Recents in Beach

Νίκος Νικολόπουλος: Η Ελλάδα πριν το νέο Τιτανικό.

 


Η Ελλάδα βρίσκεται λίγο πριν από ένα νέο Τιτανικό … με το Μητσοτάκη έτοιμο να μας φορτώσει ένα νέο μνημόνιο.

Οι «θεσμοί» μετά την δημοσίευση των δυσμενών οικονομικών επιδόσεων της κυβέρνησης ετοίμασαν τα νέα δεσμά του ελληνικού λαού.

Όλα τα μεγέθη της ΕΛΣΤΑΤ που δημοσιεύθηκαν είναι απελπιστικά .

Το ακαθάριστο ενοποιημένο χρέος της Γενικής Κυβέρνησης, στο τέλος του 2020 αυξήθηκε στα 341δισ. ευρώ ή στο 206,3% του ΑΕΠ, από 331.091 εκατ. ευρώ, ή 180,7% του ΑΕΠ το 2019.

 

Το συνολικό, πραγματικό Ιδιωτικό Χρέος των ελληνικών νοικοκυριών και των επιχειρήσεων, έχει φτάσει στα 450 Δις ευρώ, δηλαδή  στο 250% του ΑΕΠ, έχοντας πλέον ξεπεράσει ακόμη και το Δημόσιο Χρέος, με αποτέλεσμα, αυτό να καθίσταται προδήλως μη βιώσιμο και αδύνατο ποτέ να εξυπηρετηθεί.

 

Οι αντίστοιχες πραγματικές οφειλές στα Ασφαλιστικά Ταμεία, υπολογίζεται ότι ανέρχονται στα 40 Δις ευρώ. 

 

Πρόκειται αναμφισβήτητα για δραματική επιδείνωση των οικονομικων μεγεθών σε σημείο να είναι σε χειρότερα επίπεδα από εκείνα που οδήγησαν τη χώρα στα μνημόνια το 2010.

Αυτη είναι η σκληρή πραγματικότητα και η προσπάθεια ωραιοποίησης της οικονομίας εκ μερους της Κυβέρνησης και των ΠΕΤΣΟΜΠΟΥΚΟΜΕΝΩΝ ΜΜΕ αποτελει θανατηφόρα παγίδα . 

Δημόσιο & ιδιωτικό χρέος ρεκόρ. Δημοσιονομικό έλλειμμα πάνω απο 10% του ΑΕΠ. Ασφαλιστικές δαπάνες ρεκόρ. 

Ενεργειακή ανατροπή. 

Έπρεπε να έχει σημάνει συναγερμός . 

 

Ο γερμανικός οίκος αξιολόγησης “Scope Ratings” δημοσίευσε  έκθεση-βόμβα, βάση της οποίας καλείται η Ελλάδα να μειώσει το υπέρογκο δημόσιο χρέος, να ανακεφαλαιοποιήσει ξανά τις τραπεζες και να αποδιώξει τα διαρθρωτικά εμπόδια , γιατί διαφορετικά … ο «οίκος» προειδοποιεί ότι : « δεν θα ξαναναβαθμίσει την ελληνική οικονομία.»

 

Το ακαθάριστο ενοποιημένο χρέος της Γενικής Κυβέρνησης, στο τέλος του 2020 αυξήθηκε στα 341δισ. ευρώ ή στο 206,3% του ΑΕΠ, από 331.091 εκατ. ευρώ, ή 180,7% του ΑΕΠ το 2019.

 

Σύμφωνα πάντα με τα επίσημα στοιχεία που κοινοποίησε στη Eurostat η Ελληνική Στατιστική Αρχή, το έλλειμμα της Γενικής Κυβέρνησης για το έτος 2020 εκτοξεύτηκε στα 16,7 δισ. ευρώ ή στο 10,1% επί του ΑΕΠ, από πλεόνασμα 2.065 εκατ. ευρώ, ή 1,1% το 2019.

 

Οι διεθνείς  οίκοι αξιολόγησης, και πάλι ζητούν νέα λιτότητα , προσθέτοντας στη λιστα των νέων θυσιών , κι άλλα σοβαρά καυτά ζητήματα, όπως μειωσεις στους μισθούς των δημοσίων υπαλλήλων και τις συντάξεις.

  Απο κοντά έρχονται και οι εντολές της Κομισιόν και του ΔΝΤ, που με τη σειρά τους απαιτούν , επιστροφή στα πρωτογενή πλεονάσματα αμέσως μετά την πανδημία και νέα οικονομική ενίσχυση των τραπεζών , καθώς επίσης  και περιορισμό των απασχολούμενων στο Δημόσιο !

Ασφαλώς και θα έπρεπε να ταρακουνηθούν οι ΧΑΡΒΑΝΤΙΑΝΟΙ για τη   πορεία του ελλείμματος και του χρέους και να μην μακιγιάρουν την κατασταση. Είναι δυστυχως γεγονός , ότι φέτος το έλλειμμα θα κινηθεί άνω του 7% του ΑΕΠ αλλά και ότι το χρέος θα παραμείνει κοντά στο 200% του ΑΕΠ.

Και μετά από όλα αυτά , η κυβέρνηση Μητσοτάκη θριαμβολογεί και καμώνεται…

Η κοινωνία όμως είναι εμπεριστατη, θυμωμένη και μοιάζει με το καζάνι που βράζει.

 Ο Κώστας Καραμανλής πριν λίγες μέρες είπε : «Η δημοκρατία τραυματίζεται όταν οι πολίτες αισθάνονται αδικημένοι» 

Ακόμα περισσότερο  μετά το κύμα ακρίβειας που βρήκε την λαικη οικογενεια  γονατισμένη απο τα δεινά των μνημονίων…

Γνωρίζει καλά ότι κανένας ψευτοπροφητης, που παριστάνει τον ΜΩΥΣΗ, δεν πρόκειται να την γλυτωσει …

Με ευχες αυγά δεν βάφονται!

Ότι και να πουν τα παπαγαλάκια και οι πορνες της δημοσιογραφίας ΜΑΝΑ ΕΞ ΟΥΡΑΝΟΥ δεν θα πέσει.

 Με το βούρδουλα δεν πας στη γη της επαγγελίας…και με ψέμματα δεν έρχεται η ΝΕΑ ΑΛΛΑΓΗ του ΓΑΠ.

 Με την κοινωνία  βυθισμένη στα τάρταρα του ιδιωτικού και δημοσίου χρέους, με τη  τρομοκρατία των λοιμωξιολόγων και τον διχασμό που φέρνει η κυβέρνηση ,οδηγούμαστε ολοταχώς σε νέα περιπέτεια.

Ο λαός πιέζεται και ασφυκτιά με το ζόρι ανασαίνει, δεν θα αντέξει για πολύ.

 Και μια τελευταία , αλλά πρώτη και σημαντική ακόμα υπογράμμιση . 

Ενώ η Ελλάδα ζει μια πρωτοφανή κλιμάκωση της τουρκικής απειλής η οποία σαφώς έχει χαρακτηριστικά υβριδικού πολέμου, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης , δεν τολμά στις Συνόδους κορυφής της Ε. Ε. να φέρει το ζήτημα των κυρώσεων απέναντι στη βάρβαρη προκλητικότητα της Τουρκίας.

Το Μαξίμου ακούει; 

 Μια νέα Ελλάδα είναι απαραίτητο να ξαναγεννηθεί. Μια Ελλάδα των ελλήνων, από τους έλληνες για τους έλληνες… όπως ακριβως έγινε 200 χρόνια πριν.


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

script data-cfasync="false" type="text/javascript" id="clever-core">