Recents in Beach

Παύλος Α. Μιχαηλίδης: Κυκλοφοριακό, πάρκινγκ και ΚΤΕΛ συνεχίζουν να ταλαιπωρούν την Αλεξανδρούπολη.


 Τρία ακόμη σοβαρά ζητήματα παραμένουν άλυτα για την πόλη της Αλεξανδρούπολης, με την δημοτική αρχή να παραμένει αμήχανη και χωρίς λύσεις σε ότι αφορά το κυκλοφοριακό πρόβλημα του πολεοδομικού συγκροτήματος, την έλλειψη υπογείου δημοτικού χώρου στάθμευσης, καθώς και την απομάκρυνση του ΚΤΕΛ από το κέντρο με την δημιουργία ενός νέου σύγχρονου σταθμού.

Δυστυχώς η κατάσταση αυτή καθημερινά χειροτερεύει, με τα κυκλοφοριακά ζητήματα να τείνουν να ενταθούν κι άλλο στο μέλλον, ιδιαίτερα με τις σχεδιαζόμενες νέες πεζοδρομήσεις, όπως για πχ αυτής της οδού Κουντουριώτου. 

Προβληματισμό προκαλούν και οι πρόσφατες αλλαγές που αποφάσισε η δημοτική αρχή σε ότι αφορά τις νέες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στον κόμβο του παλιού παλιού νοσοκομείου. 

Αντίστοιχα εξαγγελίες οι οποίες δεν υλοποιούνται,  χωρίς μάλιστα συγκεκριμένο σχεδιασμό, όπως η αλλαγή κατεύθυνσης της οδού Καραϊσκάκη (ο δρόμος της Αστυνομίας), δείχνουν την αδυναμία που υπάρχει και σε αυτό το ζήτημα από πλευράς της σημερινής διοίκησης του Δήμου.  

Ενδεικτική και η απουσία οράματος σε ότι αφορά την αξιοποίηση της περιοχής των πρώην αποθηκών της ΚΥΔΕΠ, με την δημιουργία ενός κομβικού κέντρου συνδυασμένων μεταφορών, που αποτελεί πλέον αναγκαία συνθήκη για μια πόλη του μεγέθους της Αλεξανδρούπολης. 

Σχετικό είναι και το θέμα της χωροθέτησης των 

νέων εγκαταστάσεων του ΚΤΕΛ, ζήτημα για το οποίο δεν υπάρχει καμία απολύτως αναφορά- ενημέρωση από πλευράς του δημάρχου.

Τέλος είναι εμφανής η έλλειψη προτάσεων και πρωτοβουλιών για ένα υπόγειο χώρο στάθμευσης αυτοκινήτων, την στιγμή μάλιστα που πρόσφατα ως παράταξη έχουμε υποδείξει την ενδεδειγμένη λύση. Αναφερόμαστε στον δημοτικό χώρο του παλιού κολυμβητηρίου, ένα αναξιοποίητο οικόπεδο στο οποίο υπάρχει ήδη έτοιμο το σκάμμα. Ένα πολυώροφο υπόγειο πάρκινγκ το οποίο θα προσφέρει την ιδανική λύση στο χρόνιο πρόβλημα στάθμευσης στο κέντρο της πόλης και θα συμβάλλει σημαντικά στην αντιμετώπιση του κυκλοφοριακού προβλήματος, με αποτέλεσμα ο πολίτης αλλά και ο επισκέπτης να έχουν πιο εύκολη, πιο άνετη και πιο γρήγορη πρόσβαση στο εμπορικό κέντρο της Αλεξανδρούπολης.Ένα έργο που θα αναβαθμίσει την πόλη και που θα εκμεταλλεύεται το υπόγειο έδαφος, δίνοντας ελεύθερη την υπέργεια επιφάνεια για αθλητικές δραστηριότητες με ένα ικανοποιητικό ποσοστό έκτασης πρασίνου.


Για την δημοτική παράταξη  

«ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ - Ο ΔΗΜΟΣ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΜΕ»

Ο επικεφαλής της

ΠΑΥΛΟΣ Α. ΜΙΧΑΗΛΙΔΗΣ

Ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

script data-cfasync="false" type="text/javascript" id="clever-core">