Recents in Beach

"Έμφυλες διαστάσεις της βίας. Μια κριτική θεώρηση", διάλεξη από τη δρα Ανδρομάχη Μπούνα -Βάιλα στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Αλεξανδρούπολης

 


Στο πλαίσιο του εκπαιδευτικού προγράμματος "Ταξιδεύουμε με την Τέχνη και τον Λόγο" που υλοποιείται στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Αλεξανδρούπολης, θα πραγματοποιηθεί διάλεξη με τίτλο Έμφυλες διαστάσεις της βίας. Μια κριτική θεώρηση, την Τετάρτη 3 Νοεμβρίου στις 7.00 μ.μ. από τη δρα Ανδρομάχη Μπούνα -Βάιλα. Το πρόγραμμα πραγματοποιείται σε συνεργασία της Σχολής Επιστημών της Αγωγής Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης με τον Δήμο Αλεξανδρούπολης.

Η Ανδρομάχη Μπούνα σπούδασε Κοινωνική Ανθρωπολογία και Ιστορία στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου και είναι κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου και διδακτορικού διπλώματος στο πεδίο της «Κοινωνιολογίας της Εκπαίδευσης και του Φύλου» του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.

Υπήρξε ακαδημαϊκός υπότροφος στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων και Πανεπιστήμιο Πατρών και διδάσκουσα στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου.

Σήμερα διδάσκει στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης τα μαθήματα «Κοινωνιολογία της Εκπαίδευσης & Κοινωνιολογία της Παιδικής Ηλικίας». Παράλληλα, είναι μεταδιδακτορική ερευνήτρια στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου και εργάζεται στο Πάντειο Πανεπιστήμιο Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών ως ερευνήτρια για το έργο «BRING-IN».

Έχει λάβει μέρος σε πολλά επιστημονικά συνέδρια και έχει εκδώσει πέντε βιβλία: Η Κερασοβίτισσα Μάνα. Από τα χρόνια της τουρκοκρατίας μέχρι σήμερα. Ιστορική, κοινωνική, πολιτισμική και ανθρωπολογική προσέγγιση (Εκδόσεις Δωδώνη, 2017), Η Κερασοβίτισσα Νύφη. Ιστορίες ζωής και ανθρωπολογική ανάλυση (Εκδόσεις Δωδώνη, 2019), Η διαμόρφωση της έμφυλης ταυτότητας. Ο ρόλος της οικογένειας και του σχολείου (Εκδόσεις Πεδίο, 2019), Ο Κερασοβίτης Άνδρας. Μνήμες και προφορική ιστορία (Εκδόσεις Δωδώνη, 2020), Αόρατα Όρια. Οδηγός συμβουλευτικής για τη βία κατά των γυναικών (Ηδυέπεια, 2020), όπως και έχει επιμεληθεί δύο συλλογικούς τόμους. Το γνωστικό της αντικείμενο αφορά την κοινωνιολογία του φύλου/ του χορού & της εκπαίδευσης.

Έχει συμμετάσχει ως εισηγήτρια σε σεμινάρια χορών της Ηπείρου, όπως και έχει υπάρξει χοροδιδάσκαλος σε αρκετούς συλλόγους. Είναι μέλος του τμήματος εμφανίσεων του Λυκείου Ελληνίδων Ιωαννίνων.


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

script data-cfasync="false" type="text/javascript" id="clever-core">