Recents in Beach

Το ΕΣΥ της χώρας και το «εγώ» του Μητσοτάκη...

 


Σε απόλυτο πανικό βρίσκεται από προχθές το μέγαρο Μαξίμου μετά τη δημοσιοποίηση της μελέτης των δύο καθηγητών Δημόσιας Υγείας για τις ΜΕΘ.


Πρώτη γραμμή άμυνας της κυβέρνησης ήταν ότι ο Κυρ. Μητσοτάκης δεν είχε λάβει γνώση της μελέτης. Οπως δήλωσε χθες το πρωί ο διευθυντής του Γραφείου Τύπου της Ν.Δ., κ. Ρωμανός, «το... σίγουρο είναι ότι δεν υπάρχει περίπτωση ο κ. Μητσοτάκης να γνωρίζει μια έρευνα και εν γνώσει του να λέει κάτι αντίθετο, όταν είναι αυταπόδεικτο ότι αυτό κάποια στιγμή θα έβγαινε».

Λίγο αργότερα το Μαξίμου κατάλαβε ότι η γραμμή αυτή είναι αδιέξοδη, εφόσον ισοδυναμεί με την παραδοχή ότι η μελέτη είναι αντίθετη με όσα έλεγε στη Βουλή ο Κυρ. Μητσοτάκης πριν από δύο βδομάδες. Ετσι ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. Οικονόμου ανέπτυξε τη θεωρία ότι η επίμαχη μελέτη λέει απλώς «το αυτονόητο», με άλλα λόγια ότι περίπου είναι άχρηστη.

Βέβαια επέμενε και αυτός ότι «δεν ήταν σε γνώση του πρωθυπουργού». Αλλά αν πρόκειται για τα «αυτονόητα», πώς είναι δυνατόν να μην τα γνωρίζει ο πρωθυπουργός;

Το χειρότερο είναι ότι για να δικαιολογηθούν τα αδικαιολόγητα, ο κ. Ρωμανός απέδωσε τους θανάτους στους γιατρούς που επιλέγουν ποιοι θα μπουν στις ΜΕΘ, ενώ ο κ. Οικονόμου έφτασε να πει ότι «οι θάνατοι είναι συνέπεια της στάσης του κ. Τσίπρα»!

Η θλιβερή κατάληξη αυτής της προσπάθειας συγκάλυψης ήταν η επιστράτευση του ίδιου του κ. Τσιόδρα, ο οποίος υποχρεώθηκε να απαξιώσει τη μελέτη που συνυπογράφει και να περιοριστεί σε παραινέσεις για εμβολιασμό. Αλλά ακόμα και αυτός μιλά για την «πίεση στις ΜΕΘ και την εξ αυτής προκαλούμενη θνητότητα», ενώ δεν διαψεύδει τον κ. Λύτρα που επιμένει ότι οι υπεύθυνοι έχουν ενημερωθεί από τις αρχές Ιουνίου.

Αυτή τη φορά ο Κυρ. Μητσοτάκης είναι απολύτως εκτεθειμένος. Η εμμονική νεοφιλελεύθερη προσκόλλησή του δεν του επιτρέπει να παραδεχτεί το «αυτονόητο» και να ενισχύσει δραστικά το ΕΣΥ και τις ΜΕΘ με ειδικευμένο προσωπικό και υποδομές.

Το μυαλό του είναι διαρκώς στις ιδιωτικές επιχειρήσεις υγείας που θα μας σώσουν. Γι’ αυτό άλλωστε τον περασμένο Αύγουστο επέλεξε για νέο υπουργό Υγείας τον Θάνο Πλεύρη και όχι τον «στενό του συνεργάτη» Σωτήρη Τσιόδρα...

efsyn.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

script data-cfasync="false" type="text/javascript" id="clever-core">