και να δυναμώσει τα κόκκαλα. Προλαμβάνοντας, έτσι, σε ορισμένες περιπτώσεις, ανεπανόρθωτες ή δύσκολες στην αποκατάστασή τους, βλάβες στο σώμα.


Αν αθλείσαι, σε επαγγελματικό ή ερασιτεχνικό επίπεδο, επικοινώνησε με το γραφείο “Διατροφική Αγωγή” στη Θεσσαλονίκη ή κλείσε το ραντεβού σου από απόσταση, και ενημερώσου για τη διαδικασία και τις τιμές

Μην αμελείς τη διατροφή σου! Επίλεξε την ημερομηνία και την ώρα κατά το κλείσιμο του on-line ραντεβού σου και δες θεαματική αλλαγή στην ενέργεια και την απόδοσή σου, μέσω του εξατομικευμένου προγράμματος διατροφής που θα σχεδιαστεί με γνώμονα τις ιδιαίτερες ανάγκες σου!


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

script data-cfasync="false" type="text/javascript" id="clever-core">