Recents in Beach

Από τους πανηγυρισμούς στα lockdown - Όταν Μητσοτάκης και Κουρτς αλληλοσυγχαίρονταν

 


Δεν έχει περάσει ένας χρόνος από τότε που ο Κ. Μητσοτάκης στην Ελλάδα και ο Σ. Κουρτς στην Αυστρία αλληλοσυγχαίρονταν επειδή είχαν βιαστεί να επιβάλλουν lockdown στις χώρες τους, το 2020.

Ο Αυστριακός Καγκελάριος που στη συνέχεια... παραιτήθηκε όταν η εισαγγελία ερεύνησε πώς με δημόσιο χρήμα χειραγωγούσε ΜΜΕ και την κοινή γνώμη, είχε κάνει με πολλές παράτες τηλεδιάσκεψη με ηγέτες που χαρακτηρίζονταν "First Movers" στην αντιμετώπιση του κορωνοϊού. Φυσικά, στους συμμετέχοντες ήταν και ο Έλληνας πρωθυπουργός.

Και αυτό, παρότι ήδη στη χώρα μας αρχικά το άναρχο άνοιγμα του τουρισμού οδήγησε σε τοπικά lockdown σε νησιά και τουριστικές περιοχές, ενώ το Φθινόπωρο για χάρη του ιερατείου και των πιστών-ψηφοφόρων δεν επιβλήθηκαν μέτρα και χάθηκαν σε δύο μήνες πάνω από 4.000 ζωές. Η Αυστρία είχε αντίστοιχα θλιβερές επιδόσεις, με πάνω από 5.000 νεκρούς το δίμηνο Νοεμβρίου-Δεκεμβρίου 2020.

Ένα χρόνο μετά, η εξέλιξη της πανδημίας δείχνει ότι στην Ελλάδα αντέξαμε πολύ περισσότερο. Όχι την πανδημία, αλλά τον φονικό νεοφιλελευθερισμό και την διαπλοκή με τα ΜΜΕ της κυβέρνησης Μητσοτάκη. Γιατί παρά τις «λίστες Πέτσα» και τους διεθνείς διασυρμούς ακόμη και για τις «δολοφονίες χαρακτήρα» ξένων δημοσιογράφων, στο Μαξίμου δεν πέρασε ούτε απ' έξω η ιδέα παραίτησης, αφού τα φιλοκυβερνητικά ΜΜΕ συνεχώς μεταθέτουν την ευθύνη για ό,τι συμβαίνει στη χώρα.

Σήμερα, η Αυστρία ανακοίνωσε γενικό lockdown προκειμένου να αντιμετωπίσει το τέταρτο κύμα που σαρώνει τη χώρα και ετοιμάζεται να κάνει υποχρεωτικό τον εμβολιασμό.

Στην Ελλάδα, τα μέτρα τιμωρίας των ανεμβολίαστων κλιμακώνονται, παρότι οι επιστήμονες τονίζουν ότι δεν αποδίδουν και σε λίγους μήνες όλοι οι εμβολιασμένοι θα είναι επίσης απροστάτευτοι. Αλλά όπως δείχνει η πρόσφατη εμπειρία, ο Έλληνας πρωθυπουργός θα βρει κάποιον άλλο «πρόθυμο» να τον συγχαρεί. Και δεν θα δώσει ιδιαίτερη σημασία ούτε καν σε απλές, πολιτικές ή επιδημιολογικές, συγκρίσεις με την Αυστρία...


avgi.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

script data-cfasync="false" type="text/javascript" id="clever-core">