Recents in Beach

Βουλή: Χωρίς Πέτσα η «Εξεταστική Πέτσα» αποφάσισε η ΝΔ

 


Μια εξεταστική επιτροπή για τις «Λίστες Πέτσα», αλλά χωρίς να κληθεί ως μάρτυρας ο Στέλιος Πέτσας, αλλά και κανένας άλλος υπουργός, αποφάσισε η κυβερνητική πλειοψηφία, κλείνοντας τη σημερινή συνεδρίαση της Επιτροπής.

Μια ημέρα μετά τη συγκρότηση μονοκομματικού προεδρείου η «γαλάζια» πλειοψηφία περιόρισε τον κατάλογο μαρτύρων παρά τις σφοδρές αντιδράσεις του ΣΥΡΙΖΑ και όλων των κομμάτων της αντιπολίτευσης.

Η ΝΔ πρότεινε έναν κλειστό κατάλογο μαρτύρων, προτάσσοντας το επιχείρημα του περιορισμένου χρονικού διαστήματος των εργασιών της Εξεταστικής ενώ την ίδια στιγμή σύσσωμη η αντιπολίτευση ζητούσε ο κατάλογος των μαρτύρων να μείνει ανοιχτός.

Εξεταστική χωρίς πολιτικά πρόσωπα

«Ασπίδα» προστασίας στα βαριά υπουργικά ονόματα, Στέλιος Πέτσας, Θόδωρος Σκυλακάκης, Βασίλης Κικίλιας αλλά και για αυτό του διευθυντή του γραφείου του πρωθυπουργού Γρηγόρη Δημητριάδη, σήκωσε η ΝΔ. Παρά την σφοδρή αντίδραση σύσσωμης της αντιπολίτευσης, εντέλει, διά της πλειοψηφίας της στην Εξεταστική, επέβαλε να μην κληθεί κανένας υπουργός, οδηγώντας με αυτό τον τρόπο, για πρώτη φορά, να μην κληθούν πολιτικά πρόσωπα να καταθέσουν σε Εξεταστική Επιτροπή.

Μπροστά στην πρωτοφανή απόφαση της «γαλάζιας» πλειοψηφίας αντέδρασε έντονα ο Γιάννης Ραγκούσης και απευθυνόμενος στον πρόεδρο της Επιτροπής Γιάννη Κεφαλογιάννη μίλησε για εντολές του Μεγάρου Μαξίμου και προσωπικά του Κυριάκου Μητσοτάκη χωρίς να τηρούνται τα προσχήματα. «Καταλαβαίνουμε ότι έχετε εντολή προσωπικά από τον Κ. Μητσοτάκη» είπε ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννης Ραγκούσης. «Δεν σας επιτρέπω» ήταν η απάντηση του Γ. Κεφαλογιάννη. «Έχετε την κατανόησή μας» αντέτεινε ο Γ. Ραγκούσης.

Για «πρωτοφανές κοινοβουλευτικό πραξικόπημα με εντολή Μητσοτάκη» έκανε λόγο ο ΣΥΡΙΖΑ μετά από αυτή την εξέλιξη. «Εξεταστική για τη λίστα Πέτσα χωρίς τον… Πέτσα, σε μια καταφανή προσπάθεια της ΝΔ να μετατρέψει την εξεταστική σε παραμηχανισμό απόκρυψης της αλήθειας. Θέλουν να κρύψουν τους υπουργούς που εμπλέκονται με εντολή Μαξίμου, επιβεβαιώνοντας ότι υπάρχει κάτι πολύ επιβλαβές για την Δημοκρατία», μεταξύ άλλων, τονίζει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Η «γαλάζια» κοινοβουλευτική ομάδα από την πλευρά της κάνει λόγο πως «με στόχο να προστατεύσει τη διαδικασία από επικοινωνιακά πυροτεχνήματα και αποπροσανατολιστικές προθέσεις που τελικά βλάπτουν την αναζήτηση της αλήθειας, η Επιτροπή αποφάσισε να καλέσει όλους τους θεσμικούς παράγοντες που με την ιδιότητά τους μπορούν να ρίξουν φως σε όλες τις πτυχές που διερευνά η επιτροπή». Και συμπληρώνουν πως «ο κατάλογος των μαρτύρων εγκρίθηκε με πλειοψηφία, σε μια ανοιχτή διαδικασία που υπηρετεί με σεβασμό τα δικαιώματα της μειοψηφίας».

Οι 18 μάρτυρες της Εξεταστικής

Μετά από όλα αυτά, στην Επιτροπή θα κληθούν να καταθέσουν η πρόεδρος της ΕΣΗΕΑ, Μαρία Αντωνιάδου, ο εκπρόσωπος της Ένωσης Ιδιοκτητών Εφημερίδων, Αλ. Σκαναβής, ο εκπρόσωπος του ΕΣΡ, Αθανάσιος Κουτρομάνος, ο εκπρόσωπος της εταιρίας Initiative Media, Μιχάλης Γκάλγκος.

Ακόμη θα κληθούν να καταθέσουν ο εκπρόσωπος της Γενικής Γραμματείας Επικοινωνίας και Ενημέρωσης, υπεύθυνος για την παραλαβή του έργου, νόμιμοι Εκπρόσωποι των Εταιρειών TEMPO OPTIMUM MEDIA DIRECTION ( OMD) Νικόλαος Σάββας και WAVEMAKER ΕΛΛΑΣ ΑΕ, Αγγελική Βούλγαρη. Eκπρόσωπος του Υπουργείου Υγείας υπεύθυνος για την παραλαβή του Έργου. Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Ελληνικής Εταιρίας Επενδύσεων και Εξωτερικού Α.Ε. (ΕNTERPRISE GREECE), Νόμιμος Εκπρόσωπος του κοινοπρακτικού σχήματος Εταιριών EDELMAN. Η Πρόεδρος του ΣΕΔΕΑ, Βαλέρια Τσάμη. Ο Πρόεδρος Ελεγκτικής Εταιρίας Δημοσκοπήσεων και Ερευνών κοινής γνώμης. Ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΔΥΤΕ Αριστείδης Σωτηρόπουλος, Εκπρόσωπος της Opinion Poll και «REPOSITION STRATEGY» κ. Ζούπης. Ο Εκπρόσωπος της Vox Popular. Ο Εκπρόσωπος Bridging Europe. O Εκπρόσωπος της Common View. Eκπρόσωπος Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης.

ieidiseis.gr 


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

script data-cfasync="false" type="text/javascript" id="clever-core">