Recents in Beach

Τάκης Χαρίτου: Καταλαβαίνετε τι πάτε να κάνετε με το κλείσιμο των Περιφερειακών Ιατρείων; Ερώτηση του βουλευτή Ροδόπης (βίντεο)

 


Η απάντηση του υπουργού υγείας κ. Πλεύρη 

Ζήτησα σήμερα από τον Yπουργό Yγείας κ Πλεύρη, στη συζήτηση επίκαιρης ερώτησής μου στη Βουλή, την άμεση πρόσληψη υγειονομικού προσωπικού για να καλυφθούν οι ανάγκες του Νοσοκομείου Κομοτηνής.
🔎Αναφέρθηκα στην οριακή λειτουργία της non COVID μονάδας ΜΕΘ του νοσοκομείου μας, που εξυπηρετεί όλη τη περιφέρεια. Όπως επίσης στην Ουρολογική κλινική που ουσιαστικά δεν λειτουργεί, στην οριακή λειτουργία της οφθαλμολογικής, καθώς και στην μετατροπή του Νοσοκομείου σε μονοθεματικό μόνο για COVID. Ενώ επισήμανα στον υπουργό την πολύ χαμηλή εμβολιαστική κάλυψη της περιοχής.
Ο υπουργός δεν έδειχνε να ανησυχεί, παρουσιάζοντας μια ωραιοποιημένη εικόνα για τη δύσκολη πράγματι κατάσταση που βιώνει η τοπική κοινωνία που προσφεύγει στο δημόσιο σύστημα υγείας, όπως και ο υγειονομικός κόσμος που είναι ιδιαίτερα καταπονημένος.
🔎Υπενθύμισα στον Υπουργό ότι πριν τέσσερις μέρες επισκέφθηκε το Νοσοκομείο η αναπληρωτής υπουργός υγείας, ρωτώντας τον μάλιστα, δεν σας ενημέρωσε η κ Γκάγκα για τις ανάγκες και τα προβλήματα που της κατέθεσαν οι εκπρόσωποι των εργαζομένων και των γιατρών;
🔎Ζήτησα από τον Υπουργό να ανακαλέσει την απόφαση αναστολής των περιφερειακών ιατρείων, που θα δημιουργήσει πρόσθετα προβλήματα στην υγειονομική και φαρμακευτική κάλυψη των κατοίκων πολλών οικισμών στη Ροδόπη.
🔎Τέλος τόνισα με έμφαση στον Υπουργό ότι η κυβέρνηση ουσιαστικά δεν ενδιαφέρεται για το δημόσιο σύστημα υγείας, αφού εν μέσω πανδημίας άλλαξε το χαρακτήρα του νέου Νοσοκομείου Κομοτηνής μετατρέποντας το νομικό καθεστώς του, από Δημοσίου Δικαίου σε Ιδιωτικού Δικαίου.
Ενώ προχωρά στην κατάργηση των συμβάσεων εργασίας των εργαζομένων στη φύλαξη, τη καθαριότητα και τη σίτιση και προωθεί τις εργολαβικές συμβάσεις με οικονομική αιμορραγία για το Νοσοκομείο και τους εργαζόμενους.



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

script data-cfasync="false" type="text/javascript" id="clever-core">