Recents in Beach

"Είναι στο Χέρι μας" : «οι άριστοι» του επιτελικού κράτους είναι ΑΝΙΚΑΝΟΙ και ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΙ για τη δημόσια υγεία

 


Με απόφαση της 4ης ΥΠΕ (Υγειονομικής Περιφέρειας) και φυσικά της ηγεσίας του υπουργείου Υγείας για το επόμενο δίμηνο (μέχρι 31 Δεκεμβρίου 2021) αναστέλλουν τη λειτουργία τους τα περιφερειακά ιατρεία Ριζίων, Καστανεών, Ζώνης, Θουρίου και τα εκ περιτροπής λειτουργούντα, Νέας Βύσσας και Αμπελακίων, προκειμένου το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό να ενισχύσει τη λειτουργία του νοσοκομείου Διδυμοτείχου που αντιμετωπίζει τεράστια προβλήματα και ελλείψεις προσωπικού.

Ουσιαστικά η περιφέρεια του δήμου Ορεστιάδας μένει χωρίς παροχή πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας αφού και τα περιφερειακά ιατρεία Κυπρίνου, Πετρωτών, Ορμενίου και Σπηλαίου έχουν μπει εδώ και καιρό σε «αναστολή λειτουργίας» λόγω έλλειψης ιατρών.

Ακόμη δηλαδή και για μια απλή ιατρική πράξη, μια συνταγογράφηση, οι ηλικιωμένοι στη συντριπτική τους πλειοψηφία κάτοικοι των χωριών και οικισμών του δήμου θα πρέπει να μετακινούνται στα Κέντρα Υγείας Δικαίων και Ορεστιάδας. Αλλά ποιος νοιάζεται γι’ αυτούς;

Αντί το υπουργείο Υγείας να προχωρήσει σε μαζικές προσλήψεις του άκρως απαραίτητου ιατρικού, νοσηλευτικού και άλλου προσωπικού και να ενισχύσει τη δημόσια υγεία, προχωρά σε αναστολή λειτουργίας των περιφερειακών ιατρείων και αφήνει στο έλεος του Θεού τους ανθρώπους της περιφέρειας του δήμου. Τελικά αποδεικνύεται πως «οι άριστοι» του επιτελικού κράτους είναι ΑΝΙΚΑΝΟΙ και ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΙ για τη δημόσια υγεία, κολλημένοι στις νεοφιλελεύθερες πολιτικές τους είτε αυτές αφορούν την υγεία, την παιδεία είτε την εργασία. Κλείνουν και ρημάζουν οποιαδήποτε χρήσιμη υπηρεσία για τους πολίτες που έχει δημόσιο χαρακτήρα, με σκοπό να την καταργήσουν αν δεν είναι κερδοφόρα ή να τη χαρίσουν στους κολλητούς τους, οι οποίοι φέρουν τον μανδύα του “υγιή” ιδιώτη επενδυτή ενώ στην πραγματικότητα δεν είναι τίποτα άλλο παρά απατεώνες, συχνά του κοινού ποινικού δικαίου, που δεν επενδύουν κανένα κεφάλαιο κι απλά τους παραχωρούνται για ψίχουλα επικερδέστατες δημόσιες υπηρεσίες, απλά και μόνο επειδή έχουν τις κατάλληλες γνωριμίες μέσα στην κυβέρνηση.

Πλέον αγγίζουμε δύο ολόκληρα χρόνια από την έναρξη της πανδημίας με τους νεκρούς να έχουν φτάσει τους 15.894, περισσότερους ακόμα και από τις απώλειες στον ελληνοϊταλικό πόλεμο, και η εγκληματική κυβέρνηση Μητσοτάκη αντί:

  • να προχωρήσει σε προσλήψεις ιατρικού/νοσηλευτικού/διοικητικού προσωπικού στα νοσοκομεία

  • να ενισχύσει τις υλικοτεχνικές υποδομές των νοσοκομείων

  • να προωθήσει δυναμικά την εμβολιαστική καμπάνια

  • να αναθέσει τη διαχείριση της πανδημίας σε καταρτισμένους επιστήμονες χωρίς πολιτικές παρεμβολές

  • να απομονώσει τις αντιεπιστημονικές θεωρίες και τα δολοφονικά πλέον fake news

εκείνη επιλέγει να διαλύσει τη δημόσια υγεία προς όφελος των ιδιωτών μεγαλοκλινικαρχών, να λαμβάνει μέτρα για την πανδημία τις περισσότερες φορές ανούσια και αντιφατικά κλονίζοντας την εμπιστοσύνη των πολιτών και να αφήνει την κοινωνία στην πραγματικότητα να βαδίζει παραζαλισμένη μέσα στη δίνη της πανδημίας του κορονοϊού.

Ως Αυτόνομη Κίνηση Πολιτών “Είναι στο Χέρι μας” θα αγωνιστούμε για:

  • Κάλυψη όλων των κενών οργανικών θέσεων στο Νοσοκομείο Διδυμοτείχου, στα Κέντρα Υγείας και στα Περιφερειακά ιατρεία στον Δήμο Ορεστιάδας με μόνιμο προσωπικό. Ούτε να το σκέφτονται για κλείσιμο ή υποβάθμιση οποιασδήποτε από τις παραπάνω δομές.

  • Ενίσχυση των ιατρικών δομών της περιοχής μας με την απαραίτητη υλικοτεχνική υποδομή για την απερίσπαστη λειτουργία τους.

  • Περαιτέρω προώθηση της ενημέρωσης για τα οφέλη του εμβολιασμού κατά του Covid αλλά και για την χρησιμότητα της λήψης μέτρων προστασίας.


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

script data-cfasync="false" type="text/javascript" id="clever-core">