Recents in Beach

Σουφλί: Πώς στήθηκε η φάμπρικα με τις “μαϊμού” βεβαιώσεις rapid test από φαρμακείο – Συνελήφθησαν στρατιωτικοί και αστυνομικός

 


Σάλος έχει ξεσπάσει στο Σουφλί στον Έβρο μετά την αποκάλυψη ότι ένας άνδρας που διατηρούσε φαρμακείο στην ευρύτερη περιοχή μοίραζε πλαστές βεβαιώσεις rapid test, σε ιδιωτικούς και δημόσιους υπαλλήλους. Η υπόθεση φαίνεται πως λαμβάνει διαστάσεις, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες εμπλέκονται στρατιωτικοί και αστυνομικοί.

Αν και αρχικά είχε γίνει γνωστό ότι ο “εγκέφαλος” της κομπίνας είναι φαρμακοποιός, η ιστορία είναι λίγο πιο περίπλοκη. Σύμφωνα με πληροφορίες του enikos.gr, πρόκειται για 51χρονο πολιτικό υπάλληλο του υπουργείου Εθνικής Άμυνας στο Τυχερό Έβρου. Ήταν φαρμακοποιός η γυναίκα του, η οποία έφυγε από τη ζωή, με αποτέλεσμα το φαρμακείο να βάλει “λουκέτο”. Λίγο καιρό μετά, προσέλαβε έναν υπάλληλο, ο οποίος είχε την απαραίτητη άδεια για να λειτουργήσει το φαρμακείο. Έτσι, άνοιγε το φαρμακείο κάποιες ώρες της ημέρας.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, καταχωρούσε στην πλατφόρμα αρνητικές βεβαιώσεις COVID-19 εργαζομένων που είναι ανεμβολίαστοι χωρίς όμως να τους υποβάλλει σε rapid test. Όπως αναφέρουν πληροφορίες, πλαστές βεβαιώσεις αρνητικών rapid tests είχε βγάλει και για στρατιωτικούς και αστυνομικούς προκειμένου να μπορούν να πηγαίνουν στην υπηρεσία τους. Ανάμεσα σε αυτούς και αξιωματικός που είναι διοικητής σε τοπικό αστυνομικό τμήμα.

Ήδη έχουν γίνει δέκα συλλήψεις, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες εμπλέκονται τουλάχιστον ακόμη δέκα άτομα. Μεταξύ των συλληφθέντων είναι δύο χαμηλόβαθμοι στρατιωτικοί και ο διοικητής του Α.Τ..

Την υπόθεση έχει αναλάβει πλέον το Τμήμα Εσωτερικών Υποθέσεων της Ελληνικής Αστυνομίας, που ερευνά πόσες βεβαιώσεις έχουν εκδοθεί και σε τι βάθος χρόνου εκτείνεται η δράση του κυκλώματος.

enikos.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

script data-cfasync="false" type="text/javascript" id="clever-core">