Recents in Beach

Ανοίγει ο φάκελος των σκανδάλων - Τι σηματοδοτεί το σφυροκόπημα ΣΥΡΙΖΑ στη Βουλή.

 


Η προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στη Βουλή για το φλέγον ζήτημα της ακρίβειας αποτέλεσε για την αξιωματική αντιπολίτευση την αρχή της αντίστροφης μέτρησης για την κυβέρνηση Μητσοτάκη. Ο Αλέξης Τσίπρας μετά την τακτική του ώριμου φρούτου που ακολούθησε μέχρι τώρα πλέον χαράσσει στρατηγική μετωπικής... σύγκρουσης με τη ΝΔ αναμένοντας με υπομονή και τα αποτελέσματα όλων των ανοιχτών δικαστικών υποθέσεων τις οποίες δεν βάζουν στα συρτάρια οι εισαγγελείς όπως η υπόθεση της novartis, αλλά και όσες υποθέσεις καταγγέλλει σήμερα ο ΣΥΡΙΖΑ και θα ανοίξουν αργά ή γρήγορα.

Η μετωπική σύγκρουση στην ολομέλεια ανέδειξε για τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ τουλάχιστον την αμηχανία που επικρατεί στο κυβερνητικό στρατόπεδο για τις επιπτώσεις από τη δική της διαχείριση της πανδημίας αλλά και την αδυναμία αν όχι και άρνηση της κυβέρνησης να αντιμετωπίσει άμεσα τις επιπτώσεις του κύματος ακρίβειας που πλήττει νοικοκυριά και μικρομεσαίες επιχειρήσεις και ελεύθερους επαγγελματίες ανακοινώνοντας μέτρα ασπιρίνες για την αντιμετώπιση του πληθωρισμού και της ακρίβειας, όπως τα χαρακτήρισε το σύνολο της αντιπολίτευσης.

 Χαρακτηριστική της απώλειας της ψυχραιμίας του κ. Μητσοτάκη ήταν σύμφωνα με τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ όταν ο πρωθυπουργός έφτασε στο σημείο να χρεώνει στη σημερινή αξιωματική αντιπολίτευση την είσοδο της χώρας στην εποχή των μνημονίων.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ εκτιμά ότι παρά το γεγονός ότι δημοσκοπικά η στρατηγική αυτή δεν δείχνει να αποδίδει άμεσα και απτά αποτελέσματα στις δημοσκοπήσεις ωστόσο αυτό που στο οποίο εστιάζει είναι να προχωρήσει το επόμενο διάστημα με σταθερό βηματισμό αναδεικνύοντας παράλληλα με την αποτυχία σε όλα τα ανοιχτά κοινωνικά και οικονομικά μέτωπα και τα σκάνδαλα της κυβέρνησης Μητσοτάκη τα οποία όπως εκτιμούν στην Κουμουνδούρου αργά ή γρήγορα θα έρθουν στο προσκήνιο.

Ενδεικτικός της επικοινωνιακής αντεπίθεσης που επιχείρησε το κυβερνητικό στρατόπεδο ήταν ο καταιγισμός των κοινοβουλευτικών συντακτών από επισκέψεις και διαρροές κορυφαίων κυβερνητικών παραγόντων όπως του κυβερνητικού εκπροσώπου και του υπουργού υγείας σε μια επιχείρηση να αναστραφεί το βαρύ κλίμα από τη συζήτηση για την ακρίβεια.

Σκάνδαλα

Σε αυτή τη φάση αυτό που έχει σημασία για την Κουμουνδούρου είναι να καταγράφεται η οσμή σκανδάλου που αναδύουν κορυφαίες πρωτοβουλίες της κυβέρνησης της ΝΔ όπως είναι το «ξεπούλημα» της ΔΕΗ ή η εκχώρηση του εκπαιδευτικού κέντρου τη Καλαμάτας με μια υπέρβαση κόστους που ξεπερνά τα 300εκατ. ευρώ.

Το «Μαξίμου ΑΕ» που επικαλέστηκε η αείμνηστη Φώφη Γεννηματά είναι πλέον στην ημερήσια διάταξη της ρητορικής του Αλέξη Τσίπρα αναγνωρίζοντας  σε αυτή την μομφή την ουσία των όσων  διαδραματίζονται στη χώρα, από την εκχώρηση της επικουρικής σε ιδιώτες και την εξαγορά σειράς μεγάλων ιδιωτικών θεραπευτηρίων μέχρι και την πώληση της ΔΕΗ.

Ένα fund βρίσκεται πίσω από όλες τις μεγάλες συμφωνίες επισημαίνουν με νόημα στελέχη της Κουμουνδούρου και αυτό μόνο απαρατήρητο δεν μπορεί να περνά λένε οι ίδιοι άνθρωποι με αφορμή τη συζήτηση για την απώλεια ελέγχου του Δημοσίου πάνω στην δημόσια επιχείρηση ηλεκτρισμού και μάλιστα σε μια φάση που ο ρυθμιστικός της ρόλος για τη συγκράτηση των τιμών θα ήταν καταλυτική για την ανάσχεση του κύματος αυξήσεων στα τιμολόγια ρεύματος και τις ανατιμήσεις σε βασικά καταναλωτικά αγαθά.

Ο κ. Τσίπρας προειδοποίησε τον πρωθυπουργό ότι η συζήτηση για τη ΔΕΗ δεν τελειώνει εδώ εγκαλώντας τον για την πώληση της εταιρείας σε μια φάση που η μετοχή της ανεβαίνει προκαλώντας όπως είπε μεγάλη ζημία για το δημόσιο συμφέρον.

Σε αυτό το κάδρο ο κ. Τσίπρας έφερε στο φως και την υπόθεση του κ. Μυλωνάκη σημερινού γραμματέα της Βουλής και πρώην στενού συνεργάτη του κ. Μητσοτάκη ο οποίος μάλιστα το 2013 είχε διατελέσει ειδικός σύμβουλος του Κ. Μητσοτάκη στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και ταυτόχρονα υπηρετούσε στην Επιτροπή Ανταγωνισμού και μάλιστα σε υψηλόβαθμη θέση στην κορυφή της πυραμίδας της διοίκησης.

Ανοιχτές υποθέσεις

Αργά ή γρήγορα όλα θα έρθουν και πάλι στο φως ακόμη και για τα ζητήματα για τα οποία η δικαστική διερεύνηση είναι ανοιχτή παρά το γεγονός ότι πολλοί θέλουν τις υποθέσεις όπως το σκάνδαλο της novartis να ξεχνιούνται στο συρτάρι κάποιου εισαγγελέα.

Πάντως στην Κουμουνδούρου κάνουν υπομονή και μετά το αρχικό βούλευμα για τον πρώην ισχυρό άνδρα της novartis Κωνσταντίνο Φρουζή η νέα εισαγγελική πρόταση για παραπομπή του ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων και δύο γιατρών σχετικά με το σκάνδαλο Novartis ανέτρεψε και πάλι τα δεδομένα επιβεβαιώνοντας ότι παρά τους κατά καιρούς πανηγυρισμούς της ΝΔ και της ομάδας των αρίστων όπως σημειώνουν η υπόθεση θα πάρει το δρόμο της.

Οι αναφορές του εισαγγελέα για χρηματισμό και πολιτικών προσώπων δεν άφησαν περιθώρια για υπεκφυγές με τον κ. Γεωργιάδη, η υπόθεση του οποίου μαζί με των κυρίων Αβραμοπουλου και Λοβέρδου παραμένουν ανοιχτές να δηλώνει τώρα θύμα της Δικαιοσύνης.

Η Δικαιοσύνη έχει τους χρόνους της και αυτό είναι γνωστό σε όλους επισημαίνουν στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ και εκτιμούν ότι αυτές οι υποθέσεις όσο κι αν στο κλίμα που διαμορφώνεται στο πολιτικό σκηνικό δεν γίνεται ούτε να ξεχαστούν ούτε και να μπουν στο αρχείο.

Μάλιστα ο κ. Γεωργιάδης αποκάλυψε ότι έχει έτοιμη μήνυση εναντίον των δικαστικών λειτουργών για αυτή την ομηρία στην οποία βρίσκεται επι σχεδόν πέντε χρόνια μαζί με τον πρώην ευρωπαίο επίτροπο και υπυργό υγείας Δημήτρη Αβραμόπουλο...

Σωτήρης Μπολάκης

libre.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

script data-cfasync="false" type="text/javascript" id="clever-core">