Recents in Beach

Κατά της ρύθμισης του υπουργείου υγείας για τον περιορισμό της πρόσβασης των ανασφάλιστων στην φαρμακευτική περίθαλψη ο "Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος"

 


Οι "άριστοι του νεομητσοτακισμού" συνεχίσουν την επίθεση στους φτωχούς  πολίτες αυτής της χώρας 

Εναντίον της ρύθμισης για τους ανασφάλιστους πολίτες στην φαρμακευτική περίθαλψη που αποφάσισε η κυβέρνηση του Μητσοτάκη  τάσσεται ο "Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος"

 Η επιστολή που έστειλε  στους φαρμακοποιούς 

Αθήνα, 8 Δεκεμβρίου 2021 

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ 

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΟΣ  

ΣΥΛΛΟΓΟΣ Αρ. Πρωτ. 5340 

ΝΠΔΔ 

Προς : Φαρμακευτικοί Σύλλογοι της Χώρας 

  

ΘΕΜΑ: Ενημέρωση για την πρόσβαση των ανασφάλιστων πολιτών στη φαρμακευτική τους περίθαλψη 

 Η ρύθμιση του Υπουργείου Υγείας που ψηφίσθηκε πρόσφατα (ΦΕΚ 238 Α΄/4-12- 2021/ Ν. 4865/2021 , Αρ. 38) , για την υγειονομική κάλυψη των ανασφάλιστων και  ευάλωτων κοινωνικών ομάδων μόνο από τις δημόσιες δομές υγείας, περιορίζει το  δικαίωμα της πρόσβασης των Ελλήνων ανασφάλιστων πολίτων στη  

φαρμακευτική τους περίθαλψη και επιπλέον κατηγοριοποιεί τους ασθενείς.  Ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος είχε εκφράσει έγκαιρα εγγράφως προς το Υπουργείο Υγείας , τις αντιρρήσεις του για τη ρύθμιση αυτή .  Ακόμη εκφράζει την αντίθεση του στο ψηφισθέν άρθρο γιατί δημιουργεί ένα  τεράστιο πρόβλημα πρόσβασης των ανασφάλιστων στην ιατροφαρμακευτική τους  περίθαλψη καθόσον τα νοσοκομεία, τα κέντρα υγείας και τα αγροτικά ιατρεία  λειτουργούν και ασφυκτιούν υπό συνθήκες παρατεταμένης πανδημίας covid-19, με  αποτέλεσμα να προκληθεί μια περαιτέρω δυσκολία στην πρόσβασή τους στην  φαρμακευτική περίθαλψη.  

 Επιπρόσθετα η ρύθμιση αυτή δημιουργεί επί της ουσίας δύο κατηγορίες  ασθενών, εκείνους που θα έχουν πρόσβαση σε όλο το φάσμα υπηρεσιών του Εθνικού  Συστήματος Υγείας συμπεριλαμβανομένων των συμβεβλημένων ιατρών του ΕΟΠΥΥ  και σε εκείνους που θα μπορούν να επισκέπτονται μόνο δημόσιες δομές. 

 Πάγια θέση του Π.Φ.Σ είναι ότι δεν πρέπει να περιορίζεται το δικαίωμα της  πρόσβασης των Ελλήνων ανασφάλιστων πολίτων στη φαρμακευτική τους 

περίθαλψη και ειδικά κάτω από τις δύσκολες και πρωτόγνωρες συνθήκες που  βιώνουμε κατά την αντιμετώπιση των πιεστικών προβλημάτων που προκύπτουν  από την πανδημία του κορονοϊού. 

 Με Εκτίμηση

 

Η επιστολή που έστειλε στον υπουργό

« Θέμα: Πρόσβαση ανασφάλιστων σε φάρμακα και θεραπείες. » 

Αξιότιμε κύριε Υπουργέ, 

Εν μέσω πανδημίας και μάλιστα στην κορύφωση του τέταρτου κύματος του COVID - 19 το Υπουργείο Υγείας με την ψήφιση της τροπολογίας του άρθρου 38 του Ν.4865/2021, λειτουργεί ως επιταχυντής της υπερμετάδοσης του ιού στους ανασφάλιστους πολίτες και ιδιαίτερα τους ανασφάλιστους, πολίτες με αναπηρία και χρόνιες παθήσεις, αφού τους υποχρεώνει, να συνωστίζονται στα εξωτερικά ιατρεία των Δημόσιων Υγειονομικών Δομών ώστε να συνταγογραφήσουν τα φάρμακά τους και τις αναγκαίες εξετάσεις που χρειάζονται για να επιβιώσουν. 

Οι ανασφάλιστοι νεφροπαθείς θα αναγκαστούν να στραφούν στις εφημερίες των δημόσιων νοσοκομείων με όλους τους κινδύνους που αυτό εγκυμονεί για τη ζωή τους, δηλαδή οδηγούνται ως πρόβατα επί σφαγή. 

Αναρωτιόμαστε ποιόν η ποιους εξυπηρετεί αυτή η τροπολογία γιατί δημοσιονομικά είναι ουδέτερη. Μόνο τιμωρία, ταλαιπωρία και υπερμετάδοση του COVID - 19 στους ανασφάλιστους πολίτες και ιδιαίτερα τους ανασφάλιστους, πολίτες με αναπηρία και χρόνιες παθήσεις θα δημιουργήσει. 

Η εφαρμογή του άρθρου 38 του Ν.4865/2021 στη πράξη καταπατά το δικαίωμα της ισότιμης πρόσβασης των πολιτών στη λήψη ιατρικών υπηρεσιών τόσο από ιατρούς του δημοσίου όσο και από ιδιώτες ιατρούς, που αποτελεί θεμελιώδη αρχή, όπως αντίστοιχα είναι και η ισοτιμία της ιατρικής 

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΝΕΦΡΟΠΑΘΩΝ 

Ελ. Βενιζέλου 236, Τ.Κ. 16341 Ηλιούπολη Αθήνα - Τηλέφωνο:2105226680/2105232360 Φαξ: 2105224448 

ΠΟΝ 

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ 

ΝΕΦΡΟΠΑΘΩΝ υπογραφής μεταξύ ιδιωτών και ιατρών του δημοσίου. Παράλληλα μεταθέτει στους ανασφάλιστους πολίτες αυτής της χώρας και στα άτομα με αναπηρία και χρόνιες παθήσεις, την αδυναμία της διαχείρισης των υπηρεσιών υγείας της χώρας. 

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Νεφροπαθών εκφράζει την έντονη διαμαρτυρία της και απαιτεί την ΑΜΕΣΗ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ του άρθρου 38 του Ν.4865/2021. Να επανέλθουν οι διατάξεις που ισχύουν από το 2016 έως πρόσφατα ώστε να εξασφαλίζεται η ισότιμη πρόσβαση των ανασφάλιστων συμπολιτών μας, κυρίως των χρονίως πασχόντων, όπως οι νεφροπαθείς, σε ιδιωτικά θεραπευτήρια αλλά και ιδιώτες ιατρούς για τη συνταγογράφηση των φαρμάκων και των αναγκαίων εξετάσεων και την εκτέλεση του συνόλου των συνταγών τους από τα ιδιωτικά φαρμακεία. 

Η σωστή διαχείριση στην υγεία θα επιτευχθεί με την προστασία του πληθυσμού των ανασφάλιστων, των ανασφάλιστων πολιτών με αναπηρία και χρόνιες παθήσεις. 

Με εκτίμηση 

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ 

Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ 


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

script data-cfasync="false" type="text/javascript" id="clever-core">