Recents in Beach

Γιώργος Παπανδρέου: Δράμα


 Γράφει ο  Γιώργος Λακόπουλος

Αυτή τη στιγμή ο Γιώργος είναι από κάθε άποψη το πιο μεγάλο όνομα στο χώρο. Κανείς από τους διεκδικητές της ηγεσίας δεν έχει τις προϋποθέσεις που συγκεντρώνει ο ίδιος. Θα ήταν ευκαιρία για όλους εκεί μέσα να πάρει τα ηνία. Αλλά κανείς δεν το ζήτησε.

«Τα λουλούδια στην κυρία και στα παιδιά από μένα». Υπογραφή: Αλέξης Τσίπρας.

Η συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΙΝΑΛ, ήταν χάρμα ιδέσθαι.

Σε ένα κόμμα καρικατούρα, μεταξύ φθοράς και αφθαρσίας, οι διεκδικητές της ηγεσίας υπόσχονται -σε ένα κοινό που δεν υπάρχει- να το κάνουν κυβερνητική δύναμη.

Μια ανεπαρκής κληρονόμος, ένας πρώην διασπαστής υπό ποινική δίωξη για δωροληψία, ένας συμπαθής ευρωβουλευτής που είχε εξαφανιστεί από την προηγουμένη φορά που έχασε την ηγεσία - και το …χάρηκε- κι ένα ιστορικό στέλεχος που ατύχησε μετέχοντας σε μια διχαστική απόδραση, παλεύουν με ανεμόμυλους.

Το λιγότερο που μπορεί να κάνει ο Τσίπρας για τους ψηφοφόρους που του στέλνουν είναι τα λουλούδια.

Ο Μητσοτάκης, πιο πρακτικός, έχει κάνει ήδη συμφωνίες κάτω από το τραπέζι, κατεβάζει...υποψήφιο και ίσως του στείλει και ψηφοφόρους.

Η συνεδρίαση του ΚΙΝΑΛ ήταν κύκνειο άσμα ενός ΙΧ κόμματος, που θα αφήσει πίσω του μόνο το στίγμα της διάλυσης του ΠΑΣΟΚ και της απομάκρυνσης από τις αρχές του Ανδρέα Παπανδρέου.

Για το χατίρι του -άφαντου- Σημίτη και προς όφελος του Μητσοτάκη.

Οι πιο αποκρουστικές στιγμές ήταν όταν ο Λοβέρδος μιλούσε για τον Ανδρέα Παπανδρέου -σαν να δηλώνει ο Γουλιμής φαν του Τρικούπη- και η θλιβερή είδηση ότι τον στηρίζει ο… Σουλαδάκης!

Η πιο γαργαλιστική στιγμή όταν έβγαλε ο Κεγκέρογλου μπαταχτσήδες τον Ανδρουλάκη και την Καϊλή –που είναι σήμερα εκεί ήταν ο Τσάτσος κι ο Κατηφόρης- για να ακολουθήσουν οι αξιοθρήνητες δικαιολογίες τους.

Οι πιο κουτοπόνηρες στιγμές όταν η Γεννηματά έλεγε ότι βάφτισε την κομπίνα με την εφορία και τις τράπεζες για «προστασία του ΠΑΣΟΚ».

Ότι το έκρυψε μέσα στο ΚΙΝΑΛ για να υπάρχει. Χωρίς, να το κυνηγούν τα χρέη του.

Η πιο αντιφατική στιγμή ήταν όταν ο Καστανίδης ζήτησε καθαρό Μητρώο μελών- αλλά να τον προτείνουν και μη μέλη.

Η πιο τραγική στιγμή ήταν όταν ο Γ. Παπανδρέου εμφανίσθηκε ως …εγγυητής της διαδικασίας.

Πώς μπορεί να εγγυηθεί κάποιος οτιδήποτε σε ένα κόμμα, ως αρχηγός …άλλου κόμματος;

Πώς μπορεί να πιστεύει ότι μπορεί να προσφέρει εγγυήσεις σε ένα πολιτικό φορέα, που διέλυσε, χρεοκόπησε, εξέτρεψε από τις γραμμές του και στο τέλος διέσπασε;

Όταν τον έκαναν Πρωθυπουργό και πήρε αποφάσεις για τις οποίες δεν είχε λαϊκή εντολή;

Αυτό είναι το δράμα του πρώην Πρωθυπουργού. Φρόνησε να μην είναι τίποτε, τη στιγμή που θα μπορούσε να είναι τα πάντα.

Αυτή τη στιγμή ο Γιώργος είναι από κάθε άποψη το πιο μεγάλο όνομα στο χώρο. Κανείς από τους διεκδικητές της ηγεσίας δεν έχει τις προϋποθέσεις που συγκεντρώνει ο ίδιος.

Θα ήταν ευκαιρία για όλους εκεί μέσα να πάρει τα ηνία. Αλλά κανείς δεν το ζήτησε.

ieidiseis.gr/

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

script data-cfasync="false" type="text/javascript" id="clever-core">