Recents in Beach

«Ημίμετρα», «αποτυχία» και «χαρτζιλίκωμα κλινικαρχών» από την αντιπολίτευση για τα νέα μέτρα...

 


Για ημίμετρα κάνει λόγο η αξιωματική αντιπολίτευση καταλογίζοντας ευθύνες στην κυβέρνηση για την έκρηξη της πανδημίας, σχολιάζοντας τα νέα μέτρα που ανακοίνωσε ο Θάνος Πλεύρης. «Η κυβέρνηση τρέμει το πολιτικό κόστος» τονίζει το ΚΙΝΑΛ, ενώ το ΚΚΕ σημειώνει με νόημα πως «αντί να επιτάξει τον ιδιωτικό τομέα... υγείας, συνεχίζει και χαρτζιλικώνει τους κλινικάρχες. «Αποτύχατε» το κεντρικό μήνυμα της σχετικής ανακοίνωσης του ΜέΡΑ 25.


ΣΥΡΙΖΑ

Ο ΣΥΡΙΖΑ κάνει λόγω για παραίτηση της κυβέρνησης από τη διαχείριση της πανδημίας εδώ και αρκετό καιρό, ενώ χαρακτήρισε τα νέα μέτρα ως ημίμετρα.

Συγκεκριμένα αναφέρει ότι «Στη χειρότερη στιγμή της πανδημίας ο υπουργός Υγείας ανακοινώνει ημίμετρα για την αντιμετώπισή της και αποκαλύπτει την αδυναμία της κυβέρνησης να αντιληφθεί την κρισιμότητα της κατάστασης», ενώ πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση με τις επιλογές που έχει κάνει «επιταχύνει την κατάρρευση του ΕΣΥ, τη στιγμή που οι ανθρώπινες απώλειες αυξάνονται μέρα με τη ημέρα».
Στη συνέχεια, η αξιωματική αντιπολίτευση αναφέρει ότι δεν υπάρχει κανένα σχέδιο για την επανεκκίνηση του εμβολιαστικού προγράμματος, ενώ τονίζει ότι υπάρχουν «ακραίες αντιφάσεις», καθώς η κυβέρνηση δεν λαμβάνει μέτρα στους χώρους λατρείας.

ΜέΡΑ 25

Το ΜΕΡΑ 25, κάνοντας λόγο για αποτυχία της κυβέρνησης τόνισε: «Αποτύχατε. Χάσατε τη μάχη στα νοσοκομεία, χάσατε τη μάχη στα εμβολιαστικά κέντρα, και χάσατε τη μάχη της πειθούς των πολιτών», ενώ παράλληλα προτείνει «θαρραλέα και ουσιαστική στήριξη του ΕΣΥ και δίκτυο μαζικών και ΔΩΡΕΑΝ τεστ για όλους, αποσυμπίεση των ΜΜΕ και των σχολικών τάξεων με πραγματική ενίσχυσή τους».

Επιπλέον, κλείνοντας καταλήγει, μεταξύ άλλων ότι «Δεν υπάρχουν πλέον άλλα περιθώρια για την κυνικότητα και αναλγησία της ”Μητσοτάκης Α.Ε.”».

ΚΙΝΑΛ

Το Κίνημα Αλλαγής, επίσης, χαρακτήρισε τα νέα μέτρα ως ημίμετρα, ενώ τόνισε ότι η κυβέρνηση «δεν μπορεί να προστατεύσει τους πολίτες».

Συγκεκριμένα, το ΚΙΝΑΛ αναφέρει ότι «από τον εφησυχασμό και την απαράδεκτη ανεμελιά του Οκτωβρίου, πανικόβλητη από την τραγική εικόνα της πανδημίας, περνά μόνο σε ημίμετρα, ενώ συνεχίζει να τρέμει το πολιτικό κόστος», ενώ πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση «δεν τολμά» και «δεν μπορεί να προστατεύσει τους πολίτες».
Επιπλέον, μέσα στην ανακοίνωση του το κόμμα της Χαριλάου Τρικούπη επανέφερε τις προτάσεις του «για τους ελέγχους, την ενίσχυση του ΕΣΥ, και την επέκταση της υποχρεωτικότητας των εμβολιασμών», οι οποίες, όπως λέει, είναι όσο ποτέ αναγκαίες.

ΚΚΕ
Ο Δημήτρης Κουτσούμπας σε εκδήλωση με θέμα «Η κριτική στο σχέδιο για το “Νέο ΕΣΥ” – Οι θέσεις του ΚΚΕ» τόνισε ότι «Το ΚΚΕ κρούει τον κώδωνα του κινδύνου. Τα τελευταία στοιχεία της πανδημίας είναι ιδιαίτερα ανησυχητικά».

Στην συνέχεια, όσον αφορά την κυβέρνηση είπε «όσο και αν η κυβέρνηση επιχειρεί να πετάξει από πάνω της την ευθύνη, όσο και αν επιστρατεύει τη θεωρία της ”ατομικής ευθύνης”, όσο και να στοχοποιεί μία τους νέους, μία τους ασυνείδητους και άλλοτε τους ανεμβολίαστους, είναι πολλαπλά εκτεθειμένη απέναντι στο λαό, έχει βαριές ευθύνες».
«Όλα δείχνουν ότι αν συνεχιστεί αυτή η πολιτική και διαχείριση μέχρι τα τέλη Δεκεμβρίου, το 4ο επιδημικό κύμα θα είναι πιο φονικό από το 1ο και 2ο μαζί. Ειδικά στη Βόρεια Ελλάδα, φρακάρουν τα νοσοκομεία και οι κλίνες ΜΕΘ. Και αντί η κυβέρνηση να επιτάξει τον ιδιωτικό τομέα υγείας, συνεχίζει και χαρτζιλικώνει τους κλινικάρχες. Καμία επανάπαυση! Η υγεία του λαού δεν μπορεί να συνεχίσει να παίζεται κορόνα-γράμματα. Τώρα να παρθούν μέτρα προστασίας της υγείας. Τα σημερινά, έκτακτα υποτίθεται μέτρα, που ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας, είναι τα ίδια που μας έφεραν στη σημερινή κατάσταση, των περίπου 7.000 κρουσμάτων σε μια μέρα, των 60 θανάτων τη μέρα, των εκατοντάδων διασωληνωμένων» ανέφερε ο Δ. Κουτσούμπας...

thepressproject.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

script data-cfasync="false" type="text/javascript" id="clever-core">