Recents in Beach

Με τα χέρια σταυρωμένα, ρίχνουν την ευθύνη στον ΣΥΡΙΖΑ...


 Σε κλίμα ανεμελιάς και με σταυρωμένα τα χέρια παρακολουθεί την επιδείνωση της επιδημιολογικής εικόνας ο πρωθυπουργός. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, παρά την πρόβλεψή του στη Washington Post ότι πριν από τα Χριστούγεννα η καμπύλη της πανδημίας θα... βρεθεί στο υψηλότερο σημείο, αρνείται να ανακοινώσει μέτρα που θα αγγίζουν τις εστίες διασποράς.

Αντιθέτως, χρησιμοποίησε ξανά τα εργαλεία εξωραϊσμού της ζοφερής εικόνας. Ισχυρίστηκε ότι από την αρχή της πανδημίας η χώρα μας είχε καλύτερες επιδόσεις από τις περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες, ενώ επανέφερε τη γνωστή καραμέλα ότι το 90% των ατόμων στη ΜΕΘ είναι ανεμβολίαστοι - στην πραγματικότητα το ποσοστό ξεπερνά πλέον κατά πολύ λίγο το 81%. Απέφυγε μάλιστα να αναφερθεί στις απώλειες πολιτών που διασωληνώθηκαν εκτός ΜΕΘ

Ο Κ. Μητσοτάκης επιχείρησε να δώσει προς το αμερικανικό έντυπο μια παραπλανητική εικόνα για την πορεία του εμβολιαστικού προγράμματος, λέγοντας ότι το ποσοστό εμβολιασμού του ενήλικου πληθυσμού είναι 73%. «Θέλουμε να το ωθήσουμε στο 80%» ανέφερε χαρακτηριστικά, εστιάζοντας μονομερώς στην ενισχυτική δόση.

Μετράνε αντιδράσεις με διαρροές

Tο οξύμωρο είναι ότι ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, στη σκιά των πρωθυπουργικών προβλέψεων, επιμένει στη θέση ότι «ούτε lockdown θα γίνει, ούτε το ΕΣΥ θα καταρρεύσει». Ταυτόχρονα όμως, γαλάζιες πηγές αφήνουν να διαρρεύσει ότι στο τραπέζι της συζήτησης έχουν τοποθετηθεί μέτρα για ανεμβολίαστους, όπως η χρήση rapid test στα σούπερ μάρκετ και η επαναφορά του click away για τις χριστουγεννιάτικες αγορές.

Βαφτίζουν “συνταγή” τις προσλήψεις στο ΕΣΥ

Ήδη, ωστόσο, οι ένοικοι του Μεγάρου Μαξίμου έχουν φροντίσει να υποδείξουν ως ένοχο τον ΣΥΡΙΖΑ για ό,τι συμβεί. Ο Γιάννης Οικονόμου, προσπερνώντας τις προτάσεις που έχει καταθέσει σε διάφορες φάσεις της πανδημίας ο Αλέξης Τσίπρας, διερωτήθηκε αν «έχει κάτι συγκεκριμένο να προτείνει». Υποστήριξε πως είναι ο μόνος πολιτικός αρχηγός που κάνει αντιπολίτευση με τον κορωνοϊό, καθώς μιλά συνεχώς για πράγματα χωρίς να προτείνει συγκεκριμένα μέτρα.

O κυβερνητικός εκπρόσωπος εγκάλεσε μάλιστα τον επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. διότι, πέρα «από τους αφορισμούς και τα ψέματα, απαντά με τη συνταγή των προσλήψεων». Στη σκιά δε των φιλοδωρημάτων που ανακοίνωσε τη Δευτέρα ο πρωθυπουργός για ομάδες πολιτών, επισήμανε ότι δεν βρισκόμαστε σε προεκλογική περίοδο, αλλά σε περίοδο μάχης.

Ξαναζεσταίνουν το success story

Στον απόηχο των ισχυρών κραδασμών στο ΕΣΥ από τον εκτροχιασμό της πανδημίας, ο πρωθυπουργός πλάθει ξανά μια ειδυλλιακή εικόνα για την πορεία της οικονομίας. Ισχυρίστηκε πως η ανεργία μειώνεται και οι νέοι  Έλληνες για πρώτη φορά επιστρέφουν στη χώρα θέτοντας τον στόχο η χώρα μας να γίνει το success story της Ευρωζώνης.

Περιοδείες αναπτέρωσης ηθικού

Στο Μέγαρο Μαξίμου, πάντως, υπάρχει έντονη ανησυχία για τις βαθιές ρωγμές στη δημοσκοπική εικόνα της Ν.Δ. Toν προβληματισμό των συνεργατών του πρωθυπουργού εντείνουν και τα μηνύματα δυσαρέσκειας που μεταφέρουν οι πολίτες στους βουλευτές λόγω των επιπτώσεων από τη διόγκωση των κυμάτων της πανδημίας και της ακριβείας.


Υπό αυτό το πρίσμα, δρομολογείται ένα πρόγραμμα περιοδειών με τον πρωθυπουργό να μεταβαίνει σήμερα στη Κοζάνη και αύριο στα Γιάννενα. Επιπλέον, ολόκληρη την επικράτεια θα οργώσουν και οι πιο προβεβλημένοι υπουργοί, με σκοπό, όπως διαμηνύεται, να αναπτερώσουν το ηθικό της γαλάζιας βάσης.

Νεύμα Βορίδη στους πιστούς

Νωρίτερα, ωστόσο, ο Μάκης Βορίδης έκανε νεύμα προς το υπερσυντηρητικό ακροατήριο. Ο υπουργός Εσωτερικών απέρριψε την κριτική περί ευνοϊκής μεταχείρισης της Εκκλησίας στο σκέλος των ελέγχων, ισχυριζόμενος πως δεν υπάρχει ανάλογη ανησυχία για άλλους χώρους όπου υπάρχει συνωστισμός, όπως οι πορείες…


Η ΑΥΓΗ

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

script data-cfasync="false" type="text/javascript" id="clever-core">