Recents in Beach

Δήλωση Κάτση – Γκαρά για τον σοβαρό τραυματισμό φωτορεπόρτερ από την αύρα της Αστυνομίας

 


Η βίαιη επίθεση που δέχθηκε ο φωτορεπόρτερ του Αθηναϊκού και Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων, Ορέστης Παναγιώτου, από τις αστυνομικές δυνάμεις κατά την εκτέλεση των καθηκόντων του και οδήγησε στο σοβαρό τραυματισμό του, αποτελεί μια  απαράδεκτη, αυταρχική ενέργεια, που όλες οι δημοκρατικές δυνάμεις οφείλουν να καταδικάσουν.


Τέτοια περιστατικά αστυνομικής αυθαιρεσίας εναντίον λειτουργών του Τύπου αποτελούν ευθεία επίθεση ενάντια στην ελεύθερη ενημέρωση και επιβεβαιώνουν το τυφλό δόγμα της καταστολής με το οποίο κυβερνά ο κ. Μητσοτάκης.


Οι επιθέσεις ενάντια σε όποιο τμήμα της κοινωνίας τολμά να διεκδικεί και να αντιστέκεται, ακόμα κι αν πρόκειται για τους εργαζόμενους που κρατούν την κοινωνία όρθιά μέσα σε αυτή την βαθιά κρίση, όπως οι υγειονομικοί, οι πυροσβέστες, οι εκπαιδευτικοί, κ.α, αποδεικνύουν την αποτυχία της κυβέρνησης σε όλους τους τομείς, από την πανδημία έως την ενεργειακή και οικονομική κρίση.


Οι επιθέσεις όμως στους λειτουργούς του Τύπου φανερώνουν πως εκτός από τη χειραγώγηση των ΜΜΕ, ο έλεγχος, η φίμωση και ο εκφοβισμός - με κάθε κόστος -  είναι η μόνη πολιτική αντιμετώπισης της Νέας Δημοκρατίας για τα Μέσα Ενημέρωσης.


Οι φωτορεπόρτερ και οι δημοσιογράφοι έχουν χρέος να καταγράφουν και να μεταφέρουν τα πραγματικά γεγονότα, όσο κι αν αυτό ενοχλεί τους «άριστους» της Κυβέρνησης. Θα έπρεπε να είναι αυτονόητο πως ο φωτορεπόρτερ Ορέστης Παναγιώτου και οι συνάδελφοι του θα εργάζονται χωρίς να απειλείται η σωματική τους ακεραιότητα από τις «απασφαλισμένες» αύρες της Αστυνομίας. Δυστυχώς, για τον κ.Θεοδωρικάκο η προστασία πολιτών και εργαζομένων μόνο αυτονόητη δεν είναι.


Αναμένουμε τόσο το περιστατικό του σοβαρού τραυματισμού του φωτορεπόρτερ, Ορέστη Παναγιώτου, όσο και εκείνο του παρολίγου ακρωτηριασμού του πυροσβέστη που συμμετείχε στη χθεσινή διαδήλωση να ερευνηθούν τάχιστα σε βάθος και να αποδοθούν στο ακέραιο οι ευθύνες.


Κάτσης Μάριος, Τομεάρχης Ψηφιακής Διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ

Γκαρά Αναστασία, Αν. Τομεάρχης Ενημέρωσης & Επικοινωνίας ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

script data-cfasync="false" type="text/javascript" id="clever-core">