Recents in Beach

24 πρόεδροι τοπικών κοινοτήτων του δήμου Διδυμοτείχου ζητούν με επιστολή τους να ξανά ανοίξουν τα περιφερειακά ιατρεία


 ΕΠΙΣΤΟΛΗ

Θέμα: Αναστολή λειτουργίας περιφερειακών ιατρείων


      Ενημερωθήκαμε ότι με την απόφαση 44770/27-10-2021 της 4ης ΥΠΕ τίθενται σε αναστολή λειτουργίας όλα τα Περιφερειακά Ιατρεία του Έβρου καθώς και του Διδυμότειχου και της ευρύτερης περιοχής. Όπως επισημαίνεται στην απόφαση, η αναστολή θα διαρκέσει από την 1η Νοεμβρίου έως το τέλος του έτους και γίνεται με σκοπό την περαιτέρω ενίσχυση των δομών υγείας, “λαμβάνοντας υπόψη την επιδημιολογική εικόνα και τις έκτακτες υγειονομικές ανάγκες από την εξέλιξη της πανδημίας στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης”. 

      Τα Περιφερειακά Ιατρεία που βρίσκονται στις 23 κοινότητες του Δήμου Διδυμοτείχου και εξυπηρετούν τα 35 πανέβρια και παρά του ερυθροποτάμου χωριά, στελεχώνονται κυρίως από Γενικούς  και Αγροτικούς Ιατρούς, οι οποίοι προσφέρουν ουσιαστικές υγειονομικές υπηρεσίες στον πληθυσμό των απομακρυσμένων περιοχών μας, αυξάνοντας το αίσθημα ασφάλειας. Παράλληλα, ασχολούνται και με την συνταγογράφηση φαρμάκων των χρονίως πασχόντων ασθενών, ηλικιωμένων, απόρων, νεφροπαθών και καρκινοπαθών που δεν μπορούν να απευθυνθούν στα Κέντρα Υγείας ή σε ιδιώτες ιατρούς. 

      Η επιλογή αυτή, σηματοδοτεί την μετάθεση του κέντρου βάρους της παροχής της  πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας των ασθενών στα Κέντρα Υγείας και στα Νοσοκομεία. Διότι οι κάτοικοι των κοινοτήτων και της περιφέρειας, που δεν θα έχουν πρόσβαση στα κλειστά περιφερειακά ιατρεία, θα αναγκαστούν είτε να καταφύγουν στα δημόσια νοσοκομεία, είτε σε ιδιώτες ιατρούς, είτε να παραμείνουν σπίτια τους. Με ότι συνεπάγεται κάτι τέτοιο για την υγείας τους, εφόσον ασθενήσουν και χρειάζονται περίθαλψη. 

      Κατά συνέπεια το γεγονός της μετακίνησης εκτός της ταλαιπωρίας και του πρόσθετου κόστους, θα συμβάλλει στον συγχρωτισμό και στην περαιτέρω μετάδοση της νόσου. Από την άλλη θα έχει ως αποτέλεσμα την επιπλέον συμφόρηση των νοσοκομείων και την αδυναμία διαχωρισμού των σοβαρών και μη περιστατικών covid. Αναμφίβολα εν τέλει θα έχει αντίθετα αποτελέσματα από τα αναμενόμενα.

     Αναγνωρίζοντας την έκτακτη υγειονομική ανάγκη στην οποία έχουμε περιέλθει καθώς και τις υπερπροσπάθειες των ιατρών και του νοσηλευτικού προσωπικού που θα πιεστεί έτι περισσότερο προτείνουμε μια τροποποίηση και διαμόρφωση του προγράμματος λειτουργίας (ώρες και μέρες λειτουργίας και επίσκεψης των ιατρών) των περιφερικών ιατρείων και όχι την πλήρη αναστολή τους καθώς αυτό θα λειτουργήσει προς ωφέλεια όλων.

    Ζητάμε να ανασταλεί άμεσα η απόφαση της 4ης ΥΠΕ , που οδηγεί στο κλείσιμο των Περιφερειακών Ιατρείων στον Έβρο και τη Θράκη και στέλνει για μία φορά ακόμη το λάθος μήνυμα στους Θρακιώτες και την Θράκη, αιτούμαστε την προσωρινή τροποποίηση του προγράμματος της λειτουργίας τους πάντα με γνώμονα την υγεία, το κοινό συμφέρον και την ωφέλεια των κατοίκων των κοινοτήτων του Διδυμότειχου, του Έβρου, της Θράκης.


Οι υπογράφοντες:

1.Εκπροσωπος της επιτροπής της Αναβάθμισης του Νοσοκομείου Διδυμοτείχου και

Πρόεδρος της Ένωσης Συλλόγων Εθελοντών Αιμοδοτών του Ν. Έβρου Φυδανάκης Παναγιώτης

2. ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΔΙΔΥΜΟΤΕΙΧΟΥ Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ

3. ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΑΛΕΠΟΧΩΡΙΟΥ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

4. ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΑΣΒΕΣΤΑΔΩΝ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

5. ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΑΣΗΜΕΝΙΟΥ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

6. ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΑΣΠΡΟΝΕΡΙΟΥ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

7. ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΒΡΥΣΙΚΩΝ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

8. ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΔΟΞΑΣ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

9. ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΕΛΑΦΟΧΩΡΙΟΥ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

10. ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΚΑΡΩΤΗΣ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

11. ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΚΟΥΦΟΒΟΥΝΟΥ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

12. ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΚΥΑΝΗΣ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

13. ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΛΑΔΗΣ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

14. ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΕΛΛΗΝΟΧΩΡΙΟΥ Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ

15. ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΙΣΑΑΚΙΟΥ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

16. ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΜΑΝΗΣ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

17. ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΜΕΤΑΞΑΔΩΝ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

18. ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΠΑΛΙΟΥΡΙΟΥ Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ

19. ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΠΕΤΡΑΔΩΝ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

20. ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΠΟΙΜΕΝΙΚΟΥ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

21. ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΠΡΑΓΓΙΟΥ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

22. ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΠΥΘΙΟΥ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

23. ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΣΙΤΟΧΩΡΙΟΥ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

24. ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΣΟΦΙΚΟΥ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

script data-cfasync="false" type="text/javascript" id="clever-core">