Recents in Beach

« ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΚΑΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΑ ΙΑΤΡΕΙΑ»


Έγινε την Κυριακή 14 Νοεμβρίου η κινητοποίηση κατοίκων και φορέων, μετά από κάλεσμα του Αγροτικού Συλλόγου Ν.Βύσσας.
Στείλαμε στην κυβέρνηση, ένα πρώτο μήνυμα, στην απόφασή της, να υποβαθμίσει και να αναστείλει τη λειτουργία των Περιφερειακών και Αγροτικών Ιατρείων. Να παρθεί ΟΡΙΣΤΙΚΑ πισω αυτη η απόφαση.

« ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΚΑΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΑ ΙΑΤΡΕΙΑ»

Η σημερινή διαμαρτυρία ήταν η αρχή. Είμαστε αποφασισμένοι να δώσουμε μάχη για να κρατήσουμε ΠΛΗΡΩΣ ΕΞΟΠΛΙΣΜΕΝΟ ΜΕ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΚΑΙ ΜΕΣΑ το Ιατρείο μας.

Ανανεωνουμε το ραντεβου μας για την Κυριακη 28 Νοεμβριου 12:00 στην πλατεια της Ν.Βυσσας.


εικόνα_Viber_2021-11-14_12-08-57-763.jpg

εικόνα_Viber_2021-11-14_12-08-54-859.jpg
εικόνα_Viber_2021-11-14_12-08-54-259.jpg

O Χαιρετισμός του προέδρου Αγροτικού συλλόγου Βύσσας


Φίλες και φίλοι

Πήραμε  την πρωτοβουλία ως Αγροτικός Σύλλογος Ν. Βύσσας να σας  καλέσουμε σήμερα εδώ,  για να στείλουμε στην κυβέρνηση,  ένα πρώτο μήνυμα,   ότι διαφωνούμε με την απόφασή της,  να αναστείλει τη λειτουργία των Περιφερειακών και Αγροτικών Ιατρείων  μέχρι το τέλους του χρόνου και να την καλέσουμε  να πάρει πίσω αυτήν την απόφαση.

Βέβαια εμείς οι βιοπαλαιστές αγρότες αντιμετωπίζουμε τεράστια προβλήματα επιβίωσης.  Το μεγάλο κόστος παραγωγής,  η ακρίβεια που φουντώνει, στα καύσιμα,   στα τιμολόγια της ΔΕΗ, στα αγροτικά  εφόδια ( σπόροι, λιπάσματα , φάρμακα)  και από την άλλη τα υπέρογκα χαράτσια που πληρώνουμε,  μας απειλούν  με την καταστροφή. 

Ήδη χιλιάδες αγρότες και κτηνοτρόφοι  σε όλη την Ελλάδα  εγκατέλειψαν  τα χωράφια τους , τα κοπάδια τους, τα χωριά τους.   

Τα τελευταία χρόνια έφυγαν από τη Βύσσα αρκετές υπηρεσίες  και δεν μιλήσαμε. Με το Ιατρείο όμως δεν είναι το ίδιο,  γιατί έχει να κάνει με τις ζωές μας, έχει να κάνει με την  προστασία   της υγείας των παιδιών μας ,  των οικογενειών μας. Γι’ αυτό πήραμε αυτήν την πρωτοβουλία να σας καλέσουμε όλους εδώ για να συντονιστούμε και να διεκδικήσουμε την επαναλειτουργία του Περιφερειακού  Ιατρείου Βύσσας,  πλήρως εξοπλισμένο και στελεχωμένο με  ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό.

Το Ιατρείο μας πρόσφερε πολλά στους συγχωριανούς μας.  Αυτό αναγνωρίστηκε από όλους  μας , γι’ αυτό και πολλές φορές,  η Κοινότητα, οι Σύλλογοι, απλοί πολίτες,  βάλαμε πλάτες για να έχει το Ιατρείο μας ένα καλό εξοπλισμό. 

Σήμερα εδώ στην εσχατιά που ζούμε , η λειτουργία του  είναι άκρως απαραίτητη. Έχουμε παιδιά στον Παιδικό, στο Νηπιαγωγείο,  στο Δημοτικό , στο Γυμνάσιο, στο Λύκειο. Έχουμε παιδιά που ασχολούνται με τον αθλητισμό, στο ποδόσφαιρο, στο Μπάσκετ, στο Βόλεϊ . Έχουμε ακόμα αρκετές βιοτεχνίες με εκατοντάδες εργαζόμενους  και δυστυχώς τα ατυχήματα  και τα περιστατικά που χρειάζονται άμεση παρέμβαση γιατρού δεν είναι λίγα. 

Μα πάνω από όλα έχουμε την υποχρέωση απέναντι  στους παππούδες μας,  τις γιαγιάδες μας , τους γονείς μας,  να αγωνιστούμε για να  κρατήσουμε ανοιχτό το Ιατρείο που τόσο ανάγκη το έχουν.

Δεν μας αρκεί αυτό που προτείνει ο Διοικητής της 4ης υγειονομικής Περιφέρειας,   που κάτω από την πίεση  των διαμαρτυριών δήλωσε « Να  δούμε μήπως έρχεται γιατρός  μια δυο φορές την εβδομάδα … για συνταγογραφήσεις φαρμάκων κλπ»   

Φίλες και φίλοι

Τα οικονομικά  των περισσότερων νοικοκυριών  του χωριού μας,  αλλά και της ευρύτερης περιοχής , όλοι το ξέρουμε αυτό, είναι περιορισμένα και δεν μπορούμε να  τρέχουμε σε ιδιωτικές κλινικές , να πληρώνουμε τα μαλλιά της κεφαλής μας για να γιατρευτούμε. 

Γι’ αυτό  χρόνια τώρα με τους αγώνες μας φωνάζουμε όχι στην εμπορευματοποίηση της Υγείας .  

Γι’ αυτό  διεκδικούμε Δημόσιο και δωρεάν σύστημα Υγείας . 

Γι’ αυτό καλούμε τις κυβερνήσεις να το ενισχύσουν με το απαραίτητο προσωπικό και όχι να παίρνουν τους γιατρούς από τα Αγροτικά και Περιφερειακά Ιατρεία για να μπαλώσουν τα κενά των Νοσοκομείων.

Από την Ακριτική Βύσσα καλούμε την κυβέρνηση  να πάρει πίσω την απόφασή της και να επαναφέρει τους γιατρούς στα Περιφερειακά και Αγροτικά Ιατρεία  και να τα εξοπλίσει κατάλληλα για να μπορούν να ανταποκριθούν στις ανάγκες των ανθρώπων της υπαίθρου. 

Καλούμε όλους τους αγρότες  και κτηνοτρόφους να συντονιστούμε και μαζί με τ’ άλλα δίκαια αιτήματά μας να απαιτήσουμε:

 « ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΚΑΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΑ ΙΑΤΡΕΙΑ»

Η  σημερινή διαμαρτυρία ήταν η αρχή  γι’ αυτό  καλούμε τους φορείς της Βύσσας άμεσα να βρεθούμε για να οργανώσουμε καλύτερα την κλιμάκωση του αγώνα.

Είμαστε  αποφασισμένοι να  δώσουμε μάχη για να κρατήσουμε ανοιχτό το Ιατρείο μας. 

14 Νοέμβρη 2021


  


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

script data-cfasync="false" type="text/javascript" id="clever-core">