Recents in Beach

«Σφαλιάρα» από τον καθηγητή Λύτρα στον Πρετεντέρη και τα εξαπτέρυγα του… Μωυσή

 


Μια ηχηρή «σφαλιάρα» έριξε ο καθηγητής Θεόδωρος Λύτρας σε όσους, προσπαθώντας να αθωώσουν την κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη για τη διαχείριση της πανδημίας, κατηγορούν επιστήμονες κρίνοντας, αν και άσχετοι, την εργασία τους!

Ειδικότερα η πληρωμένη απάντηση χτύπησε ευθέως τον δημοσιογράφο Γιάννη Πρετεντέρη που χθες δημοσίευσε στα ΝΕΑ ένα άρθρο με τίτλο «Κολοκυθιά» όπου με σοφιστείες προσπάθησε να υποβιβάσει την εργασία των καθηγητών Σωτήρη Τσιόδρα και Λευτέρη Λύτρα για την αυξημένη θνητότητα των διασωληνωμένων εκτός ΜΕΘ και την ευθύνη του Κυριάκου Μητσοτάκη για αυτήν την κατάσταση των νοσοκομείων.

Υπενθυμίζουμε ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε πει την 1η Δεκεμβρίου μέσα στη Βουλή ότι δεν υπήρχε σχετική μελέτη που ίδιος γνωρίζει. Αποδείχθηκε ότι γνώριζε την (πασίγνωστη σε όλους πλέον) μελέτη Τσιόδρα – Λύτρα. Και δεν έκανε τίποτα για να βελτιώσει το ΕΣΥ. Παρ’ όλα αυτά, οι γύρω από αυτόν συνεχίζουν να τον προστατεύουν από την αλήθεια.

Ο κ. Πρετεντέρης κάνοντας τα πράγματα ακόμη χειρότερα ανάρτησε χθες το βράδυ στο twitter, όπου έχει μεγάλο κοινό, το εξής: «δεν ξέρω πόσο σοβαρή ήταν αυτή η ιστορία με την “έρευνα” που έπρεπε να γνωρίζει ο Μητσοτάκης και δεν ξέρω ποιος άλλος. Αλλά στις συγκεκριμένες περιστάσεις η κολοκυθιά μου φάνηκε τραγικά κι ανώΦελα κακόγουστη #εμπιστευτικά»

Δεν ξέρει ο δημοσιογράφος πόσο σοβαρή είναι η “έρευνα”, την οποία μάλιστα βάζει σε εισαγωγικά! Υπενθυμίζεται ότι η μελέτη δημοσιεύτηκε σε έγκυρο ιατρικό περιοδικό του εξωτερικού αφού αξιολογήθηκε (peer review) από ειδικούς επιστήμονες.

Προφανώς το θράσος εξόργισε τον καθηγητή Θεόδωρο Λύτρα, οποίος απάντησε: «Την κολοκυθιά την παίζουν οι δημοσιογράφοι που γνωρίζουν αλλά δεν αποκαλύπτουν, κι αντ’αυτού πετούν το μπαλάκι στους επιστήμονες χωρίς ντροπή. Για όλα τα υπόλοιπα, οι απαντήσεις έχουν δοθεί».

Κρατάμε το «χωρίς ντροπή». Αυτό ακριβώς είναι το χαρακτηριστικό της προστασίας του «Μωυσή».

pretenterisLytras

newscenter.gr/

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

script data-cfasync="false" type="text/javascript" id="clever-core">