Recents in Beach

Η Ομικρον κυριαρχεί ήδη στην Αττική - Τσακρής: Είναι το 70% των κρουσματων


 Ο καθηγητής Μικροβιολογίας αποκάλυψε ότι σε δείγματα που ελήφθησαν από την Αττική, τα ποσοστά της νέας μετάλλαξης Ομικρον είναι στο 70%.

Η μετάλλαξη Ομικρον έχει ήδη επικρατήσει, τουλάχιστον στην Αττική. Αυτό τόνισε τη Δευτέρα ο Αθανάσιος Τσακρής, καθηγητής Μικροβιολογίας της Ιατρικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ.

Η μετάλλαξη Όμικρον, όπως είπε ο καθηγητής, έχει ήδη κυριαρχήσει, τουλάχιστον στην Αττική. Σύμφωνα μάλιστα με τον Αθανάσιο Τσακρή, σε δείγματα που ελήφθησαν την τελευταία εβδομάδα από την Αττική, αποδεικνύεται ότι τα ποσοστά της παραλλαγής Ομικρον στην κοινότητα είναι πλέον στο 70%.

Ο καθηγητής Μικροβιολογίας στο ΕΚΠΑ διευκρίνισε επίσης ότι οι εμβολιασμένοι με τρίτη δόση που νόσησαν είχαν πολύ ήπια συμπτώματα, σε σχέση με τα άτομα που δεν έχουν εμβολιαστεί.

Για διπλασιασμό κρουσμάτων μέσα σε δέκα ημέρες σε περιοχές της Αττικής έκανε λόγο, από την πλευρά του, επίσης στον ραδιοφωνικό ΣΚΑΪ, ο καθηγητής Πνευμονολογίας στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου της Κρήτης Νίκος Τζανάκης. «Αυτό μόνο η Ομικρον μπορεί να το κάνει», σημείωσε χαρακτηριστικά.

ieidiseis.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

script data-cfasync="false" type="text/javascript" id="clever-core">