Recents in Beach

Επιβεβαίωση της Περιφερειακής Σύνθεσης για το Πρόγραμμα Νέων Γεωργών


 Στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου ΑΜΘ στις 29/10/2021 είχαμε προτείνει ως παράταξη να συζητήσουμε εκτός ημερήσιας διάταξης ένα θέμα αναφορικά με τη χρηματοδότηση του Προγράμματος Νέων Γεωργών, έχοντας την εκτίμηση ότι η Περιφέρεια μας αδικείται και κρίνοντας σκόπιμο να ζητήσουμε από τα αρμόδια Υπουργεία αύξηση της χρηματοδότησης. 

Η αφορμή για το αίτημά μας είχε δοθεί από ένα δημοσίευμα στο οποίο αναφερόταν ότι η Περιφέρεια μας επρόκειτο να λάβει 33.202.600 € επί συνόλου χρηματοδότησης 420.000.000 €. 

Αυτό συνιστά αδικία καθώς στην προηγούμενη περίοδο του Προγράμματος (2016) η Περιφέρεια μας είχε λάβει 25.000.000 εκ € επί συνόλου χρηματοδότησης 250.000.000 €. 

Με άλλα λόγια, στην τρέχουσα περίοδο η χρηματοδότηση της Περιφέρειας μας είναι μειωμένη και ως παράταξη κρίναμε ότι αυτή η εξέλιξη έπρεπε να προληφθεί. 

Ωστόσο, για άλλη μία φορά δεν εισακουστήκαμε καθώς ο Χρήστος Μέτιος ακολούθησε την συνήθη πρακτική της αδιαφορίας για οποιοδήποτε αίτημα, δεν προέρχεται από τον ίδιο ή τους υποστηρικτές του. 

Είχε προφασιστεί το γεγονός ότι οι πληροφορίες μας δεν ήταν ασφαλείς (!) και μάλιστα, για να αποφύγει τη συζήτηση του θέματος, είχε πει ότι ο ίδιος «είναι σε επικοινωνία με τον Υπουργό». Όμως, δυστυχώς γι’ αυτόν, η ιστορία μας επιβεβαίωσε για άλλη μία φορά! 

Η επίσημη ανακοίνωση του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, επιβεβαίωσε ότι η Περιφέρεια μας θα λάβει τελικά 37.300.000 € από το συνολικό ποσό των 420.000.000 δηλαδή περίπου το 8.8 %, που σημαίνει ότι αδικείται σε σχέση με την προηγούμενη περίοδο (σ.σ. στην προηγούμενη περίοδο η Περιφέρεια μας είχε λάβει περίπου το 10% της συνολικής χρηματοδότησης του προγράμματος). 

Άρα λοιπόν, είτε η επικοινωνία του Χρήστου Μέτιου δεν έγινε ποτέ, είτε απλώς δεν τον παίρνει κανένας στα σοβαρά. 

Σε κάθε περίπτωση, ο Περιφερειάρχης δείχνει ότι δεν τον ενδιαφέρει η πρόοδος του τόπου μας, παρά μόνο η «καρέκλα» του. Εμείς όμως δεν θα πάψουμε να ενεργούμε με βάση όσα έχουμε υποσχεθεί. Κύρια υπόσχεσή μας ήταν και παραμένει η προβολή των αναγκών του τόπου μας. Αυτό θα συνεχίσουμε να κάνουμε, όσο και αν δεν αρέσει σε κάποιους! 


Από το γραφείο Τύπου

                                                                                    

Κομοτηνή 27/10/2021

Προς: Γραφείο Προέδρου Περιφερειακού Συμβουλίου ΑΜΘ

Κοιν: Γραφείο Περιφερειάρχη ΑΜΘ 

Επικεφαλής παρατάξεων Περιφερειακού Συμβουλίου ΑΜΘ



Δεδομένου ότι μόλις πριν από τρεις ημέρες έγινε γνωστή η κατανομή της χρηματοδότησης του προγράμματος «Νεών Αγροτών» για τη χώρα μας και σε αυτήν διαπιστώνεται ότι η Περιφέρεια ΑΜΘ λαμβάνει – αναλογικά – λιγότερα χρήματα σε σχέση με την αντίστοιχη κατανομή του 2016, παρακαλούμε όπως συζητηθεί εκτός ημερησίας διάταξης στην συνεδρίαση της Παρασκευής 29/10, σχετικό θέμα για το οποίο επισυνάπτεται εισήγηση παρακάτω. 

Παρακαλούμε για τις ενέργειες σας ώστε να γίνει δεκτό το εν λόγω αίτημα. 



Ενημέρωση για τις ενέργειες της Περιφέρειας ΑΜΘ σχετικά με το πρόγραμμα «Νέων Αγροτών» 


Πριν από μερικές ημέρες έγινε γνωστή η κατανομή των κονδυλίων της δημόσιας δαπάνης, ύψους 420.000.000 €, στις 13 περιφέρειες της χώρας, για το πρόγραμμα του Υπομέτρου 6.1 «Εγκατάσταση Νέων Γεωργών». 

Η μελέτη των στοιχείων καθιστά φανερό ότι η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης βρίσκεται στην έκτη θέση στον πίνακα κατάταξης των κονδυλίων (δηλαδή στο μέσον της κατάταξης) καθώς επίσης και ότι σε αυτή την περίοδο παίρνει λιγότερα χρήματα, αναλογικά. 

Πιο συγκεκριμένα: Στην προηγούμενη κατανομή (2016) η Περιφέρεια ΑΜΘ είχε λάβει 25.490.000 € επί συνόλου χρηματοδότησης 249.837.500 €

Στη φετινή κατανομή λαμβάνει 35.323.100 € επί διαθέσιμου συνόλου 420.000.000 €. 

Μιλώντας ποσοστίαια, η ΠΑΜΘ είχε λάβει το 2016 το 10.2% της συνολικής χρηματοδότησης (που την κατέτασσε στην 5η θέση του πίνακα), ενώ φέτος λαμβάνει το 8,3% της συνολικής χρηματοδότησης (που την κατατάσσει στην 6η θέση του πίνακα). 

Κατόπιν τούτων, παρακαλούμε να γίνει μία ενημέρωση στο Σώμα επί των ενεργειών που έκανε η Περιφέρεια ΑΜΘ για το συγκεκριμένο πρόγραμμα, για τους λόγους που «έριξαν» την Περιφέρεια μας στην γενική κατάταξη και για το τι προτίθεται να κάνει ώστε να αποκατασταθεί η αδικία. 


Για την Περιφερειακή Σύνθεση 

Χριστόδουλος Τοψίδης (επικεφαλής παράταξης)

Θεόδωρος Μαρκόπουλος

Αλέξανδρος Ιωσηφίδης

Σταύρος Βαβίας 

Νικόλαος Βουλγαρίδης 

Κώστας Εξακουστός

Εμμανουήλ Ταπατζάς

Αργύρης Πατακάκης

Φελίνα Καζάκου - Βρούζου

Οδυσσέας Βουρβουκέλλης

Ιρφάν Χατζηγκενέ



  

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

script data-cfasync="false" type="text/javascript" id="clever-core">