Recents in Beach

ΙσλαμαμπάΝΔ

 


Ποιος έχει πει την ιστορική φράση: «Πιο σημαντική η Εκκλησία από το κομμωτήριο»;

Α. Σαμψών

Β. Άδωνις Γεωργιάδης


ΓΡΑΦΕΙ Ο ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΤΑΧΤΣΙΔΗΣ

Πλέον δεν κρατάνε ούτε τα -δήθεν- φιλελεύθερα προσχήματα. 

Χέρι - χέρι με ορισμένα προβεβλημένα μέλη της Επιτροπής επιστημόνων του υπουργείου Υγείας, είναι οι "χρυσοί χορηγοί" του αντιμεβολιαστικού κινήματος.

Θάνος Πλεύρης - Υπουργός Υγείας: «Πολύ μεγαλύτερη η μετάδοση του κορωνοϊού στην εστίαση απ’ ότι στις εκκλησίες»

Άδωνις Γεωργιάδης - υπουργός Ανάπτυξης: «Δόξα τω θεώ εγώ πιστεύω στο Θεό ευτυχώς, το να λέμε ότι είναι το ίδιο πράγμα ο χώρος του εμπορίου με το χώρο της λατρείας είναι βλάσφημο … Είναι δυνατόν να εξισώνουμε την Εκκλησία με το να πάει κόψει τα νύχια της μια κυρία;»

Μάκης Βορίδης – Υπουργός Εσωτερικών: «Η άσκηση της θρησκευτικής λατρείας είναι αναγκαιότητα»

Στέλιος Πέτσας - Λίστα & Αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών: «Το να πάει ο πιστός στην εκκλησία είναι πιο αναγκαίο από το να αγοράσει ρούχα»

Άκης Σκέρτσος - υπουργός Επικρατείας: «Πολυτέλεια η ενίσχυση του ΕΣΥ … Η Εκκλησία αποτελεί ζωτική ανάγκη του ανθρώπου»

Άρης Πορτοσάλτε – Δημοσιογράφος του ΣΚΑΪ: «Ο κ. Μητσοτάκης εκπροσωπεί την πίστη μας και ο κ. Τσίπρας την μαρξιστική πίστη»

Κυριάκος Μητσοτάκης - Πρωθυπουργός: «Οι εκκλησίες είναι ανοιχτοί χώροι λατρείας. Ίσως ο κ. Τσίπρας δεν έχει αισθανθεί ποτέ την ανάγκη να μπει σε μια εκκλησία να ανάψει ένα κερί. Δεν υπάρχει κάποιος στην πόρτα να τον ελέγξει αν θέλει να το κάνει»

Σήμερα, μετά την ανακοίνωση της Ιεράς Συνόδου, που καλεί τους πιστούς να κάνουν rapid ή μοριακό τεστ πριν προσέλθουν στις εκκλησίες, η κυβέρνηση διέρρευσε μέσω του ΑΠΕ και φιλικών ΜΜΕ, πως η απόφαση αυτή ήταν μετά από συνεννόηση με το Γραφείο του Πρωθυπουργού.

Πάμε πάλι μία από την αρχή για να το "χωνέψουμε".

Το βράδι της Τετάρτης ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, σε συνέντευξή του στο MEGA και μετά από σχετική ερώτηση, κάνει λόγο για αδυναμία ελέγχου των τεστ στις εκκλησίες και κάνει αναφορά στον Αλέξη Τσίπρα που δε νιώθει την ανάγκη να ανάψει ένα κερί.

Την αμέσως επόμενη μέρα η Ιερά Σύνοδος καλεί τους πιστούς να κάνουν τεστ πριν πάνε εκκλησία.

Με άμεση «βορειοκορεάτικη» αντίδραση, το Γραφείο του Πρωθυπουργού διακινεί πως όλα έγιναν μετά από συνεννόηση.

Αλλά για να γίνει ακόμα καλύτερο, ο Άδωνις Γεωργιάδης σε τηλεοπτική του συνέντευξη σήμερα, είπε για την απόφαση της Ιεράς Συνόδου: «Τώρα έγινε κάτι πολύ ωραίο. Τώρα η ίδια η εκκλησία η εκκλησία μόνη της. ΜΟΝΗ ΤΗΣ, όχι επειδή της το επέβαλε το κράτος, αναλαμβάνει μια πολύ μεγάλη ευθύνη και βγάζει την εγκύκλιο και χαίρομαι πάρα πολύ».

but wait, there's more.

Η κυβέρνηση αποφασίζει να κάνει διαχείριση κρίσης προσβάλλοντας ακόμα περισσότερο τη νοημοσύνη των πολιτών και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κάνει την παρακάτω ανάρτηση στο Twitter: 

«Ο Πρωθυπουργός ξεκαθάρισε χθες στη συνέντευξή του ότι και για τους χώρους θρησκευτικής λατρείας πρέπει να ληφθούν όλα τα κατάλληλα μέτρα προστασίας από τον κορονοϊό και ότι ζητούμενο είναι ο τρόπος εφαρμογής».

Κάτι που όχι μόνο δεν ξεκαθάρισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη συγκεκριμένη συνέντευξη, αλλά ούτε καν το υπονόησε.

Αντιθέτως, βρήκε την ευκαιρία να αναφέρει, απευθυνόμενος στους τηλεθεατές, ότι του είχαν γράψει οι επικοινωνιολόγοι του. Πως δηλαδή  «ο κ. Τσίπρας δεν έχει αισθανθεί ποτέ την ανάγκη να μπει σε μια εκκλησία να ανάψει ένα κερί».

Οι απαντήσεις χρηστών του Twitter κάτω από την ανάρτηση του Γιάννη Οικονόμου, είναι αφοπλιστικές.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

script data-cfasync="false" type="text/javascript" id="clever-core">