Recents in Beach

Μπάιντεν-Ερντογάν συμφώνησαν σε μηχανισμό «βελτίωσης των σχέσεων ΗΠΑ-Τουρκίας»

 


Ολοκληρώθηκε πριν από λίγο η συνάντηση που είχαν στη Ρώμη, στο περιθώριο της συνόδου της G20, ο τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν με τον αμερικανό ομόλογό του Τζο Μπάιντεν.

Σύμφωνα με έναν ανώτερο Τούρκο αξιωματούχο, η συνάντηση των δύο ηγετών διεξήχθη σε “πολύ θετικό κλίμα” και σύμφωνα με τα τουρκικά κρατικά μέσα ενημέρωσης οι δυό τους συμφώνησαν στη δημιουργία ενός μηχανισμού για τη βελτίωση των διμερών τους σχέσεων.

Τουρκικές πηγές επισήμαναν ότι οι δύο ηγέτες συμφώνησαν να αυξηθούν οι εμπορικές συναλλαγές μεταξύ τους, ενώ συζήτησαν και για το πεδίο της συμμαχίας του ΝΑΤΟ.

Σύμφωνα με την τουρκική προεδρία, εκφράστηκε ικανοποίηση για τα αμοιβαία βήματα που πραγματοποιήθηκαν για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής.

Μια πρώτη ερμηνεία αυτών των δηλώσεων είναι ότι ΗΠΑ και Τουρκία αργά αλλά σταθερά μπαίνουν σε διαδικασία εξομάλυνσης των σχέσεων τους, μ΄ ότι αυτό σημαίνει για τα ελληνοτουρκικά.

Από το Λευκό Οίκο αναφέρουν ότι ο πρόεδρος Μπάιντεν συζήτησε με τον Τούρκο πρόεδρο το θέμα των S-400, τα ανθρώπινα δικαιώματα αλλά και για την κατάσταση στη Λιβύη, το Αφγανιστάν και την Ανατολική Μεσόγειο.

militaire.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

script data-cfasync="false" type="text/javascript" id="clever-core">