Recents in Beach

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας των κατοίκων των Φερών για την υποβάθμιση του Περιφερειακού Ιατρείου Φερών - Οι κινήσεις του δημάρχου

 


Διαμαρτύρονται οι κάτοικοι των Φερών για την απόφαση της διοίκησης της 4ης ΥΠΕ να σταματήσει τις εφημερίες των γιατρών στο Περιφερειακό Πολυδύναμο Ιατρείο .

Σε μια δυναμική συγκέντρωση έξω από το Ιατρείο  διαδήλωσαν την αντίθεση τους με αυτή την εξέλιξη που υποβαθμίζει τις υπηρεσίες υγείας στους κατοίκους της περιοχής.

Οι κάτοικοι  της περιοχής των Φερών βλέπουν να συνεχίζεται η υποβάθμιση της πόλης και των χωριών με αποφάσεις της κυβέρνησης . Πριν λίγο καιρό αγωνιζόταν για την αποτροπή του κλεισίματος του υποκαταστήματος της Εθνικής τράπεζας στην πόλης τους, κοντεύει η λήξη της παράτασης λειτουργείας που πήραν τότε .



Ο Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης έστειλε επιστολή προς τους αρμόδιους  και πήρε διαβεβαίωση ότι δεν θα προχωρήσει  η απόφαση 

Έγραψε ο κ. Ζαμπούκης στη σελίδα του στο Facebook 

ο δήμαρχος Αλεξανδρούπολης Γιάννης Ζαμπούκης 


 Από την πρώτη στιγμή που ενημερώθηκα επισήμως με έγγραφο για την απόφαση της τροποποίησης λειτουργίας του Πολυδύναμου Περιφερειακού ιατρείου Φερών αναφορικά με την αναστολή λειτουργίας του, χωρίς κανένα ίχνος “λαϊκισμού” προχώρησα με πρωτοβουλία μου σε επικοινωνία με τον Περιφερειάρχη Α.Μ.Θ. Χρήστο Μέτιο, με τον Πρόεδρο της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Βασίλη Μαυρίδη, τον Διοικητή της 4ης Υγειονομικής Περιφέρειας Μακεδονίας- Θράκης (ΥΠΈ) Δημήτριο Τσαλικάκη και την Έιρήνη Χατζοπούλου Υποδιοικήτρια της 4ης ΥΠΈ, στους οποίους παρουσίασα την πραγματική κατάσταση πέρα από αριθμούς και πίνακες excel και προτείνοντας λύση σε συνεργασία με το προσωπικό του Πολυδύναμου Περιφερειακού ιατρείου Φερών.

Η πρόταση αυτή εξυπηρετεί τη συνέχιση λειτουργίας του ιατρείου
α) ως πρώτη υγειονομική δομή που συναντά κανείς στην χώρα μας από το τελωνείο Κήπων,
β) εξυπηρετεί 10.000 κατοίκους στην πλειοψηφία τους υπερήλικες,
γ) εξυπηρετεί δύο κέντρα συνοριακής φύλαξης,
δ) δύο ταξιαρχίες με τις οικογένειες τους,
ε) πραγματοποιεί καθημερινά δεκάδες Rapid Test ε εξυπηρετώντας την Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια εκπαίδευση.
Έπιπλέον η απόσταση από τις Φέρες στο Π.Γ.Ν. Αλεξανδρούπολης απαιτεί χρονική διάρκεια σαράντα λεπτών κάτι το οποίο καθιστά την αντιμετώπιση των επειγόντων περιστατικών σε πρωτοβάθμια βάση άκρως επιτακτική.
Πριν από λίγο με ενημέρωσαν τηλεφωνικώς από την 4η ΥΠΈ ότι τροποποιείται εκ νέου η αρχική απόφαση και επανέρχεται στο προηγούμενο πλαίσιο λειτουργίας το Πολυδύναμο Ιατρείο Φερών.Με αυτόν τον τρόπο αποφεύγεται η αποδυνάμωσή του. Αν και εφόσον υπάρξει οποιαδήποτε αλλαγή στα δεδομένα αυτά δεσμεύομαι ότι θα πράξω ό,τι απαιτείται για να διασφαλίσω την υγεία των συνδημοτών μου.

Βεβαίως ο δήμαρχος ενημέρωσε για την εξέλιξη τους συγκεντρωμένους κατοίκους
Ο πρώην δήμαρχος Φερών Γιώργος Ούστογλου 
Ο πρώην αντιδήμαρχος Νίκος Γκότσης 



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

script data-cfasync="false" type="text/javascript" id="clever-core">