Recents in Beach

Μητσοτάκης πριν ένα μήνα: «Όσο μεγαλύτερη είναι η υποχρεωτικότητα τόσο μεγαλύτερη είναι η αντίδραση» (video)

 


Οι συνεχείς παλινωδίες της κυβέρνησης και του πρωθυπουργού, δημιουργούν ένα όλο και μεγαλύτερο φάσμα ανασφάλειας στην ελληνική κοινωνία που πληρώνει ένα "αντίτιμο Υγείας", σωματικής και ψυχολογικής, εδώ και 20 περίπου μήνες.

Σήμερα ο πρωθυπουργός, ανακοίνωσε τον –ουσιαστικά- υποχρεωτικό εμβολιασμό, υπο το φόβο προστίμου 100 ευρώ, στους πολίτες άνω των 60.

Και όμως δεν χρειάζεται να επιχειρηματολογήσουμε υπέρ ή κατά του μέτρου, γιατί το έχει κάνει ο ίδιος ο πρωθυπουργός, τον προηγούμενο μήνα, σε δύο μάλιστα περιπτώσεις.

Στο πρόσφατο διάγγελμά του, στις 18 Νοεμβρίου, ο Κυριάκος Μητσοτάκης δήλωνε πως «η προτροπή και η ενθάρρυνση έχουν μεγαλύτερη δύναμη από τους γενικούς αφορισμούς περί υποχρεωτικότητας».

Στις 4 του ίδιου μήνα, στη συνέντευξή του στο MEGA, ο Κυριάκος Μητσοτάκης έλεγε, επί λέξει: «Η υποχρεωτικότητα δεν θα πείσει τελικά τους συμπολίτες μας να εμβολιαστούν ... Η υποχρεωτικότητα έχει εξαντλήσει τα περιθώρια της αποτελεσματικότητας της ... Από ένα σημείο και πέρα χτυπάμε σε ένα τείχος αντίδρασης στους ανεμβολίαστους και όσο περισσότερες υποχρεωτικότητες βάζουμε τόσο μεγαλύτερη είναι αντίδραση ... »

Από τις παραπάνω σαφείς -και πολύ πρόσφατες για να αναθεωρηθούν- αναφορές του πρωθυπουργού, μπορεί οποιοσδήποτε να εικάσει πως ο πρωθυπουργός είχε κατανοήσει πλήρως πως ο αυταρχισμός, οι υστερικές φωνές και η υποχρεωτικότητα έχουν τα αντίθετα των αναμενομένων αποτελέσματα.

Και όμως, για άλλη μια φορά, οι παλινωδίες του ίδιου του πρωθυπουργού θέτουν σε κίνδυνο και την υγειονομική διαχείριση της πανδημίας και τον κοινωνικό ιστό.


2020mag.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

script data-cfasync="false" type="text/javascript" id="clever-core">