Recents in Beach

Ανάγκη για προοδευτική διακυβέρνηση, προοδευτικό πρόγραμμα και άμεσα μέτρα


Ο αρνητής της πραγματικότητας, Κυριάκος Μητσοτάκης και η κυβέρνησή του πρέπει να φύγουν μία ώρα αρχύτερα

Η καταστροφή που βιώνει η ελληνική κοινωνία και οικονομία έχει ονοματεπώνυμο: Κυριάκος Μητσοτάκης.

Όσο και να το αρνείται ο ίδιος, η πανδημία έχει «ξεφύγει». Πλέον, βρίσκεται πολύ μακρύτερα από το «τελευταίο μίλι» των εξαγγελιών της περασμένης περιόδου.

Με το εμβολιαστικό πρόγραμμα σε κατάρρευση, το ΕΣΥ ανοχύρωτο, τους υγειονομικούς μας αποδεκατισμένους, τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς με αλλεπάλληλους συνωστισμούς, τους χώρους δουλειάς και τα σχολεία χωρίς μέτρα προστασίας, η χώρα μπαίνει στη χειρότερη ως τώρα φάση της πανδημίας.

Η ανεύθυνη αδράνεια της Ν.Δ. έχει καταστήσει την Ελλάδα πρωταθλήτρια στους θανάτους ανά εκατομμύριο πολιτών σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

Η οικονομία έχει εκτροχιαστεί. Μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις συνθλίβονται κάτω από τη στρατηγική του σχεδίου Μητσοτάκη – Πισσαρίδη για εκκαθάριση της αγοράς από τις ίδιες.

Η ακρίβεια, λόγω της κυβερνητικής απάθειας, εξαϋλώνει τα εισοδήματα των νοικοκυριών, τα οποία λαμβάνουν ως «αντίδωρο» κοροϊδίας κάποια λίγα ευρώ για την τιθάσευση των αυξήσεων στους λογαριασμούς του ρεύματος.

Οι εργαζόμενοι βιώνουν έναν εργασιακό μεσαίωνα, που σχεδιάστηκε και νομοθετήθηκε από τους Μητσοτάκη και Χατζηδάκη ακριβώς στα μέτρα των εγχειριδίων και των κρυφών πόθων του ΣΕΒ.

Εδώ και δυόμισι χρόνια, η Ν.Δ. έχει καταφέρει να επαναφέρει τις χειρότερες από τις πολιτικές παρακαταθήκες της πιο ακραίας και νεοφιλελεύθερης δεξιάς.

Η ομάδα Μητσοτάκη, έχοντας πλήρη επίγνωση και στρατηγική σκέψη, εκμεταλλεύτηκε την υγειονομική κρίση για να αλώσει το κράτος και το δημόσιο χρήμα. Η εξαθλίωση δομών και μικρομεσαίων κοινωνικών στρωμάτων συνάντησε τη σκανδαλώδη κατασπατάληση του πλούτου του λαού και την άσκηση πρωτοφανών μεθόδων καταστολής και τρομοκράτησης.

Οι πληγές σε κοινωνία και οικονομία είναι τεράστιες. Ο αρνητής της πραγματικότητας, Κυριάκος Μητσοτάκης και η κυβέρνησή του πρέπει να φύγουν μία ώρα αρχύτερα.

Ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία ανταποκρίνεται στο μείζον κοινωνικό ζητούμενο, με ανοιχτές πόρτες και πρόγραμμα.

Με την εξειδίκευση των προγραμματικών μας θέσεων, μια διαδικασία που εκκινεί από τις αποφάσεις της προγραμματικής συνδιάσκεψης, τα τομεακά προγράμματά μας, τις προτάσεις μας για την αντιμετώπιση των επίκαιρων προβλημάτων μέσα στην πανδημία και τις θέσεις που διατύπωσε ο Αλέξης Τσίπρας στη ΔΕΘ.

Το πρόγραμμά μας δεν κινείται στα μνημονιακά απόνερα.

Η στρατηγική μας περιλαμβάνει ένα δίκαιο φορολογικό σύστημα, σε συνάρτηση με πολιτικές παραγωγικής ανασυγκρότησης, δίκαιης ανάπτυξης, κοινωνικής δικαιοσύνης, σύγχρονου εργασιακού πλαισίου, ένα κοινωνικό πέπλο προστασίας και πολιτικών κάλυψης των αναγκών κάθε πολίτη με επαρκείς δομές στη δημόσια υγεία και παιδεία, με κατοχύρωση του ελάχιστου μισθού και του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος που θα καλύπτει τις πραγματικές ανάγκες των χαμηλότερων οικονομικά στρωμάτων.

Η κυριαρχία της πολιτικής αντίληψης των ιδιωτικοποιήσεων τις τελευταίες δεκαετίες και της ανταγωνιστικότητας μέσω της μείωσης του εργασιακού κόστους, στους κρίσιμους και στρατηγικούς τομείς του οικονομικού και παραγωγικού ιστού της χώρας, χωρίς καν την ύπαρξη ενός δημόσιου πυλώνα που θα διασφαλίζει την ελληνική κοινωνία έχουν ήδη δείξει τα οδυνηρά, για τη χώρα και τον ελληνικό λαό, αποτελέσματά τους στις τηλεπικοινωνίες, στο τραπεζικό σύστημα, στην ενέργεια, στην αμυντική βιομηχανία, στις μεταφορές.

Ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία ανακτά την εμπιστοσύνη του λαού, ανοίγοντας δίαυλο προγραμματικής επικοινωνίας με τις προοδευτικές και αριστερές δυνάμεις και πολίτες.

Ο κ. Μητσοτάκης είναι ο πρώτος πρωθυπουργός που παραδέχθηκε δημόσια, κατά τη διάρκεια της φετινής ΔΕΘ, ότι από την επόμενη κάλπη δεν θα μπορέσει να σχηματίσει κυβέρνηση.

Τα περί στρατηγικής του Μεγάρου Μαξίμου, που δήθεν στοχεύει στο να «καεί» η απλή αναλογική, πηγάζουν από την ένδεια δυνατοτήτων, η οποία και θα καταγραφεί στην επόμενη κάλπη.

Ο κ. Μητσοτάκης ποιεί την ανάγκη φιλοτιμία και αφήνει την πολιτική πρωτοβουλία στον ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία. Εμείς, συντεταγμένα και συλλογικά, απαντάμε πως ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία στις ερχόμενες κάλπες ζητά και θα λάβει ισχυρή εντολή για τον σχηματισμό προοδευτικής διακυβέρνησης.

Για μια Νέα Αρχή για τη χώρα, σε μια μεγάλη πρόκληση για όλες τις αριστερές και προοδευτικές, πολιτικές και κοινωνικές, δυνάμεις του τόπου.

Όσες προσπάθειες και να καταβληθούν για τη δημιουργία ενός αντι-προοδευτικού μετώπου, όσοι «πρόθυμοι» και να στηθούν υπέρ του νεοφιλελεύθερου συστήματος, η χώρα θα αποκτήσει σύντομα αυτό που έχει ανάγκη.

Μια προοδευτική διακυβέρνηση με ένα προοδευτικό πρόγραμμα και άμεσα μέτρα ανακούφισης και πραγματικής επανάκαμψης.


Νίκος Παππάς  Βουλευτής Β3’ Νότιου Τομέα Αθηνών του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

script data-cfasync="false" type="text/javascript" id="clever-core">