Recents in Beach

Παπανδρέου και Λοβέρδος συγκρούονται για την προοδευτική διακυβέρνηση-Τι λέει ο Ανδρουλάκης

 


«Τι να πούμε δηλαδή, συντηρητική διακυβέρνηση;», αναρωτιούνται συνεργάτες του Γιώργου Παπανδρέου. «Θέλουμε κυβέρνηση μαζί με τον ΣΥΡΙΖΑ ή να εκτοπίσουμε τον ΣΥΡΙΖΑ και να γίνουμε αξιωματική αντιπολίτευση;», το δίλημμα συνεργατών του Ανδρέα. Το μήνυμα του Νίκου και η παρέμβαση του Χάρη.

Σε σημείο σφοδρής σύγκρουσης μεταξύ του Ανδρέα Λοβέρδου και του Γιώργου Παπανδρέου αναδεικνύεται το θέμα της προοδευτικής διακυβέρνησης, την ίδια στιγμή που η αρμόδια επιτροπή της Χαριλάου Τρικούπη επικύρωσε και τις έξι υποψηφιότητες για τη ηγεσία του Κινήματος Αλλαγής. Ο Ανδρέας Λοβέρδος αναδεικνύει σε μείζον διακύβευμα για τη Χαριλάου Τρικούπη το θέμα της προοδευτικής διακυβέρνησης της χώρας. «Θα επιμείνουμε σκληρά στο ερώτημα έως την ημέρα της κάλπης: Θέλουμε κυβέρνηση με τον ΣΥΡΙΖΑ ή θέλουμε να εκτοπίσουμε τον ΣΥΡΙΖΑ από τη θέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης και να γίνει το ΚΙΝΑΛ αξιωματική αντιπολίτευση;», τονίζουν στο iEidiseis στενοί του συνεργάτες, επισημαίνοντας πως στο ερώτημα αυτό δεν μπορεί παρά να απαντήσει ο Γιώργος Παπανδρέου.

«Υπάρχει η προοδευτική διακυβέρνηση και η συντηρητική διακυβέρνηση. Τι θέλει δηλαδή ο Ανδρέας Λοβέρδος, συντηρητική διακυβέρνηση;», αναρωτιούνται μέσω του iEidiseis στελέχη που στηρίζουν τον Γιώργο Παπανδρέου. Επισημαίνουν μάλιστα πως η προοδευτική διακυβέρνηση είναι απόφαση του Συνεδρίου του Κινήματος Αλλαγής, που προφανώς έχει ψηφίσει ο Ανδρέας Λοβέρδος και τα στελέχη που τον υποστηρίζουν. «Μην νομίζουν ότι με τέτοια τρικ θα μας δυσκολέψουν, οι απαντήσεις είναι εύκολες», σημειώνουν χαρακτηριστικά.

Θέση για το θέμα πήρε και ο Νίκος Ανδρουλάκης, που μίλησε στο Olympia Forum: «Κριτής όλων αυτών των σεναρίων είναι ο ελληνικός λαός και όποιος συζητά αυτά τα σενάρια σήμερα περιφρονεί τον ελληνικό λαό και τη λαϊκή ετυμηγορία. Προτεραιότητά μου δεν είναι ούτε να συγκυβερνήσω με τον ΣΥΡΙΖΑ ούτε με τη Νέα Δημοκρατία, αλλά να κάνω ένα μεγάλο ΠΑΣΟΚ, μια μεγάλη δημοκρατική παράταξη που μπορεί σε όποιο σενάριο διαμορφώσει η ετυμηγορία του ελληνικού λαού να πρωταγωνιστήσει με ιδέες, θέσεις και πρόγραμμα».

Βασίλης Σκουρής στο ieidiseis.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

script data-cfasync="false" type="text/javascript" id="clever-core">